ingatlan

Megjelent az új építésű ingatlanokhoz igényelhető támogatásról és kedvezményről szóló rendelet

Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről, a legfeljebb 5 millió forintos adó-visszatérítési ...


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házSomogy - Somogyvár
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Somogyváron eladó a vasútállomáshoz közel egy felújításra szoruló 45 m2-es ingatlan 5630 m2-e...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Nyíregyháza Rozsrétszõlõn, 89 nm-es, 3 szoba + nappalis családi ház, 802 nm-es, kerttel, 37 ...

Megjelent az új lakások építéséhez, vásárlásához igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről, a legfeljebb 5 millió forintos adó-visszatérítési lehetőségről, illetve a három vagy több gyermekes családok otthonteremtési kamattámogatásáról szóló kormányrendelet szerdán a Magyar Közlönyben.

A családi otthonteremtési kedvezmény összege új lakás építésénél vagy új lakás vásárlásánál egy gyermek esetén 600 ezer, kettőnél 2 millió 600 ezer, míg három vagy több gyermeknél 10 millió forint. A vételárat nem korlátozza a rendelet. A családi otthonteremtési kedvezményt házastársak, fiatal házaspárok és élettársak egyaránt igényelhetik, ugyanakkor vállalt gyerekek utáni támogatás feltétele a házasság megléte, úgy, hogy a kérelem benyújtásának időpontjában legalább az egyik félnek 40 év alattinak kell lennie.

Gyermektelen fiatal házaspár legfeljebb három, egygyermekes fiatal házaspár legfeljebb kettő, kétgyermekes fiatal házaspár egy gyermek születését vállalhatja a családi otthonteremtési kedvezménnyel összefüggésben. A rendelet szabályozza gyermekvállalásának teljesítésére előírt határidőt, amely egy gyermek vállalása esetén 4 év, kettőnél 8 év, három vagy több gyermek esetén pedig 10 év.

A gyermekvállalás teljesítéseként kell elfogadni a támogatott által örökbefogadott, valamint bírósági vagy hatósági határozat következtében utóbb a háztartásába került vér szerinti gyermekét is. A rendelet rögzíti, hogy az élettársak a csokot a velük közös háztartásban élő nem közös gyermekeik után is igényelhetik, a kapható támogatási összeget mindkét fél esetében - a saját gyermekeik után - ki kell számolni és a számukra kedvezőbb konstrukciót alkalmazhatják.

A családi otthonteremtési kedvezmény minden olyan új lakás építéséhez igényelhető, amely 2008. július 1-jén vagy azt követően kiállított építési engedéllyel vagy az építési tevékenység bejelentését igazoló dokumentummal rendelkezik. Illetve minden olyan új lakás vásárlásához is igényelhető, amely 2008. július 1-jén vagy azt követően kiállított használatbavételi engedéllyel, használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal, az épület felépítéséről szóló hatósági bizonyítvánnyal rendelkezik.

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Üdülő - hétvégi ház-nyaralóBudapest - 23. kerület
Eladó Üdülő - hétvégi ház-nyaraló

Soroksáron könnyűszerkezetes, 70m2-es, kétszintes tóparti, ingatlan olcsón eladó! Az ingatl...

Eladó - Lakóingatlan - építési telekSomogy - Fonyód
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Fonyódi várhegy a nyugat balatoni panorámás utcájában 3000 nm-es telek eladó. Közmûvek az ut...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 14. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

RITKASÁG HERMINAMEZÕN! Tágas, 124 nm-es, 5 szobás, 3 erkélyes, kifogástalan állapotú, napfén...

Eladó - Lakóingatlan - építési telekFejér - Mór
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Ikerház, lakópark építésére is tökéletes választás. Móron csendes, de központhoz közeli utcá...


Ingatlan Max