ingatlan

Beszáll az ingatlanforgalmazásba a Brokernet

Platea néven ingatlanforgalmazó céget alapított a Brokernet Holding


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házKomárom-Esztergom - Tata
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Tata központjához közel eladó egy 123 m2-es szigetelt 4 szobás családi ház 496 m2-es telken.....

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 02. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

MEDITERRÁN HANGULATÚ, PANORÁMÁS TÁRSASHÁZ ZÖLDMÁLON A társasház 1. emeletén eladó egy 94,7...

www.portfolio.hu

A cégcsoport legújabb tagjáról egyelőre csak keveset lehet tudni, a Brokernet annyit elárult, hogy a Platea elsősorban minőségi lakóingatlanok és építési telkek forgalmazását tűzte ki céljául.

A Platea Kft. ügyvezető igazgatója Kramer P. Stephan, hálózatért és értékesítésért felelős igazgatója Simonfalvy Tamás lesz a cégcsoport közlése szerint. A Brokernet vélhetően valamilyen formában felhasználja majd meglévő értékesítési irodáit, ami jelentős segítséget jelent a cégcsoportnak a terjeszkedésben.

A hazai ingatlanközvetítői piac már a Brokernert érkezése előtt is igen nagy aktivitást mutatott az elmúlt időszakban. Az amerikai Re/Max belépését követően ebben az évben jelentette be indulását a spanyol Fincas Corral és idén indított franchise hálózatot az eddig csak saját irodákkal rendelkező svájci hátterű A1 Ingatlan.

Trendek a piacon

A hazai ingatlanközvetítési piacot alapvetően két fő trend határozza meg a. Az egyik az ingatlanközvetítők piaci részesedésének ha nem is drasztikus de stabil növekedése, a másik pedig az ingatlanközvetíői piac határozott átrendeződése a nagy hálózatok, franchise-láncok javára. A kis ingatlanirodák érezhetően egyre inkább szorulnak ki a piacról, a franchise hálózatok és az egyéb, nem franchise alapon szerveződő, de igen tőkeerős láncok miatt a független irodáknak folyamatosan zsugorodik a piaci részesedésük.

Klikk a képre!
Klikk a képre!


Az ingatlanközvetítők Nyugat-Európában jellemzően 60-70, míg az Egyesült Államokban 90%-os piaci részesdéssel rendelkeznek az összes lakás adásvételt tekintve. Ha feltételezzük, hogy Magyarország folyamatosan konvergál majd legalább az EU 15-ös szinthez, akkor jelentős fejlődési potenciál áll még a hazai közvetítő-láncok előtt. Az Otthon Centrum legfrissebb felmérése szerint ugyanis ma Budapesten 42 százalékos az átlagos közvetítői arány, azonban ez a szám is leginkább a belvárosi kerületek magas arányának köszönhető. Míg a belső - V., VI., VII., VIII., IX., XIII., stb. - kerületekben az OC szerint az arány 55-60 százalékon áll, tehát megközelíti a nyugat-európai átlagot, addig a külső kerületekben csupán 28-36 százalékot hasítanak ki a tranzakciós tortából a forgalmazók.

Klikk a képre!
Klikk a képre!
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Kecskemét belvárosában a piactól pár percre, 2020-ban ELKÉSZÜLT TÁRSASHÁZBAN eladó, egy földs...

Eladó - Lakóingatlan - családi házZala - Lenti
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Lentiben, a gyógyfürdõ közelében az üdülõ övezeti részen eladóvá vált egy ikerház! A 2000-es ...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 22. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Budatétény közkedvelt részén a Baross-Gábor telepen, lakás eladó! 3 lakásos családi ház maga...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Gyömro
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Kedves Érdeklõdõ! Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam az alábbi új építésû, 82 nm-es ike...


Ingatlan Max