ingatlan

Tuti tippek, hogyan szabadulhatsz meg a lakásodtól!

Ne állj be a sorba, legyen egyedi a lakásod


 Ingatlan ajánlatok
Kiadó - Lakóingatlan - társasházi lakásBudapest - 11. kerület
Kiadó Lakóingatlan - társasházi lakás

Sashegyen, Hegyalja úton minimum egy évre kiadó magasföldszinti, 80...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Nyíregyháza belvárosában,rendkívül frekventált helyen 110m2-es 2+2 szobás családi ház ,653 n...

www.penzcentrum.hu                                                    Nem kell feltétlenül ingatlanos szakembernek lenni ahhoz, hogy néhány apró trükkel vonzóbbá tegyük a lakásunkat a vásárlók számára. Rövid időn belül nagyot változhat az ingatlanpiac, három és fél éve hazánkban volt hatalmas megtorpanás, jelenleg Nyugat-Európa szenved az eladhatatlan lakások miatt. A lakás értékállóságát és eladhatóságát jelentősen befolyásolja, ha folyamatosan karbantartjuk, állagát megőrizzük, de hasznos kiegészítőkkel is feldobhatjuk az összképet.


Nemrégiben az ingatlanügynökök még reklámanyagokkal hirdették magukat, de szinte mindenki azonnal a kukába dobta a postaládából kiszedett anyagokat. Manapság a lakástulajdonosok egyre nagyobb számban kérik ki a tanácsadók véleményét lakáseladás előtt. Egyes ingatlanközvetítő hálózatok már értékesítési garanciát is vállalnak bizonyos feltételek teljesülése esetén, de a gyors és nagy hasznot és az azonnali eladást mindenki verje ki a fejéből.

A kínálati ár meghatározása történhet az összehasonlító adatok figyelembevételével, rendelhetünk értékbecslést, vagy az értékesítéssel foglalkozó tanácsadó is meghatározhatja az irányárat. Ha a lakásunk teljesen átlagos, akkor is végig kell gondolnunk a vásárló szemszögéből, hogy mi lehet az a szempont, ami alapján mégis figyelemfelkeltő és érdekes lehet a lakásunk.

Túlkínálatos piacon a lakásvásárlóknak számos választási lehetőségük van, ezért olyan többletértékkel kell szolgálnunk, ami mindenképpen felkelti az érdeklődésüket. Minden eladó hajlamos arra, hogy túlértékelje a saját lakását, fontos azonban megjegyezni, hogy Magyarországon az eladhatóságot elsősorban az ár befolyásolja, és csak utána következik a minőség.

Ha semmi extrát nem veszünk észre, akkor talán a lakásunk feletti padlástér lehet a Jolly Joker, hiszen annak beépítésével tovább növelhető az ingatlan hasznos alapterülete. Az állapotfelmérést ebben az esetben mindenképpen bízzuk olyan szakemberre, aki ismeri a beépítéshez kapcsolódó hivatalos ügymenetet, el tudja készíteni a munkálatok költségvetését és meg tudja becsülni a felújítás végeztével az ingatlanunk értékét.

A szakértők tudják, hogy egy ilyen munkálat akár hónapokig is elhúzódhat és az építőanyagárak következtében a költségek is magasak lehetnek, de amennyiben kedvező fekvésű és jó helyen van az ingatlan, akkor még mindig több lehet a beruházás hozzáadott értéke, mint amennyibe a megvalósítás került.

Ingyen tippek mindenkinek


A szakértők számos egyéb olcsó ötlettel is szolgálhatnak. Az ingatlan megtekintése során érdemes megbeszélni, hogy mire kell felkészülni, amikor jönnek az érdeklődők. Az első és egyik legfontosabb dolog, hogy mindig legyen rend és mindenféle kacatot tüntessünk el a polcokról, szedjük össze és vigyük le a szemetet, pakoljuk össze a ruhákat és tegyük a szennyest a kosárba.

