ingatlan

Hogyan ne akard eladni a lakásod!

A felkészületlen ingatlanügynökök és a tulajdonosok visszatérő hibái


 Ingatlan ajánlatok
Kiadó - Kereskedelmi - üzlethelyiségHeves - Eger
Kiadó Kereskedelmi - üzlethelyiség

Kiadó frekventált helyen lévõ, utcafronti belvárosi üzlethel...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 08. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

A képeken látható ingatlan, a VIII. kerületben, (Palotanegyed) a Ho...

www.penzcentrum.hu

Elképesztő dolgokat találni az interneten, a lakásuktól szabadulni vágyó tulajdonosok óriási hibákat képesek elkövetni, ezzel gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe hozzák magukat. Néha mosolyt, néha grimaszt csalnak az érdeklődők arcára a pontatlan hirdetési szövegekkel és főleg az azokhoz mellékelt rossz, sok esetben minősíthetetlen fényképekkel.Nem túl előnyös homlokzati fotó (Forrás: zillowblog.com)
A felkészületlen ingatlanügynökök és a tulajdonosok visszatérő hibái azonnal feltűnnek az avatott szemeknek és a profi szakembereknek. Egy-egy kép láttán nem kell szakmabelinek lenni, hogy elmenjen az érdeklődő kedve a lakás megtekintésétől és azonnal bezárja a hirdetést.

A képek között akadnak viccesek, visszataszítóak és idejétmúltak egyaránt. Gyakran előforduló hiba, hogy nem kapcsolják fel a villanyt a szobában, nem csinálnak rendet, olyan személyes tárgyakat hagynak a polcokon, ami nem igazán könnyíti meg az eladást. A visszataszító kategóriába tartoznak a piszkos mellékhelységek, a koszos konyha, a rendezetlen udvar és a zsúfolt melléképületek.


Pakoljuk el a tisztítószereket (Forrás: zillowblog.com)
A hirdetésünket célszerű bizonyos időközönként aktualizálni és cserélgetni a képeket. Nem valószínű, hogy egy fél éve futó hirdetésben a nyár közepén még mindig jól mutat egy téli, havas felvétel. Lehetőleg előnyére frissítsük a képgalériát, mindig a legjobb oldaláról mutatva az ingatlant.

A berozsdásodott "tiszta udvar rendes ház tábla" sem mutat túl jól egy szebb napokat látott lepukkant épület főbejárata mellett. Próbáljuk meg tárgyilagosan bemutatni a lakás helyiségeit, és ha nem muszáj, akkor ne pózoljunk a képeken, csak a szobát és esetleg a bútorokat fényképezzük le.


Csak erős idegzetűeknek (Forrás: zillowblog.com)
Mások azt vallják, hogy egy rossz kép is több a semminél, mert a kereső programok segítségével az érdeklődők egyszerűen kiszűrik a képes hirdetéseket. Ez valóban így van, a legtöbb adatbázist lehet szűkíteni különböző feltételek szerint, ezek közül elsők között szerepel a fénykép nélküli találatok kizárása.

A hirdetésünk létrehozása előtt a legegyszerűbb módszer a hasonló ingatlanok hirdetéseinek böngészése. Az összehasonlítás során szembesülünk a jó példákkal és a kirívó esetekkel egyaránt. A tapasztalatokat felhasználva a saját hirdetésünk előnyös összeállításával nagyobb eséllyel adhatjuk el a lakásunkat.
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

SZÜNETEL AZ ELADÁS ! Nyíregyháza Vécsey utcában elad...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Nógrád - Drégelypalánk
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Eladó építési telek Drégelypalánk központi r&e...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásBudapest - 05. kerület
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

V. Belvárosban, a Károlyi-kerttõl és az Astoriától egy l&e...

Kiadó - Lakóingatlan - tégla lakásHajdú-Bihar - Debrecen
Kiadó Lakóingatlan - tégla lakás

Debrecenben a Görgey utcán, Egyetemek közelében kiadó egy bútorozott, 54 nm-es, 5. emeleti jó...


Ingatlan Max