ingatlan

Kardjukba dőlnek az ingatlanosok?- Rémálom a Károly-hídon

A magyar ingatlanosoknak még csak a rémálmában szerepel


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telekPest - Kerepes
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Az ingatlan kitûnõ adottságú, vagy mezõgazdasági beruházás, vagy befektetés számára. A telek...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSomogy - Kutas
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Kutas belterületén eladó egy 1986-ban épült két szintes családi ház, szépen parkosított udvar...

portfolio.hu
Csehországban már bekövetkezett az, ami a magyar ingatlanosoknak még csak a rémálmában szerepel. Cseh sajtóhírek szerint januárban 30-50%-ka lesett az értékesített lakóingatlanok száma. Különösen Prágában nagy a visszaesés.

A piac összezuhanása mögött az az általános vélekedés áll, hogy az ingatlanáraknak csökkenniük kell. Emiatt nyilván sokan halasztják lakásvásárlásukat. A likviditás erőteljes csökkenése különösen hátrányos az ingatlanügynökök számára, akik a forgalom utáni jutalékokból élnek. A cseh Atlantik elemzői szerint a tények csak megerősítik idei negatív várakozásukat a szektor egészére nézve.

Magyarországon nemrég az Otthon Centrum számolt be negatív trendekről. Elemzésük szerint az év (2008) utolsó két hónapjában az addig eltelt tíz hónaphoz képest minden kategóriában és területen csökkentek a megvásárolt lakások fajlagos árai, csak a téglalakások országos átlaga nem változott tavaly. A folyamatos árcsökkenés pedig már 2007 végétől megfigyelhető.

  
Lassan a magyar piacon is számszerűsíthető lesz a tranzakciók számának jelentős visszaesése, hiszen egy ilyen jellegű válságban (hitelstop, GDP csökkenés) első lépésben nem áresés következik be, hanem a tranzakciók számának a csökkenése.
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házBaranya - Kishajmás
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Kishajmáson kitûnõ állapotú, 3 szobás nagy családi ház, sok melléképülettel, gyümölcsössel el...

Eladó - Lakóingatlan - családi házKomárom-Esztergom - Ete
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Gazdasági létesítmény! Komárom-Esztergom megye csendes falujában, Etén eladó 5000 nm-es t...

Eladó - Lakóingatlan - építési telekPest - Érd
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Érdliget legszebb dombos területén eladó egy nagy (2.046 nm-es) szabályos téglalap alakú épít...

Eladó - Lakóingatlan - építési telekPest - Veroce
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Verõcén a Migazzi Kastély közelében eladó egy 712nm-es építési telek.Víz, villany a telken be...


Ingatlan Max