Ezek mind-mind olyan alapvető dolgok, amelyek nem kerülnek semmibe, de nem érdemes kockáztatni, hogy az érdeklődő egy nem is lakás részét képező tárgy miatt forduljon sarkon. Például hiába van egy gyönyörű kandallónk, ha a párkányán egy fél-tábla csokoládé éktelenkedik, vagy szép bútoraink, ha azokat vastagon borítja a por. A tanácsadók szerint érdemes még a WC papírt is eltenni, mert ez is negatívan befolyásolhatja az érdeklődőt.

A lakberendezők szerint mindenképpen ajánlott egy tisztasági festés, kertvárosi övezetben fontos az ápolt kert és a frissen nyírt sövény, célszerű kijavítani a tetőszerkezet apró hibáit. A nyílászárókkal kapcsolatban mérlegelni kell, hogy érdemes-e újakat beszerelni, vagy elég a régieket átfesteni, mert ez nagyban módosíthatja a költségvetésünk végösszegét.

Új ablakkal adod el a lakást? Százezreket bukhatsz rajta!

A legnagyobb hibák egyike a használaton kívüli vendégszoba raktárként történő használata. Az ügynökök már számos furcsa dologgal találkoztak ezekben a helyiségekben. A tulajdonosok rendszerint itt szokták tárolni a rég nem használt sporteszközeiket, a szobabiciklit, de láttak már esküvői ruhát, hangszereket és használaton kívüli konyhai robotgépeket is.

Sok lakáskereső számára fontos a szimmetria és a rendezettség, ezért bizonyos esetekben érdemes akár átrendezni is a szobát és ne felejtsük el a lámpákat felkapcsolni még az ügyfél érkezése előtt. A kellemesebb hatás érdekében a szobákba érdemes néhány szál virágot vásárolni a konyhaasztalra pedig célszerű friss gyümölcsöket kitenni egy tálcára. Érdemes megemlíteni, hogy milyen kellemes itt egy kávé, vagy egy frissen facsart narancslé mellett olvasgatni az újságot, még akkor is, ha mi sohasem teszünk így.

A nappaliban és a szobákban szellőztessünk ki a lakásbemutatás előtt és a szárítón sorakozó ruhákat feltétlenül tüntessük el a szárítóval és a vasalódeszkával együtt. Húzzuk fel a redőnyöket és mossuk ki a függönyöket is. Ajánlott eltenni a családi fotókat és a polcokon található haszontalan apró tárgyakat. A tisztasági festés illata, a ragyogó parketta látványa pozitívan hathat a vásárlóra.

A fürdőszobában vegyük le a radiátorról a használt törölközőket és a tisztálkodó szereket, tisztítsuk meg a kádat és a zuhanyzót, valamint fényesítsük ki a csapokat. Megnyugvást kelt a vásárlóban, ha konzervatív színeket és burkolóanyagot használunk a fürdőszoba kialakításakor.

Ezek a tanácsok segíthetnek abban, hogy az eladó lakásunk mielőbb megtalálja új tulajdonosát. Ha a legfontosabb alapszabályokat betartjuk a sikeres értékesítés nem sokáig várat magára. Nézzünk szét a lakásunkban és vizsgáljuk meg, hogy mit csináltunk eddig rosszul. A hibák kiküszöbölésével vélhetően az eladók is újabb érdeklődéssel és nagyobb várakozással néznek a következő lakásbemutatások elé.
Forrás: http://www.penzcentrum.hu/cikk-1011827-1.html

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házBorsod-Abaúj-Zemplén - Tállya
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Hivatkozási szám: 299202 CSALÁDI HÁZ CSENDES KÖRNYÉK...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Heves - Eger
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Eger dinamikusan fejlõdõ területén, ipari, mezõgazdasági célokra is...

Eladó - Lakóingatlan - panel lakásFejér - Dunaújváros
Eladó Lakóingatlan - panel lakás

53 négyzetméteres szép állapotú panel lakás elad&oa...

Eladó - Lakóingatlan - családi házFejér - Baracs
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó Baracson található 130nm-es, ( 950nm-es telek terület) f&ouml...


Ingatlan Max