ingatlan

Van, aki bukta a foglalót a hitelszűke miatt

,,Az emberek veszik ki a pénzüket a bankokból és lakásokat vásárolnak''


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Budapest - 16. kerület
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Vállalkozás, vagy családi otthon!? A XVI. kerület egyik frekventált részén, de mégis madár...

Eladó - Lakóingatlan - sorház-láncház-társasházPest - Göd
Eladó Lakóingatlan - sorház-láncház-társasház

FOLYAMATBAN LÉVÕ ÉPÍTKEZÉS, ÕSZI ÁTADÁS! CSOK ig&e...

A független irodák tapasztalatai szerint a fővárosi lakóingatlan-piacon megcsappant ugyan a hitellel vásárlók száma, többen lettek viszont azok, akik készpénzüknek keresnek biztosnak vélt menedéket.

www.napi.hu/

Úgy tűnik, az ingatlanközvetítő kollégák nem érzik a válságot - osztotta meg tapasztalatait a Napival Faluhelyi György, a Célpiac/IngatlanMax szakértője. Az ingatlanközvetítők hirdetési felületeként működő portál levelezőlistájára feliratkozott független irodák egy része arról számolt be ugyanis, hogy bár a hitelre vásárlók száma megcsappant, a készpénzeseké nőtt, akinek ugyanis van mobilizálható tartaléka, igyekszik ingatlanba fektetni.

Az emberek veszik ki a bankból a pénzüket és lakásokat vásárolnak - fogalmazott Faluhelyi, aki e befektetési forma biztonságossága mellett azzal érvelt, hogy a millpengős időszakban is a bankjegyeket dobálták el az utcán, nem a bérházakat.

Életem legjobb hete

Az egyik, a pesti Belvárosban tevékenykedő közvetítő például eddigi legjobb hetéről számolt be a levelezőlistán - nála is a készpénzes vevők lendítették fel a forgalmat. A közvetítő a siker másik fontos tényezőjének tartja, hogy csak egy területre specializálódott, hiszen aki Budapest egészében tevékenykedik, az egész nap keresztül-kasul járja a várost, így nem marad ideje egy-egy behatárolhatóbb környék lakástípusainak, reális árainak megismerésére. Mindez azt is jelenti, hogy csak a jó beosztású, jó adottságú, jó helyen lévő vagy jó áron kínált lakásokkal foglalkozik, hiszen ezekre a túlkínálat közepette is van kereslet.


A hitelpiac hirtelen szűkülése egyébként ott is tettenérhető, hogy még a folyamatban lévő hitelbírálatok is megtorpantak - mondja Faluhelyi. Van, aki emiatt a befizetett foglalóját is elbukta, ám ez csak a vevő és ügyvédje nem megfelelő körültekintésének az eredménye, hiszen nem vették bele a szerződésbe, hogy vis maior esetén - azaz például akkor, ha a bank mégsem nyújt hitelt - a foglaló is visszajár.

Emlékszik még valaki?

Lehet, hogy a magánemberek kivárnak átmenetileg és nehezebb lesz hitelhez jutni, de emlékszik-e még valaki arra, hogy volt idő, amikor sokkal kevésbé volt szokás hitellel lakást vásárolni? - tette fel a kérdést kollégáinak dr. Stefanik Katalin. A szakember úgy véli: a válság jó alkalmat teremthet arra, hogy helyrebillenjen a kínálati és keresleti árak között kialakult egyensúlytalanság, hiszen a jelenleg már 15-30 százalékos különbség lelassította a forgást a piacon. Szerinte az ingatlanosok feladata ebben a helyzetben, hogy összefogjanak, ne keltsenek hisztériát, józanabb belátásra igyekezzenek bírni ügyfeleiket és korrektül elintézzék, amivel megbízták őket.

Cégünk jelenleg nem érzi a válságot, illetve talán másképpen - osztotta meg tapasztalatait az Ingatlan Budapest Kft. ügyvezetője. Pap F. Tamás szerint több olyan ügyfél jelentkezik, aki készpénzes vevőként szinte mindent képes
megvenni, azaz most kevésbé mérlegelnek és nem válogatnak annyira a minőségben, hanem inkább a helyet határozzák meg, hogy értékálló legyen majd az ingatlan, amit megvesznek. A kölcsönből vásárlók jobban meggondolják, milyen hitelt vesznek fel és milyen lehetőségekkel. Vannak olyanok is, akik a készpénz birtokában féláron vennének lakást, ám a válság az eladói árelvárásokon még nem érződik. Eddig is volt és ezután is lesz olyan, aki valamilyen okból a piaci ár alatt sürgősen értékesíti lakását, de ez nem általános - tette hozzá.

A devizahitelezés befagyasztása egy-másfél hónapon belül megszűnhet, bár az előrevetíthető, hogy a bankok alaposabban vizsgálják majd meg ügyfeleiket - véli Szabó Lajos, a debreceni Megyei Ingatlan Iroda vezetője. Szerinte a tervezett és részben végrehajtott kamatemelések miatt a használtlakás-piacon a "válság" később, 6-12 hónap múlva lesz érezhető, legelőször a hitellel túlterhelt ingatlanok esetében, ott, ahol a tulajdonos(ok) túlvállalták magukat. Aki nem tudja fizetni a hitelét, árverezés helyett inkább a piaci ár alatti értékesítést választja majd. Az újépítésű lakóingatlanoknál az építkezések és projektek elindulásának lassulása várható, mivel a bankok nehezebben adnak kevesebb pénz, így a megfogyatkozott vevők száma tovább csökken.

Forrás: http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=385149&place=vezeto_anyag_bal

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásBudapest - 14. kerület
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

ERKÉLYES lakás Zuglóban! Nézze meg a videót és h&i...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBaranya - Véménd
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Árcsökkenés!!! Véménden régi stílusú, k...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásFejér - Polgárdi
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Polgárdiban, 15 km-re Fehérvártól, 12 km-re a Balatontól, lakóparki környezetben vásárolhatóa...

Kiadó - Lakóingatlan - családi házFejér - Ercsi
Kiadó Lakóingatlan - családi ház

Nagy családnak, 2 generációnak, vállalkozásnak egyar&aacut...


Ingatlan Max