ingatlan

Kardjukba dőlnek az ingatlanosok?- Rémálom a Károly-hídon

A magyar ingatlanosoknak még csak a rémálmában szerepel


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Kiskunfélegyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladásra kínálok a belváros szívében egy felújításra váró,belsõ házrészt,1,5 szoba,konyha kam...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Kisoroszi
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Megvételre kínálunk egy jól felszerelt, bútorozott 80nm-es nyaralót/családi házat Kisoroszi c...

portfolio.hu
Csehországban már bekövetkezett az, ami a magyar ingatlanosoknak még csak a rémálmában szerepel. Cseh sajtóhírek szerint januárban 30-50%-ka lesett az értékesített lakóingatlanok száma. Különösen Prágában nagy a visszaesés.

A piac összezuhanása mögött az az általános vélekedés áll, hogy az ingatlanáraknak csökkenniük kell. Emiatt nyilván sokan halasztják lakásvásárlásukat. A likviditás erőteljes csökkenése különösen hátrányos az ingatlanügynökök számára, akik a forgalom utáni jutalékokból élnek. A cseh Atlantik elemzői szerint a tények csak megerősítik idei negatív várakozásukat a szektor egészére nézve.

Magyarországon nemrég az Otthon Centrum számolt be negatív trendekről. Elemzésük szerint az év (2008) utolsó két hónapjában az addig eltelt tíz hónaphoz képest minden kategóriában és területen csökkentek a megvásárolt lakások fajlagos árai, csak a téglalakások országos átlaga nem változott tavaly. A folyamatos árcsökkenés pedig már 2007 végétől megfigyelhető.

  
Lassan a magyar piacon is számszerűsíthető lesz a tranzakciók számának jelentős visszaesése, hiszen egy ilyen jellegű válságban (hitelstop, GDP csökkenés) első lépésben nem áresés következik be, hanem a tranzakciók számának a csökkenése.
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 07. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Városligethez és Keleti Pályaudvarhoz közeli Szinva utcában, szecessziós épület 1. emeletén,...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBaranya - Nagyharsány
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Villány-Siklósi Borút Közepén, családi ház, egy lakás árában! Ördög-szántotta hegy lábánál...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásPest - Vác
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Elite lakópark Vácon, a Török-hegy oldalában. 35,45 és 90 nm alapterületû lakások. Magas minõ...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 06. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

6. KERÜLETI, KIVÉTELES LOKÁCIÓJÚ AIRBNB LAKÁS, BULINEGYED MELLETT! Eladó a 6. kerületben, KI...


Ingatlan Max