ingatlan

Kardjukba dőlnek az ingatlanosok?- Rémálom a Károly-hídon

A magyar ingatlanosoknak még csak a rémálmában szerepel


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásPest - Érd
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Exkluzív lakások Érd szívében ? csak igényes vevõk számára! Kedveli a letisztult stílust? Mi...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBaranya - Pécs
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Eladó Pécsett,a Pákolitz utcában egy két szobás,jó állapotú,2.emeleti lakás,egy tégla építésû...

portfolio.hu
Csehországban már bekövetkezett az, ami a magyar ingatlanosoknak még csak a rémálmában szerepel. Cseh sajtóhírek szerint januárban 30-50%-ka lesett az értékesített lakóingatlanok száma. Különösen Prágában nagy a visszaesés.

A piac összezuhanása mögött az az általános vélekedés áll, hogy az ingatlanáraknak csökkenniük kell. Emiatt nyilván sokan halasztják lakásvásárlásukat. A likviditás erőteljes csökkenése különösen hátrányos az ingatlanügynökök számára, akik a forgalom utáni jutalékokból élnek. A cseh Atlantik elemzői szerint a tények csak megerősítik idei negatív várakozásukat a szektor egészére nézve.

Magyarországon nemrég az Otthon Centrum számolt be negatív trendekről. Elemzésük szerint az év (2008) utolsó két hónapjában az addig eltelt tíz hónaphoz képest minden kategóriában és területen csökkentek a megvásárolt lakások fajlagos árai, csak a téglalakások országos átlaga nem változott tavaly. A folyamatos árcsökkenés pedig már 2007 végétől megfigyelhető.

  
Lassan a magyar piacon is számszerűsíthető lesz a tranzakciók számának jelentős visszaesése, hiszen egy ilyen jellegű válságban (hitelstop, GDP csökkenés) első lépésben nem áresés következik be, hanem a tranzakciók számának a csökkenése.
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Heves - Vámosgyörk
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Vámosgyörkön 2.763 nm-es építési telek eladó! Vámosgyörkön, a Martinovics Ignác utcában 2...

Eladó - Lakóingatlan - családi házNógrád - Romhány
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Megvételre kínálok Romhány nyugodt utcájában, egy az 1960-as években, téglából épült házat....

Kiadó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 08. kerület
Kiadó Lakóingatlan - tégla lakás

A Víg házban kiadó egy 32 nm-es, bútorozott ingatlan, amelynek Ön lehet az elsõ lakója! Igé...

Eladó - Lakóingatlan - családi házHajdú-Bihar - Debrecen
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Debrecen-Pallagon privát lakóparkban, magas mûszaki tartalommal, családi házak épülnek, ikres...


Ingatlan Max