ingatlan

Ingatlanos bakik, amik nehezítik a lakáseladást

Az ingatlanirodák nehézkes honlapjai, a kifinomult keresőrendszerek sok fejfájást okozhatnak.


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásVas - Szombathely
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Szombathely belvárosához közel idõtálló és értékálló új építésû lakásokat kínálunk modern tár...

Eladó - Lakóingatlan - családi házVeszprém - Pápa
Eladó Lakóingatlan - családi ház

ÁRCSÖKKENÉS!!! Bakonyalján, fantasztikus környezetben, Pápához közeli birtok eladó. Három sz...

írta: mfor.hu  szerk. http://blog.mfor.hu/
Nemcsak a tulajdonos, az ingatlanforgalmazó is hibás, ha egy ingatlan senkit sem érdekel. Az ingatlanirodák nehézkes honlapjai, a kifinomult keresőrendszerek sok fejfájást okozhatnak.

Egy jó értékesítő mindent el tud adni, tartja a mondás, ezért nem meglepő, hogy az ingatlanok jelentős részétől irodán keresztül próbálnak megszabadulni a tulajdonosok. Óriási a kínálat ingatlanirodából és vevőre váró ingatlanból is, de gyakorlott házkeresőként úgy tűnik, a forgalmazók egyáltalán nem könnyítik meg a vásárlást.

Dicséretes, hogy már száz felett van az olyan kisebb-nagyobb ingatlanirodák száma, amelyek a világhálóra is felteszik kínálatukat. De ezzel a kijelentéssel be is fejeződött a magasztalás. Sajnos a legtöbb cég egyáltalán nincs vele tisztában, milyen fegyver az internet, amely gonoszul gazdája, jelen esetben az ingatlanértékesítő arcába röhög. Szinte nincs is olyan ingatlanos site ma Magyarországon, amely minden weboldallal szemben támasztott kritériumnak megfelelne. Talán az egyik legnagyobb szarvashiba, hogy lassan töltődik be az oldal. A nagyobb forgalmazóknál ez a sok reklámnak köszönhető, a kisebbeknél pedig a rossz programnak, adatbázisnak, amely lassan jeleníti meg a fotókkal díszített főoldalakat. De találkoztam az elmúlt egy év során olyan ingatlanirodai oldallal is, amely egyetlen lapon, ömlesztve jelenítette meg teljes kínálatát. Mondanom sem kell, az oldalon keresésre nem volt lehetőség, de arra sem, hogy a felrakott fotókat nagyobb méretben megtekintse a lakásvásárló.

Utóbbi probléma sok site-nál megkeseríti a keresgélést, de még ennél is nagyobb hibának tartom, ha kinagyíthatom a lakásbelsőről a Nagy Semmit. Hemzsegnek a legnagyobb ingatlanportálok is az olyan fotós hirdetésektől, amelyek semmit sem mutatnak az eladásra kínált ingatlanból.

Családi ház esetében gyakori, hogy az impozáns kertről több fotó is bekerül a galériába, míg a ház alaprajza, legfontosabb helyiségeinek képe kimarad. Gyakori az is, hogy a házról kívülről nem közölnek fotót, mondván, az iroda kikerülésével is megkereshetjük a tulajdonost. No igen, a magyar leleményes nép, de azért ritka, hogy valaki több órát kocsikázna egy településen azért, hogy ráakadjon egy házra fotó alapján.

Olyan is előfordult már, hogy régebbi külső homlokzati kép került fel a webre, így esély sem lett volna arra, hogy megtaláljam a házat. A fotó sarkalatos pontja az eladásnak, ezzel az értékesítők is tisztában vannak, igyekeznek is minden ingatlanról beszerezni néhány képet. De még a legnagyobb vásárlói kedvet is lelóhasztja, ha a kép homályos vagy egy tökéletesen jellegtelen részletet mutat a lakásból. A művészies fotók tárháza található a weboldalakon, a "Közlekedő sarka vázával" című kompozíciótól kezdve a "Csendélet az ablakban" vagy a "Krómozott mosogató"-ig széles a skála, mikkel találkozni, ha az ember lakást, vagy házat keres. Megjegyzem, nem utazok az ilyen és hasonló fotókra, célzottan, kereső használatával próbálom megtalálni a leginkább megfelelő ingatlant.

Keresőrendszer. No igen, jó ha van, de nem minden áron. Néhány tucatnyi azon irodák száma, amelyeknél tényleg szükség van egy komolyabb, részletes keresőre, ahol az irányár és a méret mellett a helyiségek vagy akár az emeletek számát is megadhatjuk. A többi esetben elegendő lenne egy ár és település szerinti funkció alkalmazása. Kevés annál frusztrálóbb dologgal találkoztam, mint hogy kitöltöm a kritériumokat és végeredményül 0 találatot kapok. Azt már csak halkan jegyzem meg, jó lenne, ha a keresési kritériumok és a találatok nem egy ablakban jelennének meg, ezzel is könnyítve a vásárló dolgát. Így nem kellene minden egyes lakás megtekintése után újra indítani a keresést.

A nagy ingatlanos gyűjtőoldalak másik hibája, ha nem egy forgalmazó ajánlatát jelenítik meg, - vélhetően anyagi okokból - egyáltalán nem szűrik, hogy egyazon hirdetés hányszor kerül fel a listára. Így előfordulhat, hogy ugyanazt az ingatlant 4-5 forgalmazó is feltölti (ilyenkor találkozhatunk eltérő árakkal is). Öröm az ürömben, hogy sokszor így kapunk teljes képet és fotósorozatot az ingatlanról, így ezzel a bakival kivételesen még jól is járhatunk.

Forrás: http://blog.mfor.hu/lakasmustra/1218.html

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Somogy - Balatonendréd
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Balatonendréd belterületén egy 1193 nm-es beépítetlen bekerített terület eladó. A víz, vill...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Páty
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Páty gyönyörû külterületi részén, a központhoz is közel esõ, jól megközelíthetõ helyen eladó ...

Kiadó - Lakóingatlan - családi házPest - Dunavarsány
Kiadó Lakóingatlan - családi ház

Kiadó Budapest vonzáskörzetében Dunavarsányban, jó közlekedési viszonyok mellet, 1550 nm-es ...

Kiadó - Lakóingatlan - tégla lakásBaranya - Pécs
Kiadó Lakóingatlan - tégla lakás

Belvárosban található 45 m2-es ingatlan kiadó. A lakás a földszinten található, 1,5 szobás, b...


Ingatlan Max