ingatlan

Ezért kellett állami támogatás a lakásépítésnek

Lehullt a lepel az ingatlanpiacról


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házHeves - Eger
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eger egyik legfrekventáltabb városrészén, a Hajdúhegyen eladó 5+2 szobás 2 szintes családi há...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Vecsés
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó Vecsés Andrássy telepen, aszfaltozott szép utcában most épülõ FÖLDSZINTES IKERHÁZ.A két...

http://www.azenpenzem.hu/
 
2016. május 2. Tavaly az utolsó negyedévben már gyakorlatilag megállt a lakásárak emelkedése, és a forgalom is csekélyebb mértékben bővült. A KSH legfrissebb elemzéséből az derült ki, hogy visszafogottabb volt a piac bővülése és az áremelkedés is, mint amit az ingatlanközvetítők jósoltak. Az átlagos áremelkedés valójában 10 százalék alatti volt, de az átlag hatalmas különbségeket takar. Az általános drágulás ellenére az árak csak Budapesten és a megyeszékhelyeken haladják meg a válság előtti szintet, a kisebb településeken még az ennél alacsonyabb 2010-es értéktől is elmaradnak.

Szinte naponta bombázzák az ingatlanpiac felfutásában érdekelt szereplők – ingatlanközvetítők, beruházók, bankok – az újabb és újabb áremelkedésről és forgalombővülésről szóló hírekkel a nyilvánosságot. A teljes tavalyi piacról szóló statisztikát azonban csak most tette közzé a KSH, és ezek a számok azért visszafogottabbak az említett szereplők eddigi becsléseinél. Az mindenesetre jól látszik, hogy míg 2015 első három negyedévében dinamikusan nőtt a forgalom és az árak, addig az év utosó három hónapjában megállt az áremelkedés, és a forgalom növekedése is minimálisra esett vissza.

Az eddig befutott adatok szerint 119 ezer ingatlan cserélt gazdát 2015-ben, ez azonban nem a végleges szám lesz, ugyanis még nem minden adat érkezett be, de eddig 15 százalékos emelkedést mért a KSH. Mivel 2014-ben 113,8 ezer ingatlan cserélt gazdát, így a végső szám véltehően valamivel 130 ezer alatt lesz. Ennek a forgalomnak döntő részét készpénzért vásárolták, ugyanis a lakáshitelezési KSH-statisztikákból az látszik, hogy mindössze 46,8 ezer lakásvásárlási hitelt adtak a bankok, azaz körülbelül a forgalom 65 százalékához nem kértek kölcsönt. Azt már korábban jelezték a piaci szereplők, hogy főként a befektetési jellegű vásárlások fűtik a piacot, ezek lendülete fogyott el az utolsó negyedévre. Fölösleges pénz egyelőre még volt a piacon, hiszen az egy százalék alá levitt betéti kamatok már nem vonzóak, ezért a megtakarítások jelentős része ingatlanba vándorolt. Egyébként egy évvel korábban (2013-ban) 44 ezer használt lakáshoz folyósítottak hitelt, azaz a kölcsönök számának emelkedése messze elmarad a forgalom növekedésétől. 

A kutyának sem kellett az új lakás

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házHajdú-Bihar - Hajdúszoboszló
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Vállalkozók figyelmébe! Hajdúszoboszlón, a Dózsa György úton 1.162 nm-es, két utcára nyíló t...

Eladó - Kereskedelmi - áruházVeszprém - Révfülöp
Eladó Kereskedelmi - áruház

ELADÓ ÜZLETHELYISÉG! A Balaton északi partján, Révfülöp központjában lévõ, 75 nm-es üzlet...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Nyíregyháza-Ságvári kertváros csendes részén, aszfaltozott utcában, tégla építésû, 5 szobás, ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBaranya - Harkány
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Harkányban, a Munkácsy Mihály utcában eladó egy kétszintes, külön lakrészekbõl álló családi h...


Ingatlan Max