ingatlan

Kakukk, kakukk, kakukk!

Nem győzzük hangoztatni, hogy a budapesti központú ingatlanszolgáltatók mennyire függő és kiszolgáltatott helyzetben vannak. Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Fejér - Székesfehérvár
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Székesfehérváron, Maroshegyen eladó egy 2370 m2-es, Lke-8.4 besorolású telek. Közmûvek az ut...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásHajdú-Bihar - Debrecen
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

FOR ENGLISH PLEASE CALL! Megvételre kínálok Debrecen belvárosában, de mégis csendes, egyir...

A budapesti lakáspiac 2014-2018 közötti időszaka lakáspiaci történelem már, de sokaknak évekre lesz még szükségük, hogy megértsék, mi is történt valójában.
Lezárult, nincs több kérdés. Elgondolkodtató számok, összefüggések és folyamatok. A budapesti lakásárak a kakukk hangja, a kakukk meg a mohó és éhes budapesti lakáspiac, ami nem ismer határokat. Dübörgő, mindent elsöprő lakáspiacról és vásárlói aktivitásról beszéltek évekig nekünk. 2018-ban mégis kevesebb használt lakást adtak el, mint 2014-ben. 2018 IV. negyedéve már a 2013-as lakáspiac bizonytalanságára emlékeztet. A budapesti lakásárak viszont csak száguldanak, mintha nem is lenne holnap. 2019 viszont új lakáspiaci ciklus kezdetét vetíti előre Budapesten, ami nem „most nyáron” kezdődött.

- Budapest nem Magyarország, Magyarország nem Budapest
- A lakáspiac "vidékre" költözött, a kisvárosokba és a falvakba
- A külföldi lakásvásárlók nem felelősek sem az országos sem pedig a budapesti lakásárakért
- 2019-ben új lakáspiaci ciklus kezdődött Magyarországon

A kisvárosok és a községek viszik a hátukon a magyar lakáspiacot, ami 2019-től nagyon érdekes helyzetet teremthet Magyarországon. 2019-ben minden van a magyar lakáspiacon, csak optimizmus nincs. Ez a lakáspiaci ciklusok közötti váltások alapja.

Az optimista időszak 2018-cal végleg lezárult. Nem beszélhetünk már csodavárásról. Előtérbe kerülnek a problémák, több hangot kapnak a panaszkodók, gyorsabban terjednek a rosszindulatú pletykák. Hirtelen minden olyan relatív lesz. Mondjuk tényleg az a legfontosabb Magyarországon, hogy milyen magas egy épület és nem az, hogy mennyire van szükség rá, mennyire táj- vagy életidegen. A zsúfoltság meg csak nő ott, ahol nem kellene. Amióta a betont elnevezték térkőnek, a betont is zöld felületnek, parknak látjuk. De nemcsak ettől lehet még érdekes 2019.

Az elmúlt években is gyorsan ráfogták a lakásárak növekedését a külföldiekre. 2018-ban egész Magyarországon a 163 700 db adásvételből összesen 7286 db volt köthető külföldihez. Ebben benne van minden EU-n belüli és kívüli állampolgár is. De mi teli torokból tudjuk tolni, hogy mindenről a külföldiek tehetnek, többek között a lakásárakról is. A KSH szerint majdnem 42%-uk Budapesten vásárolt. Az sem igaz tehát, hogy a külföldiek inkább Budapesten vásárolnak lakóingatlant. 

Forrás: https://ingatlanmuhely.reblog.hu/kakukk-kakukk-kakukk?fbclid=IwAR2ZCOYkf2MlsMmSHGSvzfi-qBg5Zz1YGWijxX2gpUz95OMHGzOghN0gx3M
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Baranya - Pécs
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Pécs-Újhegyen csendes környéken lévõ 730 m2-es sík telek eladó. A telken víz, villany van, gá...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Békés - Békéscsaba
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Békéscsabán, a Kapor utcában ELADÓ egy jó adottságokkal rendelkezõ, 762 nm-es, rendezett épít...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásHajdú-Bihar - Debrecen
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Eladóvá vált a Dobozi lakótelepen egy 53nm-es 2 szobás, 10. emeleti lakás. Az ingatlan 2 napf...

Eladó - Lakóingatlan - családi házFejér - Bicske
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Építési telek a központban! Bicskén a központhoz közel kínálunk eladásra egy 663 nm-ess te...


Ingatlan Max