ingatlan

Eladatlan új építésű lakások ezrei Budapesten

Legalább minden negyedik új építésű lakás üresen áll a fővárosban.


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - családi ház

ELADÓ Kecskeméttõl 20 km-re, Ágasegyháza hátárában 12,3 hektár területen levõ, bekerített par...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásZala - Hévíz
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Hévíztõl 100 m-re Alsópáhokon igényesen megtervezett, megépített 45 m2 lakás eladó. Kiváló b...

A belvárosban pörögnek az ingatlanok, de a hegyvidéken a kétharmaduk eladatlan.
A fővárosban 6648 új lakás keresi még mindig tulajdonosát, derül ki a Budapesti Lakásprojekt Adatbázis legújabb felméréséből. Jelenleg Budapesten 382 újlakás-projekt van értékesítési fázisban, összesen 25 405 lakással. 2007. május végén így a fővárosi újlakás-piac átlagosan 26,1 százalékos eladatlansági rátával rendelkezik. A vizsgálat során figyelembe vettük az összes (4 lakásosnál nagyobb projektben lévő) eladatlan új lakást, mely még tervezés vagy kivitelezés alatt állt, illetve már átadásra került.

Szeretik a belvárost

A legalacsonyabb eladatlansági százalékot átlagosan az V. kerület produkálta, az új építésű lakásokból mindössze 4 lakóingatlan nem kelt el mostanáig (az összesen 85 lakásból, ami 4,7 százalékot jelent). A Belvárost a VI. és a XX. kerület követi, ezekben 41 lakás (az összesen 432 lakásból, 9,5 százalék), illetve 109 lakás (az összesen 542 újlakásból, 20,1 százalék) eladó.

A legmagasabb eladatlansági rátával az XII. kerület rendelkezik, itt a lakások 66,7 százaléka nem kelt még el, igaz ez mindössze 12 darab ingatlant takar. Az ezekben a kerületekben épülő lakások száma azonban lényegesen alacsonyabb, mint a főváros gyorsan fejlődő XIII. és VIII. kerületeiben. Fontos figyelembe venni, hogy az egyes kerületekben az egyes aktuális projektek eladási ciklusai különbözőek lehetnek.

Még így is jobb idén

A tavalyi statisztikákkal összevetve elmondható, hogy a megvételre kínált lakások nagyobb százaléka kelt el az idén, mint az előző évben, az eladatlansági ráta 33,3 százalékról 26,1 százalékra csökkent. Míg a jelzőszám tavaly óta alig változott a X., IV. és XIV. kerületekben (2 százalék alatti rátaváltozás), addig nagyot esett a XX., a IX. és a VII. kerületekben. Nőtt a tavalyi évhez képest az eladatlanság a XVI., XII. és XV. kerületi újlakás-piacokon.

Az aktuális projektekből a XIII. kerületben van jelenleg a legtöbb eladatlan lakás, szám szerint 1200, ezt követi a szintén egyik legaktívabb kerület, a XI. 725 lakással. Ötszáz feletti értékesítés előtt álló lakással a XIV., VIII. és IX. kerület rendelkezik. Ebben az összehasonlításban is érdemes az utolsó három helyezettet megemlíteni, a XV. (24 darab), XII. (12 darab) és az V. kerületet (4 darab eladatlan új lakással).
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 18. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó Budapest XVIII. kerületének villa-negyedében, csodálatos, madárcsicsergõs utcájában, eg...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSomogy - Kaposvár
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Kaposváron a donneri városrész csendes, nyugodt utcájában 420 nm-es telken található 81 nm-es...

Eladó - Lakóingatlan - építési telekFejér - Mány
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Mány külterületén, az M 1 autópálya mellett, 1/1 - es tulajdonú, 164 AK értékû, 5 Ha szántó e...

Eladó - Lakóingatlan - építési telekVeszprém - Balatonalmádi
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Balatonalmádiban full-panorámás, 2808 m2-es építési telek, Lke-9-es övezetben, 30% beépíthetõ...


Ingatlan Max