ingatlan

Ezért kellett állami támogatás a lakásépítésnek

Lehullt a lepel az ingatlanpiacról


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Nyáregyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó Nyáregyháza új építésû részén egy azonnal beköltözhetõ TEHERMENTES CSOK képes 103,29 n...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 10. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Eladó a X.ik kerületben egy 44 m2-es teljes körûen felújított lakás, JÓ INFRASTRUKTÚRÁVAL!! ...

http://www.azenpenzem.hu/
 
2016. május 2. Tavaly az utolsó negyedévben már gyakorlatilag megállt a lakásárak emelkedése, és a forgalom is csekélyebb mértékben bővült. A KSH legfrissebb elemzéséből az derült ki, hogy visszafogottabb volt a piac bővülése és az áremelkedés is, mint amit az ingatlanközvetítők jósoltak. Az átlagos áremelkedés valójában 10 százalék alatti volt, de az átlag hatalmas különbségeket takar. Az általános drágulás ellenére az árak csak Budapesten és a megyeszékhelyeken haladják meg a válság előtti szintet, a kisebb településeken még az ennél alacsonyabb 2010-es értéktől is elmaradnak.

Szinte naponta bombázzák az ingatlanpiac felfutásában érdekelt szereplők – ingatlanközvetítők, beruházók, bankok – az újabb és újabb áremelkedésről és forgalombővülésről szóló hírekkel a nyilvánosságot. A teljes tavalyi piacról szóló statisztikát azonban csak most tette közzé a KSH, és ezek a számok azért visszafogottabbak az említett szereplők eddigi becsléseinél. Az mindenesetre jól látszik, hogy míg 2015 első három negyedévében dinamikusan nőtt a forgalom és az árak, addig az év utosó három hónapjában megállt az áremelkedés, és a forgalom növekedése is minimálisra esett vissza.

Az eddig befutott adatok szerint 119 ezer ingatlan cserélt gazdát 2015-ben, ez azonban nem a végleges szám lesz, ugyanis még nem minden adat érkezett be, de eddig 15 százalékos emelkedést mért a KSH. Mivel 2014-ben 113,8 ezer ingatlan cserélt gazdát, így a végső szám véltehően valamivel 130 ezer alatt lesz. Ennek a forgalomnak döntő részét készpénzért vásárolták, ugyanis a lakáshitelezési KSH-statisztikákból az látszik, hogy mindössze 46,8 ezer lakásvásárlási hitelt adtak a bankok, azaz körülbelül a forgalom 65 százalékához nem kértek kölcsönt. Azt már korábban jelezték a piaci szereplők, hogy főként a befektetési jellegű vásárlások fűtik a piacot, ezek lendülete fogyott el az utolsó negyedévre. Fölösleges pénz egyelőre még volt a piacon, hiszen az egy százalék alá levitt betéti kamatok már nem vonzóak, ezért a megtakarítások jelentős része ingatlanba vándorolt. Egyébként egy évvel korábban (2013-ban) 44 ezer használt lakáshoz folyósítottak hitelt, azaz a kölcsönök számának emelkedése messze elmarad a forgalom növekedésétől. 

A kutyának sem kellett az új lakás

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házHajdú-Bihar - Debrecen
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Debrecen Tégláskert utcán kétszintes szép állapotú családi ház eladó. Nappali + 3 szoba, 2 fü...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Tolna - Szekszárd
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Páratlan vételi lehetõség! Városra nézõ, központ közeli,gyönyörû panorámával telek eladó. Két...

Eladó - Lakóingatlan - családi házVas - Szombathely
Eladó Lakóingatlan - családi ház

RITKASÁG az Erdei iskola lakóparkban! Miért építkezne, ha készen is megveheti? Modern, egyszi...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Somogy - Zákány
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

A horvát határszélen, Magyarország egyik legtisztább horgásztavától, Gyékényestõl 10 percre l...


Ingatlan Max