ingatlan

Új módszerek eladásra:

hol, mivel sózzák rád a lakást!


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásBudapest - 02. kerület
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Bp, 2. ker. Labanc úton, zöldövezeti TERASZOS lakás eladó RE&A...

Eladó - Kereskedelmi - iroda helyiségSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Kereskedelmi - iroda helyiség

Nyíregyháza abszolút belvárosában 64 nm-es lakásként is használható iroda, az elsõ emeleten e...

www.penzcentrum.hu

Ahogy a hitelpiaci válság szélesedik, az élelmiszer- és üzemanyagárak emelkednek, európaszerte egyre inkább komoly feladat elé kerülnek azok az ingatlanosok, akik szeretnének egy-egy lakást eladni. A korábbi módszerek már nem biztos, hogy a legmegfelelőbbek arra, hogy rásózzanak egy érdeklődőre egy ingatlant, így új módokat alakítanak ki a sikeres üzlet érdekében...


Annak ellenére, hogy számos országban csökkenőben vannak az ingatlanárak, a szigorodó hitelfeltételek, és a növekedő költségek egyre nehezebbé teszik a vevőknek a finanszírozást.

Londonban az egyik legfontosabb szempont az, hogy igenis el kell adni a piacon levő lakásokat. Ennek érdekében az ügynökök azokra koncentrálnak, akiknek komoly oka van a vételre vagy eladásra. A probléma viszont az, hogy sokan nem akarnak magasabb áron venni, mikor várhatóan tovább fognak esni a lakásárak. Ilyenkor kell tennie valamit az ingatlanközvetítőnek, amivel ráveszi az illetőt, hogy vásároljon.

Ez sokszor azt jelenti, hogy az eladónak akár 10 százalékkal is az aktuális árak alá kell csökkentenie az eladási értéket, de Londonban ez akár elérheti a 15 százalékot is. Ezzel már ki lehet küszöbölni azt, hogy a vevő azt érezze, túl magas áron vette meg a szóban forgó ingatlant, így ha egy munkahelyváltás miatti költözésről van szó, akkor szinte garantált az üzlet.

Bár az is nagyon fontos, hogy a potenciális vevőt a megfelelő ingatlanba vigyék el, ezzel tovább növelve az esélyeket.

A spanyoloknál sem túl jó a helyzet a lakáspiac terén, mivel itt is a kamatemelés és a csökkenő árak hatásai érződnek. A korrupciós botrányok száma nő, a pénzmosás virágzik és az illegális építkezések is komolyan rombolják a vevők bizalmát. Van olyan terület, ahol 35 százalékkal csökkentek az árak az elmúlt időszakban.

Mivel korábban nem igazán volt szükség arra, hogy ügyeskedjenek az ingatlanosok az eladások növelése érdekében, most annál nehezebb a megfelelő marketing kiválasztása az eladhatóság növelése érdekében. Az utóbbi időszakban a prospektusok és részletes leírások egy-egy lakásról szinte már elengedhetetlenek lettek. A leggyakoribb trükk, hogy a vevő érdekeinek megfelelően rendezik be a lakást, ezzel sokkal otthonosabb és kedvezőbb képet mutatva az ingatlanról, ami emeli az érdeklődést.

A francia partokon idén eddig közel 5 százalékkal csökkentek az árak, az eladások ezzel szemben közel 40 százalékos csökkenést szenvedtek el, amit a korábban említett indokok mellett a fonttal és a dollárral szembeni erős euró is elősegített. Az itteni ingatlanosok leginkább azzal próbálkoznak, hogy ingyen szolgáltatásokat ajánlanak fel egy lakás mellé, mint például élethosszig tartó fürdőbérlet vagy belépő különböző golfklubokba.

A próbálkozások sokszínűek, viszont egyelőre még nem tudni, melyik lesz a nyerő. Arra viszont figyelni kell, hogy a különböző egyéb juttatások, vagy akár 10-15 százalékkal alacsonyabb árak nehogy a vásárlás rovására menjenek, és olyan ingatlant vegyünk, amit nem is szerettünk volna.

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/cikk-1012007-1.html

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - garázsSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - garázs

Nyíregyháza, Belváros övezetében garázs eladó....

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásBudapest - 14. kerület
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

CSOK KOMPATIBILIS, 5%-OS ÁFÁVAL, HÕSZIVATTYÚS RENDSZERREL KIALAKÍ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házKomárom-Esztergom - Vértessomló
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Páratlan lehetõséget kínál a DOT-ING Ingatlaniroda a Vérte...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásBudapest - 22. kerület
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Budafok kertvárosában eladó egy 35 nm-es, felújított garzo...


Ingatlan Max