ingatlan
A szakmai levelező lista az ingatlanközvetítők részére lett létrehozva, hozzáférése szabályozott, de teljesen ingyenes !

Az ingatlanPartner levelező lista  címe:  ingatlanpartner@googlegroups.com
 

Használd rendszeresen az IngatlanMax.hu hirdetési portált, így hatékonyabban fogsz dolgozni!
A hatékonyság érdekében felturbóztuk, mobil/tablet barát reszponzív felület, folyamatos keresőoptimalizálási fejlesztéseket kapott a portál!

Az ingyenes
  levelezőlistát,csak 
ingatlanközvetítők használhatják (meghívott vagy önként jelentkező) .

Célunk, az ingatlanközvetítői munka hatékonyságának, nyereségességének növelése.
Társirodákkal történő közös értékesítések a megbízók érdekeit is szolgálja.
A  lista tagság nem kötelező, de mindenkinek ajánlott, aki bízik a korrekt közös értékesítés létjogosultságában, a nagyobb kínálat eredményességében.
Kínálj vagy keress, a közösség mindig segítő erő lesz Számodra!
Itt a helyed, ez a nagy csapat csak Neked segít! 


Amennyiben szeretnél tag lenni,:küldj egy "Feliratkozás" tárgyú levelet, neveddel, céged nevével, elérhetőségeiddel (email, telefon, cím), az ingatlan@ingatlanmax.hu címre.
Olyan címet adj meg a feliratkozáshoz, amit naponta használsz!

Az alábbi kézbesítési lehetőségeket tudjuk beállítani:
•    Nincs e-mail: csak internetes részvétel
•    Összefoglaló e-mail: napi összegző e-mail az új aktivitásról
•    Kivonat e-mailben: akár 25 új üzenet teljes terjedelmében egy e-mailbe összegyűjtve
•    Minden e-mail: az összes üzenet elküldése, ahogy megérkezik (üzleti alapbeállítás)

Amennyiben nem az üzleti alapbeállításra tart igényt a regisztrált, úgy heti rendszerességgel küldjön ajánlatot vagy keresést a listára!
Ha ez nem teljesedik, "Partneri" hozzáállás hiányában a címet ki kell kapcsolni.

Moderátorok:
Faluhelyi György
ingatlan@celpiac.hu            
+36-30/954-61-88
Skype: faluhelyi    
                 
Sándorné Gönczöl Irén 
ingatlan.kecskemet@t-online.hu                                         
+36-30/628-15-15
Skype: ingatlanborze

 

Az ingatlanPartner LEVELEZŐ LISTA FELHASZNÁLÓI SZABÁLYZATA

 

A LEVELEZŐ LISTA-TAG JOGAI ÉS KÖTELMEI

 • A levelező listára küldött ingatlanszakmai levelek ("beszélgetések") a nyílt interneten nem jelennek meg, csak a szakmai levelező lista tagjai láthatják saját mail-boxban, illetve a levelező lista webes felületén.
  Kinek-kinek választása szerint. 
 • Ennek beállítását a regisztrálást követően lehet kérni, illetve ki-ki beállíthatja saját magának is!
 • A szakmai levelező listára ingatlan kereséseket és kínálatokat csak tagok tölthetnek fel.
 • A levelező listán meghirdetett eladó/kiadó ingatlanokat a Hirdetők sikerességének növelése érdekében megjelentetjük nyilvásnos közösségi felületen is (az URL - hivatkozás - megadásával)
  Magánszemélyek természetesen nem látják a listát, a hirdetések webes felületére vannak irányítva!
  Ennek segítségével a magánszemélyek közvetlenül jelentkezhetnek, érdeklődhetnek az adott Hirdetőnél!
  Amennyiben ingatlanközvetítő jelentkezik, a felek között a szakmai együttműködés a mérvadó.

  Hirdetési célra az IngatlanMax.hu hirdetési weboldalt javasoljuk, amelyről a "Partnerirodával együttműködő" hirdetések, rotálással, napi rendszerességgel megjelennek a levelező lista 
  nyilvánossága előtt, (ehhez elegendő a "Alapszolgáltatás - csak az IngatlanMax használata" bejelölése a regisztráció alkalmával).

