ingatlan

Rövidebb pórázra kellene fogni az ingatlanközvetítőket?

Egyesek szerint változtatni kellene rajta, míg mások ellene vannak Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Szigetszentmárton
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Szigetszentmárton csendes kis utcájában, kedves szomszédok környezetében ,2 szobás, konyha-ét...

Eladó - Lakóingatlan - családi házJász-Nagykun-Szolnok - Jászberény-Portelek
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Portelek központjában közel 6000 m2 alapterületen ingatlan eladó. A közmûvekkel rendelkezõ ép...

Gyakran jelennek meg az ingatlanpiacon a közvetítők első pillantásra úgy, mintha magánszemélyek lennének. Sokszor előfordul ugyanis, hogy például falragaszok révén keresnek lakást egy adott környéken, melyen letéphető telefonszám szerepel csak, és semmi nem utal arra, hogy ingatlanközvetítőről lenne szó - olvasható a Világgazdaság cikkében. A számot felhívva azonban kiderül az eladó számára, hogy ingatlanközvetítővel van dolga. És ez még a jobbik eset - tudtuk meg az ingatlanmagazin. com-on.

A közvetítők trükkjének az az oka, hogy a magyarok még mindig bizalmatlanok az ügynökökkel szemben. Problémát okoz az eladók számára, hogy a szolgáltatás színvonala nem mindig megfelelő, a 3-5 százalékos jutalék kifizetését sokan nem engedhetik meg maguknak.

Egyes ingatlanközvetítők a módszert egyébként nem tartják csalásnak, úgy vélik csak akkor lenne annak nevezhető, ha a telefonszám felhívását követően sem derülne ki, hogy ügynökről van szó. De ez csak egy vélekedés.

Egy másik gond az irreális árak kialakulása, melyről nemcsak a lakáseladók tehetnek, akik érzelmi okokból magasra tartják lakásuk árát, hanem a közvetítők is. Utóbbiak ugyanis belemennek ezekbe a túlzott árakba, hiszen ha nem tennék, az ügyfél másik irodához fordulna, így elesnének a közvetítői díjtól.

A szabályozás nem ér el mindenhová

Az ingatlanközvetítőkre vonatkozó szabályozás tehát nem ér el mindenhová. Egyesek szerint változtatni kellene rajta, míg mások ellene vannak. A legnagyobb hiányosság, hogy a szolgáltatás minősége nem mindig megfelelő. Ezen segíthetne, ha az ingatlanügynöki végzettséget nem féléves, OKJ-s képzés keretében lehetne megszerezni. Ehhez viszont jogszabályi változásra lenne szükség.

A Magyar Ingatlanszövetség viszont úgy véli, hogy nincs szükség az ingatlanközvetítéshez szükséges szakmai követelmények jogszabályi szigorítására. Mehrli Péter elnök szerint a magyarországi ingatlanos képzés Európában egyedülálló, de a szövetség a szakmával kapcsolatos standardot és etikai szabályzatot is készített.

Forrás: http://pecs.hir6.hu/cikk/19841/080930_rovidebb_porazra_kellene_fogni_az_ingatlankozvetitoket

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Fejér - Sárbogárd-Pusztaegres
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Sárbogárd - Pusztaegresen, lakott részen, a faluban eladó egy 4474m2-es belterületi építési t...

Eladó - Lakóingatlan - családi házZala - Söjtör
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Extrán felújított egyedi, csodaszép, különleges, minõségi, nívós és még fokozhatnám a jelzõke...

Kiadó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 10. kerület
Kiadó Lakóingatlan - tégla lakás

A Pöttyös utcai metrónál kínálunk kiadásra, egy teljes körûen felújított, BÚTOROZOTT, 1-1 fél...

Kiadó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 13. kerület
Kiadó Lakóingatlan - tégla lakás

Hosszútávra, min. 1 évre kiadó egy újszerû, másfél szobás, bútorozatlan lakás Angyalföldön. A...


Ingatlan Max