ingatlan

Harmóniában a vízparton - hol vegyünk nyaralót?

a Lakásmustra.hu összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házZala - Rezi
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Cserszegtomaj – Rezi határában, a Szõlõhegy Óhegyi rész&eac...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Kecskemét, Hunyadivárosban, belvárosközeli, 4 lakásos t&aacu...

Elveszve a magyar ugaron             http://blog.mfor.hu/lakasmustra

Manapság egyre divatosabbá válik az érintetlen, minden civilizációs ártalomtól távol eső vidékeken történő ingatlankeresés, ahol internet, térerő és hírmentesen lehet nyugodtan eltölteni egy-egy hétvégét, vagy akár egy hosszabb nyarat is. Ha valaki ránéz Magyarország térképére szinte válogathat a jobbnál-jobb lehetőségek között, persze érdemes olyan helyszínt választani, ahol vagy valamelyik környező ország (kirándulási célból), esetleg egy kisebb tó, egy hangulatos erdő vagy hegy van a közelben, így akár aktív pihenésre is alkalmas lehet barátságos nyaralónk. Még jobb, ha (legalábbis autóval) elérhető közelségben van egy termálfürdő vagy egy nagyobb strand.


A kínálat ebben a szegmensben meglehetősen heterogén. Olyan használható házat telekkel, ami alkalmas rövidebb-hosszabb tartózkodásra akár már 2,5-3 millió forinttól kezdve találhatunk, persze ne gondoljunk összkomfortra vagy éppen minőségi építőanyagokra – ám éppen ez adhatja a hely diszkrét báját. A felkapottabb környékek falvaiban, ahol már felismerték az ingatlantulajdonosok a civilizációból menekülő vásárlókban rejlő lehetőségeket magasabb árakkal találkozhatunk, de 10 millió forint alatt maradva már egészen jó parasztházakból vagy üdülőkből válogathatunk például a Tisza-tó környékén, vagy akár az Őrségben is.

Akiknek a strand kell...

A vízparti nyaralóvásárlás továbbra is nagyon népszerű, noha a piaci elemzések rendre arról szólnak, hogy a két legnépszerűbb tavunk, a Balaton és a Velencei-tó ingatlanpiaca is bizony egy helyben toporog hosszú évek óta. Való igaz, a jó befektetésnek számító Zimmer Frei-korszak már elmúlt, és a külföldi tulajdonosok közül is sokan áruba bocsájtották lakásaikat, házaikat, így finoman fogalmazva is bőséges kínálatból válogathatnak az érdeklődők.

A Velencei-tónál elsősorban a déli part népszerű, itt is a tó és a 7-es út között lévő üdülők számítanak talán a legkeresettebbnek. Az árak nyomottak, a tó körüli ingatlanpiac nem mostanában éli legjobb napjait, a helyszínen körbejárva rengeteg eladó házat, nyaralót fogunk találni akár 10-12 millió forinttól is – ekkora összegnél azonban inkább a 80-as években, sokszor elég apró telkeken épült üdülőkre gondoljunk – a jobb családi házakért errefelé is inkább 25 millió forint körüli összeget várnak el.

Aki teljes magányra vágyik, az nem biztos, hogy a legjobb helyen jár – ahogy a tó turisztikai vonzereje csökkent, úgy települtek át nagyon sokan Székesfehérvárról és Budapestről (a városhatár a tó mellől indulva 30 perc alatt elérhető, és vonattal sem tart 1 óránál tovább az út – ennyi idő alatt Óbudáról a Belvárosba sem biztos, hogy el lehet jutni) aminek hatására jelentősen bővült az infrastruktúra – rengeteg a szupermarket, teljes az internet-lefedettség, szinte minden szolgáltatás helyben elérhető. Nyáron így nagyobb a nyüzsgés, ám ősztől késő tavaszig idilli lakóhely lehet Agárd, Gárdony, Velence vagy éppen a kevésbé felkapott, falusiasabb északi part.

A Balatonnál szintén a 7-es illetve 71-es út a vízválasztó – az ezen belül lévő ingatlanok (a vízhez való közelségük miatt) sokkal forgalomképesebbek és drágábbak, mint távolabb lévő társaik, különösen a sík déli parton, az északi parton a magasabb fekvésű telkekről nyíló panoráma kompenzálhatja a strandtól való nagyobb távolságot. Mind a két tónál érdemes ügyelni arra, hogy üdülőt vagy lakóingatlant veszünk – a régebben épült hétvégi házak nagy része még üdülőként van nyilvántartva, ami eltérő eljárást igényel az esetleges hitelfelvétel során, valamint számolnunk kell az illetékkel is. A saját strandos házak ára igen magas – ezekhez a régi világban is csak komoly összeköttetések árán lehetett hozzájutni.

Mindazok, akik nem szeretnének egész évben a ház és kert körüli teendőkkel foglalkozni, ideális választást találhatnak a siófoki aranyparton egyre-másra épülő apartmanházakban, ahol egy saját stranddal rendelkező lakás vásárolhatunk meg, a fővárosi négyzetméteráraknál valamivel olcsóbban. Előnye, hogy helyben menedzselik a kiadást arra az időszakra, amíg nem vagyunk ott, talán hátránya, hogy végülis ugyanúgy egy soklakásos társasházban vagyunk, mint a fővárosban.

Hegyvidéken csúcsra törni

Akadnak páran, akik egyáltalán nem vágynak a strandon zsibongó gyerekekre, a kukoricát és vattacukrot áruló kiabáló árusokra, valamint a diszkóba vonuló fiatalságra – nekik ideális búvó és pihenőhely lehet a Mátra vagy éppen a Börzsöny, ahol a klíma is kellemesebb, és kis szerencsével néhány millió forintért itt is elfogadható lakóházat lehet találni. Aki nem akar túl messzire menni a fővárostól, akár a Pilisben vagy Dobogókő környékén is szétnézhet, utóbbi helyszín ideális az alkotásra, vagy a nyugodt elmélkedésre – hétköznaponként szinte teljesen kihalt.

Nemcsak a vízparti, hanem a viszonylag jól megközelíthető hegyvidéki nyaraló is hasznosítható, télen kiadható síelőknek, tavasztól-őszig pedig túrázóknak, csendre vágyóknak. Bármelyik típust is választjuk, érdemes néhány gyakorlati szempontot áttekinteni vásárlás előtt, melyeket a Lakásmustra következő cikkében mutatunk be. írta: Martin Péter

Forrás: http://blog.mfor.hu/lakasmustra/1400.html

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Nagykáta
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Irodánk ezúttal Nagykáta csendes utcájában találhat...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Nyíregyháza belvárosában, 3+N, 79m2-es, 1. emeleti, új építésû lakás eladó. A lakás A energi...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Vác
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó Vácon a Hattyú utcában egy 60 m2-es, három szob&aacu...

Kiadó - Irodaház iroda terület     - iroda / irodaház épületBudapest - 06. kerület
Kiadó Irodaház iroda terület - iroda / irodaház épület

A Nyugati pályaudvar közvetlen közelében, a Bajcsy Zsilinszky &uacute...


Ingatlan Max