 • Az IngatlanMax-ra feltöltött hirdetéseket már több, mint 40 további hirdetési is tovább töltjük  - választási lehetőség a Regisztráció-nál
 • A szakmai levelező lista tagja olyan természetes személy lehet, aki a hatályos jogszabályokban előírt feltételeknek eleget tevő ingatlanközvetítő, forgalmi értékbecslő, ingatlanvagyon-értékelő, ügyvéd vagy jogtanácsos, valamint az ingatlanszakmához szorosan kapcsolódó rokon- és társszakmák olyan képviselője, aki szakmai felkészültségével, véleményalkotásával hasznos tagja lehet a szakmai levelező listának, aki elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a levelező lista jelen Szabályzatát.

Weben elérhető: 
https://groups.google.com/forum/#!forum/ingatlanpartner

Ingatlanszakmai témájú leveleket minden levelező lista tag jogosult a listára küldeni, időrendi korlátozás nélkül.

Jogok, ajánlások, kötelezettségek:   

 • Amennyiben a listatag meghatározott ideig nem kíván leveleket kapni, a moderátorok címére írva (ingatlan@celpiac.hu), a kikapcsolni kívánt e-mail cím megadásával kérheti a levelek felfüggesztését. Az ismételt csatlakozás ugyanezen a levelezési címeken, e-mail cím megadásával kérhető.
 • A levelező lista tagja jogosult regisztrált e-mail címéről naponta ingatlan ajánlatokat (Elad*, Vesz*, Kiad*, Bérel*, Csere,  Külföld*, Info*, Szakmai*, Hétvége*, Moderátor*) és ingatlan kereséseket a listára küldeni.
 • Minden lista tag részére javasolt. hogy hetente több alkalommal küldjön a listára  közös együttműködésre alkalmas ingatlan keresést vagy kínálatot.
  Ne csak várj, adjál is!
 • Ugyanazon ajánlat, egy héten belüli ismételt megjelentetése nem támogatott, kivéve keresés esetén.
 • A levelező lista tagja jogosult a hétvégi napokon (péntek, szombat, vasárnap) humoros, vagy szakma jellegű (hét közben is) írásokat is a listára küldeni, Info* , Szakmai*, Hétvége*,  megjelöléssel.
 • Kizárólag a moderátor előzetes engedélyével jogosult a listára küldeni kereskedelmi célt szolgáló reklámot, hirdetési oldalra mutató URL-t (hirdetés címét), másokat szolgáltatás igénybevételére, vagy annak támogatására, adományozásra buzdító írásokat!
 • A levelező lista tagja köteles tiszteletben tartani mások faji, vallási hovatartozását, politikai meggyőződését és a közízlést.

 • A levelező lista szigorúan szakmai jellegű (!), politikai, vallási és egyéb érzelmi megnyilvánulásoktól mentes (!), azok hirdetése még saját felelősségre is TILOS! 

Ennek figyelmen kívül hagyása, azonnali kizárást von maga után!  

 • Továbbá tilos az emberi méltóságot sértő, fenyegető, továbbá obszcén, közönséges, trágár vagy pornográf tartalmú levelek küldése, ideértve bármely közlést, amely büntetőjogi vagy polgári jogi felelősségre vonást alapoz meg, ilyen eredményre vezető magatartás tanúsítására buzdít, vagy egyébként jogszabályba ütközik.
 • Tilos a levelező listán olyan témájú levelet megjelentetni, amely egy másik irodától történő munkaerő elcsábításra alkalmas!

A lista moderálása utólagos!
Jogilag mindenki maga felel a levelei tartalmáért,. Ezért jogos elvárás, hogy mindenki, a megnyilvánulásai alkalmával tartsa tiszteletben a jogszabályokat.


