ingatlan

Megjelent az új építésű ingatlanokhoz igényelhető támogatásról és kedvezményről szóló rendelet

Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről, a legfeljebb 5 millió forintos adó-visszatérítési ...


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házKomárom-Esztergom - Tatabánya
Eladó Lakóingatlan - családi ház

ÚJ ÉPÍTÉSÛ, KÜLÖNÁLLÓ CSALÁDI H&Aa...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásBudapest - 02. kerület
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

KÖRBENAPOZOTT INGATLAN, CSENDES KÖRNYÉKEN, ISKOLÁKHOZ KÖZEL Az i...

Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről, a legfeljebb 5 millió forintos adó-visszatérítési lehetőségről, illetve a három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatásáról szóló kormányrendelet szerdán a Magyar Közlönyben.

A családi otthonteremtési kedvezmény összege új lakás építésénél vagy új lakás vásárlásánál egy gyermek esetén 600 ezer, kettőnél 2 millió 600 ezer, míg három vagy több gyermeknél 10 millió forint. A vételárat nem korlátozza a rendelet. A családi otthonteremtési kedvezményt házastársak, fiatal házaspárok és élettársak egyaránt igényelhetik, ugyanakkor vállalt gyerekek utáni támogatás feltétele a házasság megléte, úgy, hogy a kérelem benyújtásának időpontjában legalább az egyik félnek 40 év alattinak kell lennie.

Gyermektelen fiatal házaspár legfeljebb három, egygyermekes fiatal házaspár legfeljebb kettő, kétgyermekes fiatal házaspár egy gyermek születését vállalhatja a családi otthonteremtési kedvezménnyel összefüggésben. A rendelet szabályozza gyermekvállalásának teljesítésére előírt határidőt, amely egy gyermek vállalása esetén 4 év, kettőnél 8 év, három vagy több gyermek esetén pedig 10 év.

A gyermekvállalás teljesítéseként kell elfogadni a támogatott által örökbefogadott, valamint bírósági vagy hatósági határozat következtében utóbb a háztartásába került vér szerinti gyermekét is. A rendelet rögzíti, hogy az élettársak a csokot a velük közös háztartásban élő nem közös gyermekeik után is igényelhetik, a kapható támogatási összeget mindkét fél esetében - a saját gyermekeik után - ki kell számolni és a számukra kedvezőbb konstrukciót alkalmazhatják.

A családi otthonteremtési kedvezmény minden olyan új lakás építéséhez igényelhető, amely 2008. július 1-jén vagy azt követően kiállított építési engedéllyel vagy az építési tevékenység bejelentését igazoló dokumentummal rendelkezik. Illetve minden olyan új lakás vásárlásához is igényelhető, amely 2008. július 1-jén vagy azt követően kiállított használatbavételi engedéllyel, használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal, az épület felépítéséről szóló hatósági bizonyítvánnyal rendelkezik.

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házVeszprém - Bakonytamási
Eladó Lakóingatlan - családi ház

A Dot-Ing Ingatlan és Hitel iroda eladásra kínál Bakonytam&aacute...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Budapest - 22. kerület
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Budapest XXII. kerületben, MK övezetben eladó 3 db gyümölcsf&aacut...

Kiadó - Lakóingatlan - társasházi lakásTolna - Paks
Kiadó Lakóingatlan - társasházi lakás

Paks, központjában új építésû társasház...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Erdokertes
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Romantikus, fás erdõs környezetben, Erdõkertes szélén, pár perc sétára Bara-pataktól kínálunk...


Ingatlan Max