ingatlan

Telekbe jó fektetni

Keresettek az újépítésű ingatlanok


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házKomárom-Esztergom - Komárom
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Új építésû családi házat szeretne MEGBÍZHAT&...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Telki
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Telkiben, az Újfalu valódi örök panorámás rész&e...

(NAPI Online) 

Az Ecostat ingatlanpiaci előrejelzése kismértékben, 2,7 százalékponttal, 46,6 százalékra növekedett 2008 első negyedévében, ami az ingatlanpiaci kilátások enyhe javulását mutatja az előző negyedévi, s az egy évvel ezelőtti felméréshez képest is. Továbbra is a lakáspiac forgalma a legalacsonyabb és ezzel összhangban az ingatlan-forgalmazók még pesszimisták, de a borúlátás mértéke az előző negyedévhez képest csökkent. Több új lakást vettek használatba 2007. év december végéig, mint ahogyan az korábban várható volt, ezzel tovább nőtt az új építésű lakások kínálata. Az új építmények és a meglévő állomány cserélődése iránti igény fokozódik.

A hazai ingatlanpiac fő mozgatóereje a luxusingatlanok iránt eddig is meglévő kereslet élénkülése, továbbá hogy reneszánszát éli Budapest "zöldövezete". Mind a budai, mind a pesti oldalon újabb beruházások indulnak a természet-közeli területeken. A főváros környéki agglomerációs övezetben számos nagyobb projekt indult és indul. Közel egyensúlyinak mondható a kereslet-kínálat a budai zöldövezet és a pesti belváros lakáspiacán. A többi részpiacon még mindig jelentős a túlkínálat. Kelet-Magyarországon egyértelműen a panellakások piaci kínálata a legnagyobb. Összességében a nyugati régióban kisebb a túlkínálat mértéke, mint keleten.

Hosszabb ideig kell árulni

Az Ecostat szerint a várható tendenciák a következő trendek érvényesülnek az új lakások piacon. Mivel jelentős az eladásra szánt új lakások kínálata ezért hosszú az értékesítési idejük; ezzel együtt jár, hogy csökken a kereslet az új építésű lakások, házak iránt. Az új és a használt lakások eladási ára egyre inkább alku tárgya, a nehezen és lassan értékesíthető új lakások forgalmának gyorsítására jelentős kedvezményekre lehet számítani. Ugyanakkor magas az egyedi, igényes lakóingatlanok iránti kereslet.

Ami a használt lakások piacát illeti, a nagy, jó beosztású lakások kereslete növekszik, sőt a fővárosban és a vidéki nagyvárosok központjában akár tovább élénkülhet a kereslet. Ezzel jár, hogy néhány kiemelkedően jó fekvésű területen árnövekedéssel kell számolni. Növekszik a pesti és a budai zöldövezeti lakások iránti igény, ugyanakkor nehéz és egyre hosszabb ideig tart a kevésbé korszerű, magas közös költségű, hagyományos építésű és a lakótelepi lakások értékesítése. A kisméretű lakások értékesítése is egyre nagyobb feladat lesz, ugyanis csökken a garzonlakások iránti kereslet, de ugyancsak nő az öt évnél korábban épült lakóingatlanok értékesítési ideje. Azonban tovább tart a kereslet növekedése a luxusigényeket kielégítő, nagy alapterületű belterületi lakások, önálló házak iránt. Az Ecostat úgy véli, hogy növekszik a kiadott lakások száma, és mivel a bérlakások kínálata bővül, hosszabbodik a kiadási idő is.

Most érdemes telket venni?

Az Ingatlanbarométer szerint az új építésű lakások árnövekedése meghaladja az infláció mértékét, azonban a kedvezőtlen helyen fekvő, valamint a lakótelepi használt lakások ára nem, vagy csak kismértékben emelkedik. A közepes és főként a közepesnél alacsonyabb minőségű ingatlanoknál árcsökkenés várható. Az elemzés úgy véli, hogy a belterületi építési telkek árai 9-10 százalékkal nőhetnek; de a külterületi építési telkek árai emelkednek. Ugyanakkor a mezőgazdasági földterületek árai differenciáltan, összességében mérsékelten növekednek, bár egyes térségekben az áremelkedés 10 százalék fölötti is lehet. A nagyobb összefüggő földingatlanok iránti igény érzékelhetően erősödik, míg a néhány hektáros parcellákra alig van kereslet.

Forrás: http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&placein=hirkereso_cimoldal%20&nID=367524

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásPest - Pilisszentiván
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Pilisszentiván központjához közel eladó egy 36 m2-es tá...

Eladó - Lakóingatlan - családi házHeves - Eger
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó vendéglátásra is alkalmas 6 szobás családi h&...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Szigetszentmiklós
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Szigetszentmiklós Óváros városközpontjában, korrekt vállalkozótól eladó egy minõségi alapanya...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásHajdú-Bihar - Debrecen
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Debrecen, Bányai iskola közelében eladó egy 42-nm-es egy szobás, gázkonvektor fûtésû házrész...


Ingatlan Max