ingatlan

Megjelent az új építésű ingatlanokhoz igényelhető támogatásról és kedvezményről szóló rendelet

Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről, a legfeljebb 5 millió forintos adó-visszatérítési ...


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házKomárom-Esztergom - Héreg
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Lehetõségek háza! Héregen kínálom eladásra ezt a 4818 nm-es telken elhelyezkedõ 165 nm-es ház...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Hajdú-Bihar - Hajdúsámson
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Hajdúsámson, Bodzás utcában, új építésû házakkal övezett lakózónában 805 nm-es építési telek ...

Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről, a legfeljebb 5 millió forintos adó-visszatérítési lehetőségről, illetve a három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatásáról szóló kormányrendelet szerdán a Magyar Közlönyben.

A családi otthonteremtési kedvezmény összege új lakás építésénél vagy új lakás vásárlásánál egy gyermek esetén 600 ezer, kettőnél 2 millió 600 ezer, míg három vagy több gyermeknél 10 millió forint. A vételárat nem korlátozza a rendelet. A családi otthonteremtési kedvezményt házastársak, fiatal házaspárok és élettársak egyaránt igényelhetik, ugyanakkor vállalt gyerekek utáni támogatás feltétele a házasság megléte, úgy, hogy a kérelem benyújtásának időpontjában legalább az egyik félnek 40 év alattinak kell lennie.

Gyermektelen fiatal házaspár legfeljebb három, egygyermekes fiatal házaspár legfeljebb kettő, kétgyermekes fiatal házaspár egy gyermek születését vállalhatja a családi otthonteremtési kedvezménnyel összefüggésben. A rendelet szabályozza gyermekvállalásának teljesítésére előírt határidőt, amely egy gyermek vállalása esetén 4 év, kettőnél 8 év, három vagy több gyermek esetén pedig 10 év.

A gyermekvállalás teljesítéseként kell elfogadni a támogatott által örökbefogadott, valamint bírósági vagy hatósági határozat következtében utóbb a háztartásába került vér szerinti gyermekét is. A rendelet rögzíti, hogy az élettársak a csokot a velük közös háztartásban élő nem közös gyermekeik után is igényelhetik, a kapható támogatási összeget mindkét fél esetében - a saját gyermekeik után - ki kell számolni és a számukra kedvezőbb konstrukciót alkalmazhatják.

A családi otthonteremtési kedvezmény minden olyan új lakás építéséhez igényelhető, amely 2008. július 1-jén vagy azt követően kiállított építési engedéllyel vagy az építési tevékenység bejelentését igazoló dokumentummal rendelkezik. Illetve minden olyan új lakás vásárlásához is igényelhető, amely 2008. július 1-jén vagy azt követően kiállított használatbavételi engedéllyel, használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal, az épület felépítéséről szóló hatósági bizonyítvánnyal rendelkezik.

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Fejér - Székesfehérvár
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Harmatosvölgyben, 900 m2-es, összközmûves építési telek eladó! Harmatosvölgy Maroshegy új ...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Péteri
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

ÉPÍTKEZÕK-ÉPÍTÉSI VÁLLALKOZÓK ,BEFEKTETÕK FIGYELEM!!!! Péteri külterületén,településtõl 1 km-...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásZala - Nagykanizsa
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Nagykanizsa belvárosában épülõ 4 emeletes, liftes házban modern, energiatakarékos lakások sok...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Vas - Egyházasrádóc
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Egyházasrádóc csendes utcájában eladó egy 1017nm-es délnyugati fekvésû építési telek. A víz,...


Ingatlan Max