ingatlan

Ezért kellett állami támogatás a lakásépítésnek

Lehullt a lepel az ingatlanpiacról


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házSomogy - Zamárdi
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Zamárdiban, a Balatontól és szabadstrandtól sétatávra, lenyûgözõ panorámás nyaraló! A 81-ben ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Belvároshoz közel, 46m2-es 2 szobás, felújítandó kertes családi ház 242 m2 telken eladó. ...

http://www.azenpenzem.hu/
 
2016. május 2. Tavaly az utolsó negyedévben már gyakorlatilag megállt a lakásárak emelkedése, és a forgalom is csekélyebb mértékben bővült. A KSH legfrissebb elemzéséből az derült ki, hogy visszafogottabb volt a piac bővülése és az áremelkedés is, mint amit az ingatlanközvetítők jósoltak. Az átlagos áremelkedés valójában 10 százalék alatti volt, de az átlag hatalmas különbségeket takar. Az általános drágulás ellenére az árak csak Budapesten és a megyeszékhelyeken haladják meg a válság előtti szintet, a kisebb településeken még az ennél alacsonyabb 2010-es értéktől is elmaradnak.

Szinte naponta bombázzák az ingatlanpiac felfutásában érdekelt szereplők – ingatlanközvetítők, beruházók, bankok – az újabb és újabb áremelkedésről és forgalombővülésről szóló hírekkel a nyilvánosságot. A teljes tavalyi piacról szóló statisztikát azonban csak most tette közzé a KSH, és ezek a számok azért visszafogottabbak az említett szereplők eddigi becsléseinél. Az mindenesetre jól látszik, hogy míg 2015 első három negyedévében dinamikusan nőtt a forgalom és az árak, addig az év utosó három hónapjában megállt az áremelkedés, és a forgalom növekedése is minimálisra esett vissza.

Az eddig befutott adatok szerint 119 ezer ingatlan cserélt gazdát 2015-ben, ez azonban nem a végleges szám lesz, ugyanis még nem minden adat érkezett be, de eddig 15 százalékos emelkedést mért a KSH. Mivel 2014-ben 113,8 ezer ingatlan cserélt gazdát, így a végső szám véltehően valamivel 130 ezer alatt lesz. Ennek a forgalomnak döntő részét készpénzért vásárolták, ugyanis a lakáshitelezési KSH-statisztikákból az látszik, hogy mindössze 46,8 ezer lakásvásárlási hitelt adtak a bankok, azaz körülbelül a forgalom 65 százalékához nem kértek kölcsönt. Azt már korábban jelezték a piaci szereplők, hogy főként a befektetési jellegű vásárlások fűtik a piacot, ezek lendülete fogyott el az utolsó negyedévre. Fölösleges pénz egyelőre még volt a piacon, hiszen az egy százalék alá levitt betéti kamatok már nem vonzóak, ezért a megtakarítások jelentős része ingatlanba vándorolt. Egyébként egy évvel korábban (2013-ban) 44 ezer használt lakáshoz folyósítottak hitelt, azaz a kölcsönök számának emelkedése messze elmarad a forgalom növekedésétől. 

A kutyának sem kellett az új lakás

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házFejér - Mány
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Az eladási ár részét képezik a 800m2 területen: -55m2 mintabolt és vegyeskereskedés -400m2 ...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 11. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

A 11. kerületben, a belvárostól jól megközelíthetõ távolságban, kitûnõ közlekedésû, de gyönyö...

Kiadó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 06. kerület
Kiadó Lakóingatlan - tégla lakás

Budapest belvárosában, az Ó utca 43-47-ben luxuslakást kínálok hosszútávú bérlésre....

Eladó - Lakóingatlan - családi házHajdú-Bihar - Derecske
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Derecske csendes utcájában, beton alapú, szilikát falazatú, 2 szintes, hõszigetelt, 4 szobás,...


Ingatlan Max