ingatlan

Kamara, sugárzásmérés, adó

Becsületet a szakmának“ - ez volt a mottója a szombaton a városligeti Vajdahunyadvárban megtartott Ingatlan Parlamentnek, amely egy ingatlankamara létrehozását tűzte célul.


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Diósd
Eladó Lakóingatlan - családi ház

BERUHÁZÓK FIGYELMÉBE! ÚJ IKERHÁZ PROJEKT MEGNYITOTT E-NAPLÓVAL, osztatlan közösbõl (összesen...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Tiszaalpár-Alpár
Eladó Lakóingatlan - családi ház

KIZÁRÓLAG A DUNA HOUSE KÍNÁLATÁBAN! Eladásra kínálunk Kecskeméttõl 20 percre, Tiszaalpár nya...

A Vajdahunyadvárában megrendezett egész napos konferencián a Magyar Ingatlan Tanács hat szekciója vett részt. A szakmai szervezetek az építési-, fejlesztői-, és az ingatlanszakma szereplői közötti együttműködést tartották a legfontosabbnak, beleértve a kormányzattal való együttműködést is. Ehhez kívánják eszközként használni a most először ülésező Ingatlan Parlamentet, amelyből a tervek szerint 2010-ig kialakul az Ingatlanszakmai Kamara is.

Lépésről lépésre
Az ingatlanos szervezetek egyetértettek abban, hogy az Európai Unió szakmai iránymutatásait figyelembe véve szükség van a független ingatlankamara létrehozására. A fokozatos felépítés miatt azonban elkerülhetetlennek tartják az egységes monitoring rendszer létrehozását. Ebben a szakmai oktatás ellenőrzése, az Európai Unió rendszereivel egységesíthető informatikai rendszer kiépítése, az átlátható ellenőrzés, a szankcionálhatóság, és a hazai piac védelme kapna jelentős szerepet. Komoly szakmai önszerveződést mutatnak az egyes szekciók. Az értékbecslő szekció fontosnak tartotta azt is, hogy az illetékhivatali, azaz a ténylegesen megvalósult ingatlan jogügyletek adatai, és az önkormányzatok értékesítési adatai a szakértők számára alanyi jogon hozzáférhetőek legyenek.

Feltételhez kötött építési engedély?
Az ingatlan-gazdálkodó szekció célkitűzési között szerepelt lánctartozások megszüntetése, és a beruházások törvényeknek megfelelő bonyolítása. Javasolták, hogy a használatbavételi, és lakhatási engedély kiadásának feltétele legyen a visszatartáson felüli számlák kifizetésének igazolása. Szorgalmazták azt is, hogy a kormányzat karolja föl a vállalkozói bérlakásépítést. Az ingatlanfejlesztési szekció az új ingatlanok sugárzás elleni védelme érdekében javasolta, hogy az építési engedélyezési eljárás során vizsgálják az erre vonatkozó határértékeket is. Hangsúlyozták a meglévő épületek energiafelhasználásának hatékonyabbá tételének fontosságát.

Terítéken az ingatlanadó
A konferencián az ingatlanadóval is foglalkoztak, többek között javasolták megfelelő tapasztalattal rendelkező szakmai szervezetek bevonását a rendszer kidolgozásába (például RICS - Royal Institution of Chartered Surveyors - Királyi Okleveles Ingatlanszakértők Társasága). Fontosnak tartották azt is, hogy a befolyó összeget „zárt gazdálkodási körben” használják fel. Példakánt a közösségi célú ingatlanfejlesztéseket említették.

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Kereskedelmi - áruházBudapest - 18. kerület
Eladó Kereskedelmi - áruház

VÁLLALKOZÁSRA, BEFEKTETÉSRE ALKALMAS 3 SZINTES, KIVÁLÓAN MEGKÖZELÍTHETÕ ÜZLETHELYISÉG ELADÓ A...

Eladó - Lakóingatlan - családi házNógrád - Szendehely
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Nógrád megyében, Váctól 13 km-re Szendehelyen egy mesébe illõ környezetben várja új tulajdono...

Eladó - Lakóingatlan - családi házFejér - Székesfehérvár
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó Maroshegy elején egy 400 m2-es, 3 szintes, 5 szobás, dupla garázzsal rendelkezõ családi...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 17. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó a XVII. kerületben, Rákoscsabán, nagyon csendes utcában, egy 2000-ben épült, 2 szintes,...


Ingatlan Max