ingatlan

Megjelent az új építésű ingatlanokhoz igényelhető támogatásról és kedvezményről szóló rendelet

Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről, a legfeljebb 5 millió forintos adó-visszatérítési ...


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Mogyoród
Eladó Lakóingatlan - családi ház

------------Új építésû, PRÉMIUM KATEGÓRIÁS, IKERVILLA a Lake Forestben! ---------------------...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSomogy - Balatonfenyves
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Balatonfenyves gyöngyszeme Imremajor, a Balatontól 5km-re. A amerikai konyhás nappali, étk...

Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről, a legfeljebb 5 millió forintos adó-visszatérítési lehetőségről, illetve a három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatásáról szóló kormányrendelet szerdán a Magyar Közlönyben.

A családi otthonteremtési kedvezmény összege új lakás építésénél vagy új lakás vásárlásánál egy gyermek esetén 600 ezer, kettőnél 2 millió 600 ezer, míg három vagy több gyermeknél 10 millió forint. A vételárat nem korlátozza a rendelet. A családi otthonteremtési kedvezményt házastársak, fiatal házaspárok és élettársak egyaránt igényelhetik, ugyanakkor vállalt gyerekek utáni támogatás feltétele a házasság megléte, úgy, hogy a kérelem benyújtásának időpontjában legalább az egyik félnek 40 év alattinak kell lennie.

Gyermektelen fiatal házaspár legfeljebb három, egygyermekes fiatal házaspár legfeljebb kettő, kétgyermekes fiatal házaspár egy gyermek születését vállalhatja a családi otthonteremtési kedvezménnyel összefüggésben. A rendelet szabályozza gyermekvállalásának teljesítésére előírt határidőt, amely egy gyermek vállalása esetén 4 év, kettőnél 8 év, három vagy több gyermek esetén pedig 10 év.

A gyermekvállalás teljesítéseként kell elfogadni a támogatott által örökbefogadott, valamint bírósági vagy hatósági határozat következtében utóbb a háztartásába került vér szerinti gyermekét is. A rendelet rögzíti, hogy az élettársak a csokot a velük közös háztartásban élő nem közös gyermekeik után is igényelhetik, a kapható támogatási összeget mindkét fél esetében - a saját gyermekeik után - ki kell számolni és a számukra kedvezőbb konstrukciót alkalmazhatják.

A családi otthonteremtési kedvezmény minden olyan új lakás építéséhez igényelhető, amely 2008. július 1-jén vagy azt követően kiállított építési engedéllyel vagy az építési tevékenység bejelentését igazoló dokumentummal rendelkezik. Illetve minden olyan új lakás vásárlásához is igényelhető, amely 2008. július 1-jén vagy azt követően kiállított használatbavételi engedéllyel, használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal, az épület felépítéséről szóló hatósági bizonyítvánnyal rendelkezik.

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 10. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

ÖSSZEKÖLTÖZÕKNEK! A CSEND NYUGALOM SZIGETE KÕBÁNYÁN! Kõbánya kertvárosban eladóvá vált egy ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Helvécia
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Helvécián a Sport utcában eladó egy 1316 nm-es összközmûves teleken lévõ 3 szintes, nappali +...

Eladó - Kereskedelmi - áruházZala - Zalamerenye
Eladó Kereskedelmi - áruház

A Zala megyei Zalamerenye központjában eddig üzlethelyiségként használt épület eladó akár üzl...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBaranya - Egerág
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Egerágon eladó egy lakható 60 nm-es zártkerti ház mely pinceként van nyilvántartva 1265 nm-es...


Ingatlan Max