ingatlan

Ingatlanvásárlás videóval

A személyes élményt ugyanis nem válthatja ki ez a szolgáltatás – véli a szakértő


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házNógrád - Nógrádsáp
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Nógrádsáp peremén tölgy erdõhöz közel jó &a...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Kecskemét belvárosától néház perc sét&aacute...

www.fn.hu/ingatlan

Új színt vihetnek az ingatlanforgalmazásba a videóra vett ajánlatok. Az egyik magyarországi áruházláncban amerikai mintára ingatlankereskedő pontokat alakítottak ki, ahol videófelvételek segítenek a döntésben - írja a Figyelő legújabb száma.

Online vetélkedőt hirdetett a Century 21, az egyik legismertebb nemzetközi ingatlanforgalmazó hálózat, s ennek jegyében mintegy 5 ezer videót töltöttek fel a YouTube videómegosztó oldalra. Zömmel a rátermettebb ingatlankereskedők vágtak össze vicces szkeccseket eladó házakról, vagy éppen gyerekek közreműködésével mutatták be az eladó, klasszikus amerikai otthonokat. A legjobb „klip” készítője vihette el a 21 ezer dolláros fődíjat. Ebből is látszik, hogy egy-egy ingatlan „élő bemutatása” lassan kezd önálló szakmává válni – legalábbis a tengerentúlon. Valahogy úgy, ahogyan az egyszerű koncertfelvételekből is kinőtt a videoklip műfaja.

Az első fecskék

Bár nagyon sokan szeretnek hosszú hónapokig kutatni a megfelelő ingatlan után, mégis rendkívül sok időt, fáradságot és üzemanyagot lehet megspórolni azzal, ha mondjuk egy nagyáruház pénztárainak előterében kialakított ingatlankereskedő ponton nagy képernyőkön, látványos videó-bemutatókon is meg lehet nézegetni a lakásokat, házakat. Ezt követően elegendő lehet csupán az ígéretesebb ingatlanokhoz felkerekedni és személyesen is megnézni azokat.

Pontosan ezt a ma még Amerikában is újdonságnak számító – ráadásul a tengerentúlon csupán kiegészítő elemként kínált – értékesítési módszert honosítja meg a Knockies.com Kft. Magyarországon saját fejlesztésében. Kovács Patrick, a társaság harmincas évei elején járó kreatív vezetője és társtulajdonosa két éve alapította a céget. Viszonylag gyorsan jutott el az ötlettől a megvalósításig: pár hónap „kilincselést” követően áprilisban sikerült megállapodnia a Tesco áruházlánccal arról, hogy ilyen kereskedői pontokat helyezhetnek el utóbbi üzleteiben.

A piros kalapos gombát formázó „boltokat”, jellemzően a pénztárak előtti eladótérben állítják fel. Ott helyben megnézhető minden videó, és több bank hiteltermékei is elérhetők. Emellett azt tervezik, hogy a jövőben a videós álláshirdetések műfaját is meghonosítják.

Túl személytelen?

Szerte az országban a következő 12 hónapban 100 egységet szeretnének nyitni – árulja el Kovács Patrick. A terv ambiciózus, de talán nem irreális, hiszen az áprilisban elindított első, bonyhádi értékesítési pontot azóta két újabb követte, egyik a budapesti Váci úti, a másik a kecskeméti Tescóban. A következő hetekre további 4-5 áruházba van előjegyzésük. Mi több, sétálóutcákban is nyitnának pontokat, és több plazával tárgyalnak a „gombák” elhelyezéséről.

Az áruházaknak jól jön az újszerű kiegészítő szolgáltatás, hiszen nagyon kevés ilyen helyen működik ingatlaniroda. A franchise rendszer bővítéséhez jelenleg is keresnek partnereket.
Mereticzki Tamás, a cdc ingatlan értékesítési vezető partnere ugyanakkor óvatosan nyilatkozik az újdonságról. Mint mondja, az internetes ingatlanhirdetési rendszerekben, illetve a nagy hálózatok kínálatában is igen ritka még a videóbemutató.

Igaz a cdc ingatlan belvárosi irodája éppen a napokban kapta meg az első videó felvételére a megbízást, mert ügyfelük azt reméli, így több lehetséges vevő figyelmét felkeltheti. Ám az ügyfelek többségének Mereticzki Tamás szerint – legalábbis egyelőre – elegendő a fénykép és a bemutató szöveg, amely alapján legtöbbször könnyen eldönthetik: elmennek-e megtekinteni az ingatlant. A személyes élményt ugyanis nem válthatja ki ez a szolgáltatás – véli a szakértő.
              
 HALASKA GÁBOR - Figyelő
Forrás: http://www.fn.hu/ingatlan/20080606/ingatlanvasarlas_videon/

 
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Kiadó - Irodaház iroda terület     - iroda / irodaház épületBudapest - 09. kerület
Kiadó Irodaház iroda terület - iroda / irodaház épület

Elegáns, átriumos irodaház a rehab szívében. Kb 1500 nm -e...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 04. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Budapest IV. kerületében új építésû, prémium minõségû lakások épülnek megfizethetõ áron 2017....

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Heves - Eger
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Építési telek nagy méretû pincével eladó Eger-R&aac...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Hajdú-Bihar - Debrecen
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Debrecen , Postakerti építési telek eladó. Jellemzõi: -1000nm, -utcafront 17m, -hossza 58,...


Ingatlan Max