ingatlan

Én vagyok az ügyfél!

Nehezen elérhetőek a hirdetők? Ismerős helyzet? Hiába hívjuk, nem veszi fel. 


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telekPest - Erdokertes
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Eladó Erdõkertes csendes, erdõ közeli utcájában egy 792 nm-es telek. A telken van egy kb. 15 ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - családi ház

ÚJÉPÍTÉSÛ sorház a PETÕFIVÁROSBAN! Eladó Kecskemét, Petõfivárosban a Bagoly egészségház köze...

Írunk üzenetet, akár sms-ben, akár emailben, vagy csak a hirdetési oldalon keresztül, de nincs semmi visszajelzés.  Esetleg több nappal később egyszer csak a semmiből megcsörren a telefon és visszahív minket a hirdető. Az is ismerős, hogy össze-vissza telefonálunk és a végén már azt sem tudjuk kivel beszéltünk és kivel nem? Összekeverednek bennünk a lakások képei, címek, minden. Tiszta káosz tud lenni a fejünkben.

Ez befolyásolhatja egy ingatlan eladását és kiadását?

Sokszor nem az lassítja az értékesítést – beleértve az adásvételt és bérbe adást - hogy a hirdetőket körülményes elérni. Leginkább az az alapvető probléma, hogy nagyon különböző embereknek kell egymással kommunikálni. A kommunikáció meg nem mindenki erőssége. Emberek vagyunk és hiába beszélünk akár egy nyelvet, ettől még nem mindig értjük meg mit akar a másik tőlünk. Mindeközben az emberi tényező megkerülhetetlen, ha eladó, ha kiadó ingatlanról beszélünk. Ezek az emberi kapcsolatok kétoldalúak, legalábbis sikeres adásvétel és lakásbérleti szerződéshez ez a minimum. 

Ha egyoldalú, tehát, nem érjük el a hirdetőt és nem is jelentkezik, sem egy napon belül, de még egy héten belül sem, akkor nem biztos, hogy tovább érdemes vele keresni a kapcsolatot. Ezt nehéz megállni, amikor tetszik nekünk az az ingatlan, amit hirdet. Valami megfogott minket benne, vannak még kérdéseink és persze meg is szeretnénk nézni, de a hirdető nem elérhető. Ezen túl kell tudni lépni. Lehet a hirdetés kamu. Ez főleg akkor lehet igen valószínű, ha „túl szép, hogy igaz legyen” a hirdetés, mert akkor általában az nem is igaz. Olcsó és szép lakások nincsenek, sem az eladó sem a kiadó ingatlanok piacán. Helyesbítenénk, vannak ilyen hirdetések, de nincs mögöttük valódi ingatlan. Most koncentráljunk inkább azokra a hirdetésekre és hirdetőkre, akik visszahívnak és visszaírnak nekünk és kiépül az a bizonyos kétoldalú kapcsolat, ami ahhoz kell, hogy a végén abból adásvételi vagy lakásbérleti szerződést kössünk.

Egyik gyakori probléma, az emberi lustaság

Nem mentjük el a korábban már hívott számokat. Ha visszahívnak minket és fogalmunk sincs, hogy miért, melyik lakás hirdetője keres minket, na az is lassítja a kétoldalú kapcsolatteremtést. Igenis mentsünk el minden számot, amit hívtunk. Rendeljünk hozzá olyan nevet, amiből biztosan tudjuk később, hogy melyik hirdetésről van szó. 

A hirdetett ingatlan címe (ha van), az mindig jól jön, akár valami vicces névvel, mert volt valami fura a képen, a leírásban, bármi, amiről csak és kizárólag az adott lakás jut majd az eszünkbe. A hirdetés számát/azonosítóját is elmenthetjük, hogy tudjunk rá azonnal hivatkozni - az mindig jó, ha nincs jobb ötletünk. Közben az sem árt, ha listát vezetünk a számunkra érdekes hirdetésekről és állandóan frissítjük azokat.

Egyszóval legyünk felkészülve

Felkészülve arra, hogy a hirdető visszahív minket. Ha felkészületlenek maradunk, akkor megint ott vagyunk, hogy megy a tanakodás, hogy ez az a „földszinti” lakás, majd jön a hirdetői válasz, hogy "nem, ez a harmadikon van". Majd kontrázunk és mentjük a menthetőt azzal, hogy "már tudom, ez a teljesen berendezett lakás, ugye?". Majd a hirdető mondja, hogy "nem, ez teljesen üres".

Szóval, ha nem muszáj, komplett hülyét ne csináljunk magunkból érdeklődőként.

Tovább a teljes cikkre: 
http://ingatlanmuhely.reblog.hu/en-vagyok-az-ugyfel
Ezt a cikket (is) az IngatlanMax.hu hirdetési oldal közreműködésével olvastad
IngatlanMax.hu - a hirdetési ingatlanpiac aktív szereplője - Hirdess itt is!
https://www.facebook.com/ingatlan.max
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásPest - Vecsés
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Vecsés NYUGODT, és csendes környezetében eladó egy FELÚJÍTOTT, 2 EGÉSZ SZOBÁVAL RENDELKEZÕ la...

Eladó - Lakóingatlan - építési telekGyor-Moson-Sopron - Sopron
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Belterületbe vonható virágvölgyi terület, ahol akár a szomszéd terület is megvásárolható, így...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBaranya - Somberek
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Sombereken,összközmûves családi ház eladó, nagy telekkel, gazdasági épületekkel. A 4szoba+na...

Eladó - Lakóingatlan - építési telekFejér - Sukoró
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Sukoró hegytetõn csodás rálátással a tóra, örök panorámás üdülõ eladó! Jó lehetõség csendes s...


Ingatlan Max