ingatlan

Ezért kellett állami támogatás a lakásépítésnek

Lehullt a lepel az ingatlanpiacról


 Ingatlan ajánlatok
Kiadó - Kereskedelmi - iroda helyiségPest - Vác
Kiadó Kereskedelmi - iroda helyiség

KIADÓ VÁC DEÁKVÁRON egy társasház földszintjén 50 m2-es helység. Jelenleg egy légtér, igény ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Nyíregyháza Sóstón, a Múzeumfalu közelében, gyönyörû zsákutcában, EXCLUSÍVE ingatlanok környe...

http://www.azenpenzem.hu/
 
2016. május 2. Tavaly az utolsó negyedévben már gyakorlatilag megállt a lakásárak emelkedése, és a forgalom is csekélyebb mértékben bővült. A KSH legfrissebb elemzéséből az derült ki, hogy visszafogottabb volt a piac bővülése és az áremelkedés is, mint amit az ingatlanközvetítők jósoltak. Az átlagos áremelkedés valójában 10 százalék alatti volt, de az átlag hatalmas különbségeket takar. Az általános drágulás ellenére az árak csak Budapesten és a megyeszékhelyeken haladják meg a válság előtti szintet, a kisebb településeken még az ennél alacsonyabb 2010-es értéktől is elmaradnak.

Szinte naponta bombázzák az ingatlanpiac felfutásában érdekelt szereplők – ingatlanközvetítők, beruházók, bankok – az újabb és újabb áremelkedésről és forgalombővülésről szóló hírekkel a nyilvánosságot. A teljes tavalyi piacról szóló statisztikát azonban csak most tette közzé a KSH, és ezek a számok azért visszafogottabbak az említett szereplők eddigi becsléseinél. Az mindenesetre jól látszik, hogy míg 2015 első három negyedévében dinamikusan nőtt a forgalom és az árak, addig az év utosó három hónapjában megállt az áremelkedés, és a forgalom növekedése is minimálisra esett vissza.

Az eddig befutott adatok szerint 119 ezer ingatlan cserélt gazdát 2015-ben, ez azonban nem a végleges szám lesz, ugyanis még nem minden adat érkezett be, de eddig 15 százalékos emelkedést mért a KSH. Mivel 2014-ben 113,8 ezer ingatlan cserélt gazdát, így a végső szám véltehően valamivel 130 ezer alatt lesz. Ennek a forgalomnak döntő részét készpénzért vásárolták, ugyanis a lakáshitelezési KSH-statisztikákból az látszik, hogy mindössze 46,8 ezer lakásvásárlási hitelt adtak a bankok, azaz körülbelül a forgalom 65 százalékához nem kértek kölcsönt. Azt már korábban jelezték a piaci szereplők, hogy főként a befektetési jellegű vásárlások fűtik a piacot, ezek lendülete fogyott el az utolsó negyedévre. Fölösleges pénz egyelőre még volt a piacon, hiszen az egy százalék alá levitt betéti kamatok már nem vonzóak, ezért a megtakarítások jelentős része ingatlanba vándorolt. Egyébként egy évvel korábban (2013-ban) 44 ezer használt lakáshoz folyósítottak hitelt, azaz a kölcsönök számának emelkedése messze elmarad a forgalom növekedésétől. 

A kutyának sem kellett az új lakás

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házVas - Ivánc
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Az Õrségi Nemzeti Park területén, kellemes, nyugodt környezetben, Iváncon eladó 2 szobás, 60 ...

Eladó - Lakóingatlan - építési telekKomárom-Esztergom - Vértessomló
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Vértessomlón az üdülõfaluban kínálom megvételre ezt az 1.150 m2-es telket. Magas szintû kö...

Eladó - Lakóingatlan - építési telekVeszprém - Badacsonyörs
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Eladásra kínálok Badacsonyörsön szántó mûvelési ág alatt álló területet. A föld természetben ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Pilisjászfalu
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Pilisjászfalun,kilátással a környezõ hegyekre, új építésû, 74-99 nm-es bruttó alapterületû,2-...


Ingatlan Max