ingatlan

Nincs ember, aki lakást akar venni

A legnagyobb mértékben a lakosság ingatlan iránti kereslete esett vissza


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házJász-Nagykun-Szolnok - Cserkeszolo
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Fürdõhöz nagyon közel 3 szobás jó állapotú családi ház 691 m2 telekkel azonnali beköltözésse...

Eladó - Lakóingatlan - építési telekBaranya - Pécs
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Eladó Magyarürögben, a Darázs dülöben, egy 1200m2-es, sík .jól megközelíthetõ helyen lévõ, ép...

www.privatbankar.hu 
Az Ecostat által mért IngatlanBarométer 2008 első három negyedévében még az ingatlankonjunktúra stagnálását jelezte, a negyedik negyedévben azonban 8 éves mélypontra, 41,8 százalékra esett a mutató; az összesített éves index értéke 2008-ban 44,9 százalék, ami 0,5 százalékponttal magasabb a 2007-es értéknél - közölte a gazdaságkutató intézet.

A harmadik negyedévi felmérésben még nem tükröződött a gazdasági válság hatása, az év végi adatokban azonban már megjelentek a negatív hatások. A harmadik negyedévben az IngatlanBarométer értéke 46,1 százalék volt, a másodikban 46, az első negyedévben pedig 45,6 százalék.

Az éves index 8,6 százalékponttal marad el a 2002-es eddig mért legmagasabb, 53,5 százalékos értéktől.

Az IngatlanBarométer negyedik negyedévi alacsony értéke a közlemény szerint azt mutatja, hogy a következő fél évben csökken mind a lakásépítések, mind az iroda és egyéb épületek építése és az ingatlanok forgalma is visszaesik. A hitelezés szűkülése miatt az ingatlan-beruházások és az ingatlanforgalom élénkülésére tovább kell várni a kutatók szerint.

A negyedik negyedéven a legnagyobb mértékben a lakosság ingatlan iránti kereslete esett vissza, a lakosság ingatlanforgalmi konjunktúra indexe az előző negyedévhez képest 12,8 százalékponttal csökkent, és 2001. év óta a legalacsonyabb értéken, 40,56 százalékon áll. A szigorúbb hitelfeltételek, a magasabb deviza és forintkamatok a jövőben tovább csökkentik a családok hitelfelvételi kedvét és lehetőségét, így az előrejelzések szerint visszaesik mind az új, mind a használt lakások építése, vásárlása.

A lakosság után az ingatlan-beruházókat érintik leginkább az elkövetkező időszak megszorító intézkedései. Az ingatlan-beruházók konjunktúra indexe a negyedik negyedévben 5,27 százalékponttal csökkent azután, hogy már a korábbi negyedévekben sem volt túl magas. A 33,8 százalékos beruházási konjunktúra index a 2001-ben indult mérés óta a legalacsonyabb értéket mutatja.

Az ingatlan-beruházók a következő fél évben is csökkenő lakossági lakóingatlan-építést prognosztizálnak, és előrejelzésük szerint a nem lakossági megrendelőknél is csökken a kereskedelmi és szolgáltatási, a művelődési és oktatási épületek, az ipari és minden egyéb építmények építésének igénye.

Az ingatlanforgalmazók indexe a negyedik negyedévben 4,1 százalékponttal 44,9 százalékra esett vissza. A forgalmazó vállalkozások a következő félévben is csökkenő ingatlanforgalommal és bérlési szándékkal számolnak.

Az önkormányzatok ingatlanfejlesztési indexe az év negyedik negyedévében 2,64 százalékpontot vesztett értékéből, 60,4 százalékos értéket ért el. A felmérés szerint az önkormányzatok a következő hat hónapban összességében valamivel kevesebb beruházást, és valamivel kevesebb felújítást és közműfejlesztést terveznek, mint az előző fél évben, kevesebb oktatási és művelődési intézmény, irodaépület felújítását, építését végeztetik el, mint három hónappal ezelőtt.

A vállalatok ingatlanfejlesztési-indexe a negyedik negyedévben 0,64 százalékponttal maradt el az előző negyedévi értéktől, így 35,5 százalék. A vállalkozások ingatlanfejlesztési szándékai továbbra is alacsonyak, érdemi változással középtávon sem számolhatunk, főleg nem a következő hat hónapban - olvasható az Ecostat közleményében.

Az ingatlanpiac szereplői 2009. évre 6,8-9,9 százalék közötti árnövekedést prognosztizálnak saját ágazatukban. Az építőanyag-áraknál 9,9 százalékos, az építési-szerelési tevékenységek árainál 8,8 százalékos emelkedést valószínűsítenek, a munkaerő-költségek árának 6,8 százalékos növekedését feltételezik. Várakozásuk szerint a telekárak jövőre 6,9 százalékkal nőhetnek.
.
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házGyor-Moson-Sopron - Sopron
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Sopron-Tómalmon 484 nm telekrészen, 2 szintes, összesen netto 130 nm lakóterületû, (am.konyha...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Szigethalom
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Több generáció szeretne összeköltözni, vagy bõvül a család? Ne keressen tovább, megtalálta!! ...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásCsongrád - Szeged
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

A Belvárosban nyílt mos lehetõség egy 1. emeleti, 2 szoba + hallos ingatlan megvásárlására. E...

Eladó - Kereskedelmi - iroda helyiségBudapest - 07. kerület
Eladó Kereskedelmi - iroda helyiség

Eladó Budapest VII. kerületében, a Keleti pályaudvar szomszédságában, egy négyemeletes társas...


Ingatlan Max