ingatlan

Akciós lakáshitel: így csábítanak májusban a bankok

Elérkezett a május, s bár jó időt pillanatnyilag nem hozott magával, az ingatlanpiaci...


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Szentendre
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Szentendre legcsodálatosabb, lélegzetelállító panor&aacute...

Eladó - Területek-Telkek /egyéb/           - gazdaságiVeszprém - Pécsely
Eladó Területek-Telkek /egyéb/ - gazdasági

Pécselyen, két helyrajzi számon lévõ terület, egyben eladó. Az egyik ingatlan tulajdoni lap ...

szereplők szerint szerint a tavasz a vásárlás, így a lakásvásárlás ideje is. A várhatóan növekvő keresletre természetesen reagáltak a kereskedelmi bankok is, akik továbbra is lakáshitelekre vonatkozó akciókkal bombázzák a lakosságot. Két hónappal ezelőtti körképünkben is a pénzintézetek ajánlatainak megszaporodásáról számoltunk be, lássuk mi változott március 13-a óta!
Az adatokat továbbra is a kereskedelmi bankok honlapjairól gyűjtöttük össze, melyeket 2007. május 4-én látogattunk sorra. Jelenleg is szépszámú akcióra bukkantunk, melyek között felfedezhető volt néhány igazi újdonság is. A mindenre felkészült hitelfelvevőnek így van módja a különböző összeállítású és kedvezményeket kínáló ajánlatok közül a leginkább testhez állót választani.

Kitörő kamatláz egy kicsit másképp!

Előző körképünkhöz képest az egyik legszembetűnőbb változás az akciós kamatot ajánló bankok számának növekedésében látható: két hónappal ezelőtt csupán a CIB rendelkezett egy éves időszakra szóló kamatengedménnyel, amely mellé most felsorakozott az MKB.

Továbbra is több bank nyújt kamatkedvezményt az első kamatperiódusra, mely ezen termékek esetében általában 6 hónap: az Erste, az IEB és az UniCredit Bank is él ezzel a lehetőséggel. A következő táblázatban a különböző pénzintézetek által nyújtott akciós kamattal rendelkező konstrukciókat foglaltuk össze.


Új jelenség a piacon a Raiffeisen által ajánlott rugalmas törlesztőrészlet, mely esetében az ügyfél maga választhatja meg a bank által megadott értékhatárokon belül az első évre vonatkozó törlesztőrészletet, melynek összege ebben az időszakban fix marad.

Van, ami nem változik...

Jól bizonyítja ennek a szólásnak a létjogosultságát a bankok kezdeti költségekhez való viszonyulása. A hitelfelvevőket általában gondolkodásra készítik ezek a díjak, mert az egyébként is költséges lakásvásárlást még inkább megnehezítik. Ez lehet az oka annak, hogy a pénzintézetek előszeretettel engednek a kezdeti költségek terén. Lássuk, mit és hogyan!

A leggyakrabban az értékbecslési díjtól és a bankokként más-más nevet viselő hitelfelvétellel kapcsolatos díjaktól tekintenek el a hazai pénzintézetek. Előbbi esetében fontos megemlíteni, hogy az ajánlatok eltérnek abban a tekintetben, hogy a fedezetként bevont összes ingatlanra érvényesek-e, illetve, hogy összevonandók-e egyéb kedvezményekkel.

Míg az Erste és a CIB nem korlátozza az ingalanok számát, addig az UniCredit Bank csakis egy ingatlan esetében ajánlja fel a kedvezményt. Az Erste viszont maximalizálja az igénybe vehető kedvezmények értékét a folyósítási jutalék összegében.

A májusi toplista első helyezettje

A legnépszerűbb kedvezményeknek ismét a folyósítással kapcsolatos díjak mondhatóak: a Budapest Bank, az Erste, az IEB, az MKB, és a Raffeisen is elengedi, illetve jóváírja a teljes díjat vagy annak egy részét.

Többségük számlanyitáshoz, illetve csoportos beszedési megbízás megadásához kötik a fenti kedvezmény igénybevételét, melyen tetten érhető a bankok másodlagos szándéka a kedvezményekkel: az ügyfelek hosszú távon való megtartása.

Érdekességnek számít a K&H újonnan bevezetett akciója, melynek keretében az üzleti feltételű hiteleket, lakáscélú forintban vagy devizában denominált konstrukciókat igénylő ügyfelek választhatnak két kedvezmény közül: vagy a hitelfolyósítással kapcsolatos kezdeti költségektől (a tulajdoni lap és térképmásolat, illetve az értékbecslés költségétől, és a szerződéskötés díjától) szabadulhatnak meg, vagy díjmentesen igénybe vehetik a K&H törlesztőbiztosítását).

Önrész és jövedelemigazolás: sutba velük!

A futamidők és a maximális összegek folyamatos növekedéséről többször szóltunk már az előző körképekben, ezen a téren a helyzet nem sokat változott az elmúlt két hónapban. Újra
szaporodóban vannak ezzel szemben a jövedelemigazolás nélküli és önerőt sem igénylő konstrukciók.

Az Erste és a Raiffeisen bankokhoz fordulhatunk, ha jövedelemigazolás és az önerő nélkül szeretnénk lakáshitelt felvenni pótlólagos fedezet bevonása nélkül, míg a Budapest Bank ezzel szemben azokak kínál megoldást, akik a teljes vételárat banki hitelből szeretnék finanszírozni, ebben az esetben pótfedezet igényeltetik.

Sűrűsödnek a feltételek, szaporodnak az ajándékok

Továbbra is kedvelt a hitelkártyák ajándékozása, az Erstétől 200 000, míg az UniCredit Banktól a hitelösszeg nagyságától függően 150, illetve 300 ezer forintos hitelkerettel rendelkező hitelkártyát kaphatunk a lakáshitel mellé.

Új kedvezményként a K&H által nyújtott 10 százalékos engedményt említhetjük, meg K&H fészek- vagy K&H start fészek otthonbiztosítás első éves díjából.

Ezen még mindig piacon van az MKB "2 hetes" akciója, melynek keretében a bank vállalja, hogy abban az esetben, ha 2 hét alatt nem folyósítja a hitelösszeget, a kamatokat az első évben ő fizeti az ügyfél "helyett".

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/cikk-1005908-1.html

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Budakeszi
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó Budakeszi ház. Makkosmária folyamatosan fejlõdõ rész&eacut...

Eladó - Lakóingatlan - ikerház-félBudapest - 21. kerület
Eladó Lakóingatlan - ikerház-fél

Gyorsan költözõ házat keres? Ne keressen tobább, megtalálta! ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házHajdú-Bihar - Balmazújváros
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Balmazújváros zártkert övezetében, a Keleti fõcsatorna közelében eladó egy 30 nm-es zártkerti...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásGyor-Moson-Sopron - Hegyeshalom
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Hegyeshalomban, csendes zöld övezetben, a Lajta folyó közvetlen kö...


Ingatlan Max