ingatlan

Ezért kellett állami támogatás a lakásépítésnek

Lehullt a lepel az ingatlanpiacról


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házVeszprém - Vaszar
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Vaszaron, Pápától 8 km-re, Gyõrtõl 35 km-re, Balatontól 75 km-re a Bakony aljában, erdõ melle...

Eladó - Lakóingatlan - garázsFejér - Székesfehérvár
Eladó Lakóingatlan - garázs

Székesfehérváron az Ányos Pál utcában, zárt udvarban, közel a belvároshoz eladó egy jó állapo...

http://www.azenpenzem.hu/
 
2016. május 2. Tavaly az utolsó negyedévben már gyakorlatilag megállt a lakásárak emelkedése, és a forgalom is csekélyebb mértékben bővült. A KSH legfrissebb elemzéséből az derült ki, hogy visszafogottabb volt a piac bővülése és az áremelkedés is, mint amit az ingatlanközvetítők jósoltak. Az átlagos áremelkedés valójában 10 százalék alatti volt, de az átlag hatalmas különbségeket takar. Az általános drágulás ellenére az árak csak Budapesten és a megyeszékhelyeken haladják meg a válság előtti szintet, a kisebb településeken még az ennél alacsonyabb 2010-es értéktől is elmaradnak.

Szinte naponta bombázzák az ingatlanpiac felfutásában érdekelt szereplők – ingatlanközvetítők, beruházók, bankok – az újabb és újabb áremelkedésről és forgalombővülésről szóló hírekkel a nyilvánosságot. A teljes tavalyi piacról szóló statisztikát azonban csak most tette közzé a KSH, és ezek a számok azért visszafogottabbak az említett szereplők eddigi becsléseinél. Az mindenesetre jól látszik, hogy míg 2015 első három negyedévében dinamikusan nőtt a forgalom és az árak, addig az év utosó három hónapjában megállt az áremelkedés, és a forgalom növekedése is minimálisra esett vissza.

Az eddig befutott adatok szerint 119 ezer ingatlan cserélt gazdát 2015-ben, ez azonban nem a végleges szám lesz, ugyanis még nem minden adat érkezett be, de eddig 15 százalékos emelkedést mért a KSH. Mivel 2014-ben 113,8 ezer ingatlan cserélt gazdát, így a végső szám véltehően valamivel 130 ezer alatt lesz. Ennek a forgalomnak döntő részét készpénzért vásárolták, ugyanis a lakáshitelezési KSH-statisztikákból az látszik, hogy mindössze 46,8 ezer lakásvásárlási hitelt adtak a bankok, azaz körülbelül a forgalom 65 százalékához nem kértek kölcsönt. Azt már korábban jelezték a piaci szereplők, hogy főként a befektetési jellegű vásárlások fűtik a piacot, ezek lendülete fogyott el az utolsó negyedévre. Fölösleges pénz egyelőre még volt a piacon, hiszen az egy százalék alá levitt betéti kamatok már nem vonzóak, ezért a megtakarítások jelentős része ingatlanba vándorolt. Egyébként egy évvel korábban (2013-ban) 44 ezer használt lakáshoz folyósítottak hitelt, azaz a kölcsönök számának emelkedése messze elmarad a forgalom növekedésétől. 

A kutyának sem kellett az új lakás

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásJász-Nagykun-Szolnok - Szolnok
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Vállalkozó szellemûek figyelem! Eladóvá vált Szolnok frekventált helyén egy 2. emeleti 60 m2...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 09. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Fiatalosan igényes kialakítású, 72 nm-es lakás eladó ? a város szívében, mégis csendes, zöldö...

Eladó - Lakóingatlan - családi házFejér - Sárbogárd
Eladó Lakóingatlan - családi ház

LAKÁS ÉS VÁLLALKOZÁS EGY HELYEN! SZOBA-KONYHÁS, FÜRDÕSZOBÁS LAKRÉSZ + IRODA + ÜZEM! Jelenle...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 08. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Eladó a II. János Pál pápa tér közelében egy 2+1 szobás, földszinti, 55 nm-es, felújításra sz...


Ingatlan Max