A LEVELEZŐ LISTA SZAKMAI SZABÁLYAI

 

 • Szakmai elvárás: minden levél szöveges része, feleljen meg a tradicionális, ingatlanszakmai követelményeknek, tartalmazzon minden szükséges adatot, paramétert, hogy az továbbítható legyen.
 • Az együttműködés alkalmával, „vízjel” nélküli, maszkolatlatlan (cégjelzés nélküli) képek küldése ajánlott (kép-beszúrás alkalmazásával beillesztett). Természetesen magánlevelezésben ez a felek igénye szerint bonyolódhat.
 • Nem megengedett más webes felületek felé mutató linkek, hivatkozások közlése, azokon hamis látogatottság generálása (mert nem etikus)! 
 • Ingatlanajánlatok küldése: a levelező listára mindenki csak olyan ingatlanajánlatot tehet fel, amelyre írásos és érvényes megbízása van!
 • Minden, a listára felküldött ingatlan-ajánlatnál fel kell tüntetni: a megbízási szerződés jellegét
  (kizárólagos/általános stb.)
  , a megbízási szerződésben rögzített jutalék mértékét (pld.: szerződési jutalék: 3%), valamint a küldő összes elérhetőségét (név, cégnév, e-mail, skype, telefonszámok) !
 • Harmadik személy (külsős kollega) ingatlan kereséseire a levelező listán megjelenő ajánlatokat, harmadik személy (ingatlanközvetítő) felé kizárólag a listára felküldő tudtával és engedélyével szabad továbbítani. Ügyfélnek történő kiajánlás előtt jelezni kell a megbízással rendelkező közvetítő felé a kiajánlás tényét.

Jutalék megosztási javaslat:

 • Minden regisztrált levelező lista-tag részére javasolt, hogy bármely levelező lista taggal való sikeres együttműködése esetén, a közvetítői jutalékot (alapesetben 50-50%-ban) megosztja a partner irodával. A jutalék megosztásában, célszerű előzetesen, írásban (!) megállapodni.
 • A levelező lista nem "ingatlan ajánlat-kolhoz", viszont mindenki önszántából dönti el, - üzleti sikeresség érdekében kínálja fel - hogy a megbízásai közül melyeket ajánlja együttműködésre, általában egy majdani Együttműködési szerződés keretein belül.
 • Amennyiben két vagy több iroda rendelkezik egy azon ingatlanra "általános" jellegű, nem kizárólagos megbízással, és az irodák mindegyike felküldi a levelező listára együttműködésre, akkor csak azzal az irodával tartoznak elszámolni (a jutalékukat megosztani), amelyik iroda érdeklődőt/vevőt hoz az ajánlatra, amely irodák között kialakult az együttműködés!
 • Az IngatlanMax hirdetési portál előfizetői, saját irodai al-oldalukon, hozzáféréssel bírnak az alternatív, alakítható "Iratminták"-hoz, így az "Együttműködési szerződés"-i nyomtatványhoz is.
 • Harmadik személy közreműködése: amennyiben harmadik személy (közvetítő) is részt vesz az ingatlanközvetítésben, az együttműködő feleknek az együttműködés feltételeiben, a jutalék megosztásában ajánlatos előzetesen, írásban(!) megállapodniuk.

Ügyfélátadás:

 • Amennyiben a lista-tag, saját jogon le nem szerződött ingatlan ajánlatot ad át és a későbbiekben sem kíván az ingatlanközvetítési, értékesítési folyamatban részt vállalni, (távoli az ingatlan, stb.) úgy - szerződésben előzetesen rögzítetten - az esetlegesen realizálódó közvetítői jutalék javasolt mértéke, max. 10%.
 • Nem minősül (a fentiek szerinti) ügyfél-átadásnak, ha egy, a levelező listán ajánlott ingatlanra a partner iroda érdeklődőt állít, de az ingatlan bemutatását a szerződéssel rendelkező iroda végzi el (saját megbízását az ismeri). Ilyenkor az érdeklődőt állító iroda az egyéb teendőkben tevőlegesen vesz részt, a jutalék megosztása a szokások szerint- felezéssel alakul. 
 • Ügyfélátadás jellemző esete, ha az érdeklődő ügyfél jobb kiszolgálása érdekében, az érdeklődőt állító iroda az ingatlan ajánlattal rendelkező Partner iroda felé átadja.  Az ingatlan bemutatását a szerződéssel rendelkező iroda végzi el (saját megbízását az ismeri).  Ilyenkor az érdeklődőt állító iroda az egyéb elvárt teendőkben tevőlegesen vehet részt, a jutalék megosztása a szokások szerint- felezéssel alakul.

