ingatlan

Kamara, sugárzásmérés, adó

Becsületet a szakmának“ - ez volt a mottója a szombaton a városligeti Vajdahunyadvárban megtartott Ingatlan Parlamentnek, amely egy ingatlankamara létrehozását tűzte célul.


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Ócsa
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Vidéki kúria eladó!!!! Ócsa belterületén kínálunk eladásra egy gazdálkodásra, falusi turizmu...

Eladó - Lakóingatlan - családi házHajdú-Bihar - Debrecen
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Debrecen, Lencztelep, eladó egy kettõ szobás, téglaépítésû , külsõ fal szigetelésû, mûanyag n...

A Vajdahunyadvárában megrendezett egész napos konferencián a Magyar Ingatlan Tanács hat szekciója vett részt. A szakmai szervezetek az építési-, fejlesztői-, és az ingatlanszakma szereplői közötti együttműködést tartották a legfontosabbnak, beleértve a kormányzattal való együttműködést is. Ehhez kívánják eszközként használni a most először ülésező Ingatlan Parlamentet, amelyből a tervek szerint 2010-ig kialakul az Ingatlanszakmai Kamara is.

Lépésről lépésre
Az ingatlanos szervezetek egyetértettek abban, hogy az Európai Unió szakmai iránymutatásait figyelembe véve szükség van a független ingatlankamara létrehozására. A fokozatos felépítés miatt azonban elkerülhetetlennek tartják az egységes monitoring rendszer létrehozását. Ebben a szakmai oktatás ellenőrzése, az Európai Unió rendszereivel egységesíthető informatikai rendszer kiépítése, az átlátható ellenőrzés, a szankcionálhatóság, és a hazai piac védelme kapna jelentős szerepet. Komoly szakmai önszerveződést mutatnak az egyes szekciók. Az értékbecslő szekció fontosnak tartotta azt is, hogy az illetékhivatali, azaz a ténylegesen megvalósult ingatlan jogügyletek adatai, és az önkormányzatok értékesítési adatai a szakértők számára alanyi jogon hozzáférhetőek legyenek.

Feltételhez kötött építési engedély?
Az ingatlan-gazdálkodó szekció célkitűzési között szerepelt lánctartozások megszüntetése, és a beruházások törvényeknek megfelelő bonyolítása. Javasolták, hogy a használatbavételi, és lakhatási engedély kiadásának feltétele legyen a visszatartáson felüli számlák kifizetésének igazolása. Szorgalmazták azt is, hogy a kormányzat karolja föl a vállalkozói bérlakásépítést. Az ingatlanfejlesztési szekció az új ingatlanok sugárzás elleni védelme érdekében javasolta, hogy az építési engedélyezési eljárás során vizsgálják az erre vonatkozó határértékeket is. Hangsúlyozták a meglévő épületek energiafelhasználásának hatékonyabbá tételének fontosságát.

Terítéken az ingatlanadó
A konferencián az ingatlanadóval is foglalkoztak, többek között javasolták megfelelő tapasztalattal rendelkező szakmai szervezetek bevonását a rendszer kidolgozásába (például RICS - Royal Institution of Chartered Surveyors - Királyi Okleveles Ingatlanszakértők Társasága). Fontosnak tartották azt is, hogy a befolyó összeget „zárt gazdálkodási körben” használják fel. Példakánt a közösségi célú ingatlanfejlesztéseket említették.

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Diósd
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Megvételre kínálok Diósdligeten, központhoz közeli 752 nm-es telket....

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 13. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Egyedi, amerikai álom-luxus! Minden okos és szép bépítve ebbe a Vizafogón lévõ épületbe, mely...

Kiadó - Lakóingatlan - tégla lakásSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Kiadó Lakóingatlan - tégla lakás

Nyíregyháza, Szarvas utca elején, a sétáló utcától 400 méterre, 126 nm-es, elsõ emeleti, amer...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 17. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

A Rákoscsaba-Újtelep, csendes mellékutcájában, zöld fás környezetben eladó, egy 270m2-es, 2 g...


Ingatlan Max