ingatlan

Kellenek még a belvárosi lakások

Kiegyenlítetté vált napjainkra a fővárosban a belvárosi lakáspiac


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Pócsmegyer
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Surány közkedvelt részén várja új tulajdonosát ez a ház, 3 szobájával és beépíthetõ teraszáva...

Eladó - Lakóingatlan - családi házFejér - Székesfehérvár
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Felsõvárosban eladásra kínálunk, egy minimál stílusban épülõ, 96 nm-es ikerház felet, saját, ...

www.penzcentrum.hu                                                                                                       Kiegyenlítetté vált napjainkra a fővárosban a belvárosi lakáspiac, jelentkezik ugyan kereslet, azonban a befektetési célú érdeklődés mérséklődésével jóval gyengébb, mint 8-10 évvel ezelőtt - értesült a Napi Gazdaság.


Kala Imréné, a Kala és Társa Ingatlantanácsadó Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy a Báthory és a József Attula utca közötti területeken sok a külföldi tulajdonban lévő lakás, számos izraeli, svéd, német, ír, spanyol hasznosítja bérleményként a vásárolt lakóingatlant. A felújítatlan tömbök ellenére az utcára néző, emeleti, világos társasházi lakásoknál jellemzően 400-600 ezer forint között mozog az ár, ami a frekventált utcákban a 650-700 ezer forintot is elérheti.

A Széchenyi rakparton a legfelső emeleti lakások állnak a vevői toplista élén, itt a négyzetméterárak 800 ezer - 1 millió forintosak. Az átlagos lakások kínálata ma is bő az ötödik kerületben, azonban sok az olyan, udvari és földszinti lakás, melyekre alig akad érdeklődő, annak ellenére, hogy ezen lakások már akár 300-370 ezer forintos négyzetméteráron is megszerezhetőek.

A hatodik kerületben még ennél is színesebb a választék, az árak igen széles skálán mozognak. Az Andrássy út Oktogon és Kodály Körönd közötti szakaszának mellékutcáin már 230-350 ezer forintos négyzetméteráron is lehet tulajdonjogot szerezni, igaz, ezeknek a lakásoknak a többsége földszinti, udvari vagy az ingatlanok erősen leromlott átlagú házban találhatóak.

Murányi Ákos, a Duna House vezető elemzője is magas négyzetméterárakról számolt be, melynek oka szerinte a környék presztízse, a kormányzati intézmények közelsége, valamint a kerület banknegyed jellege. A kerület inkább a jobb anyagi helyzetben lévőknek kedvez, az átlagos négyzetméterár 450 ezer forint környékén található.

Murányi tapasztalatai is arról szólnak, hogy visszaesett: jelenleg elsősorban a másfél szobás, felújított, világos lakásokat keresik, 100 ezer euróig, javarészt kiadás céljából. A kedvelt területek közé tartozik az Arany János utca, a Hold utca, a Váci utca és a Parlament környéke. A hazai befektetési célú vásárlók körében a 13-15 millió forint közötti felújított garzonok kedveltek, míg az otthonteremtők inkább a nagyobb alapterületű lakásokat preferálják, 18-22 millió forint értékhatáron belül. Bőven lehet válogatni a terézvárosi 2-3 szobás lakásokból 13-20 millió forint között.

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/cikk-1012978-1.html

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Diósd
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Diósd kedvelt részén kínálunk eladásra, 2020 elsõ negyedévi átadással, iker, és külön álló há...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Hernád
Eladó Lakóingatlan - családi ház

ÚJ IDÕK ÚJ HÁZA Eladó Hernád most épülõ részén egy nagyon korszerû, 3 hálószobás családi ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házGyor-Moson-Sopron - Kisbajcs
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Kisbajcson csendes környezetben,minden igényt kielégítõ ingatlan eladó.Az alsó szinten helyez...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Zala - Alsópáhok
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

HÉVIZTÓL 2 km távolságra BALATONI PANORÁMÁS TELEK! LEHET ilyen ? LEHET! Alsópáhok -Nemesboldo...


Ingatlan Max