A „Tárgy mező" kitöltésének részletes leírását és alkalmazását, minden új regisztrálónak meg kell ismernie és alkalmaznia is kell.  

A „Tárgy mező": szabályozás szerinti kitöltése minden egyes levélben kötelező, mert nagyobb levélszám esetén segíti a Tárgy mezőn keresztüli gyorsabb SZELEKTÁLÁST !

A „Tárgy mező" vezérszavai:

 • Elad*, Vesz*, Kiad*, Bérel*, Csere,  Külföld*, Info*, Szakmai*, Hétvége*, Moderátor*.
 • A tárgymező vezérszavai után egy csillagot kell tenni (*), majd egy szünetet (szóközt) hagyni.  Pld.: Elad* Bp* 08* (a kerület arab számmal) ingatlan típus* ár*      Elad* Vidék* település neve* ingatlan típus* ár*
 • Válasz az ajánlatra: a listára küldött ajánlatra válaszolni minden esetben, csak a „Válasz a feladónak" (reply) funkció használatával engedélyezett.   Ez azért célszerű, mert így egyenesen csak a Partner postaládájába kerül a keresésre küldött ajánlat , nem kerüli el a figyelmét, továbbá nem terhelődik a lista.
 • Továbbítás (FW) funkció használata a levelező listán tilos, továbbítás előtt törölni kell a "Tárgy" mezőből!

 


MODERÁTOROK 
A levelező lista vezetői a moderátorok.
A moderátorok feladata: a moderátorok koordinálják és felügyelik a levelező lista kommunikációs szabályainak betartását, alkalmanként jelzik a szabálytalan levélküldéseket a lista tagjaival akár a listán keresztül is.

 

A listaszabályok megszegésének szankciója:

amennyiben valamely listatag nem tartja be jelen Szabályzatban foglaltakat, előzetes figyelmeztetés után a levelező lista moderátora kikapcsolhatja a levelezését. A kikapcsolás tényét a moderátor a regisztrálttal közli és a levelező listán közzéteszi.
Az egyes szankciók: (esetleges érdeksérelmek figyelembevételével)
1.: Figyelmeztetés
2.: Második figyelmeztetés - a levelezés 3 napi felfüggesztése
3.: Harmadik figyelmeztetés - a levelezés 7 napi felfüggesztése
4.: Esetleges sétő megnyilvánulás - a levelezés min. 30 napos felfüggesztése
5.: A "Kötelezettségek" alatti felsorolásból bármelyik tiltás megszegése esetén kizárás a levelező     lista tagjainak sorából.

 


ALEVELEZŐ LISTA TAGSÁG MEGSZŰNÉSE

 

 • Kilépés: a levelező lista tagság megszűnik, amennyiben a Felhasználó nem kívánja tovább használni a levelező listát és ezt a moderátorokkal írásban is közli.
 • Jogosultság megszűnése: automatikusan megszűnik a levelező lista tagság abban az esetben, ha a tagnak megszűnik ingatlanközvetítési jogosultsága vagy tevékenysége, a regisztrációját nem hosszabbítják meg (pl. köztartozás miatt).
 • A regisztrált tag elhalálozása miatt.
 • Kizárás: az a listatag, aki vét a levelező lista jelen Szabályzatában foglaltak ellen, vagy szakmai, etikai vétséget követ el, kizárható a levelező lista tagjainak sorából. Döntésre a moderátorok jogosultak.

A levelező lista szabályait, az alapító kollégák közös egyetértés alapján hozták létre!

 

HATÁLYBALÉPÉS
Jelen Szabályzat a meghívás elfogadásával, elektronikus úton, automatikusan lép életbe.
Térítésmentes üzemeltető a Célpiac Bt.

 

 


Ingatlan Max