ingatlan

Megint drágábbak lesznek a fővárosi lakások

Az előrejezések szerint idén tovább csökken az ingatlankínálat a fővárosban, az árak azonban enyhén emelkednek. A piac nyertesei azok lehetnek...


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házFejér - Mezofalva
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Ha csendre, és nyugalomra vágyik, ne keressen tovább! Mezõfalva szép és csendes kis utcájába...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásBudapest - 02. kerület
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

KÖRBENAPOZOTT INGATLAN, CSENDES KÖRNYÉKEN, ISKOLÁKHOZ KÖZEL Az i...

Megint drágábbak lesznek a fővárosi lakások
2007. 02. 07. 14.31
Szerző: Hírextra

Az előrejezések szerint idén tovább csökken az ingatlankínálat a fővárosban, az árak azonban enyhén emelkednek. A piac nyertesei azok lehetnek, akik új építésű lakást vagy házat vesznek, míg a paneltulajdonosoknak várhatóan idén sem lesz könnyű dolguk, ha meg akarnak szabadulni a lakásuktól.

Az elmúlt évben jelentősen kevesebb használatbavételi engedélyt adtak ki Budapesten. Az egy évvel korábbihoz képest 30-32 százalékkal kevesebb ilyen engedélyt kértek és adtak ki a fővárosban. A GKI és az AL Holding közös ingatlanprognózisa szerint 2007-ben hasonló tendencia várható, bár némileg kisebb, 10-15 százalékos csökkenésre számítanak a szakemberek. Az ingatlanárak, elsősorban az új építésű házak, lakások esetében 2006-ban mintegy 4-4,2 százalékkal nőttek. Idén hasonló marad a helyzet, de a növekvő infláció mellett a hasonló árnövekedés reálértéken akár még csökkenést is eredményezhet az árakban - mondta a Független Hírügynökségnek Illy Péter, az AL Holding Rt. vezérigazgatója.

Az ingatlanpiacon komoly kínálatcsökkenés figyelhető meg az elmúlt években. Míg 2005 év végén 12 000 új lakás volt Budapesten, addig 2006 végén már csak 8200-8500, és a tendencia idén folytatódik, hiszen az előrejelzés szerint az év végére 7500-8000 eladó lakás várható a fővárosban.

A megmaradt lakások esetében akár komoly kedvezményekhez is hozzá lehet majd jutni, ha a vásárlók alaposan körbenéznek az ingatlanpiacon. Idén elsősorban nem a típustól függ majd az ár, hanem az ingatlan elhelyezkedésétől és a kerületekben futó projektektől, ahol nagy az úgynevezett strukturális túlkínálat. Várhatóan a VIII., IX. és a XIV. kerületben lehet majd nagyobb árkedvezménnyel lakást, házat venni, míg erre kevesebb esély van a rendkívül népszerű XI. és XIII. kerületekben - tette hozzá a szakember.

A panellakások kérdése 2-3 éve kritikus probléma. Az ingatlanprognózis szerint ezeknek a lakásoknak az értékesítési esélyei tovább romlanak a távhődíjak emelkedés miatt. Ennek ellenére némi javulás azért várható, mert a panelek estében egyre inkább számít az is, hogy hol van és mikor épült a ház, illetve felújították-e már. Idén várhatóan újabb jelenős panelrekonstrukciós programok fognak indulni, amelyek javítják az értékesítési esélyeket. Az ingatlanpiac nagy nyertesei 2007-ben új ingatlanok vásárlói lehetnek, mivel nagy kínálat és egyre magasabb színvonalúak beruházások. A vesztesek pedig azok lehetnek, akik 2007-ben akarják eladni a panellakásaikat.
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - sorház-láncház-társasházSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - sorház-láncház-társasház

SZÜNETEL AZ ELADÁS! Nyíregyháza - Hímes övezeté...

Kiadó - Irodaház iroda terület     - iroda / irodaház épületBudapest - 09. kerület
Kiadó Irodaház iroda terület - iroda / irodaház épület

Elegáns, átriumos irodaház a rehab szívében. Kb 1500 nm -e...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Békés - Békéscsaba
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Eladó Békéscsabán a Mokry lakótelepen egy sarki, ép...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásBaranya - Mohács
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Árcsökkenés!!! Mohácson a Liszt Ferenc utcában 3. emeleti fe...


Ingatlan Max