ingatlan

Ismét emelkednek az ingatlanárak

Elkezdődött hitelpiaci válság Magyarországra is.


 Ingatlan ajánlatok
Kiadó - Kereskedelmi - áruházGyor-Moson-Sopron - Sopron
Kiadó Kereskedelmi - áruház

Sopronban a Várkerületen több mint 250 nm-es borozó-étterem üzlet, hosszú távra kiadó! Bérlet...

Eladó - Lakóingatlan - családi házKomárom-Esztergom - Tatabánya
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Tatabánya felsõn eladó egy 6 szobás 2 szintes, légkondicionált családi ház 1100 m2-es telken,...

A nagy magyar ingatlanpiaci befektetők áremelkedésre számítanak az ingatlanpiacon. Ennek egyik okát abban látják, hogy az amerikai másodlagos jelzáloghitel-piacok bedőlésével elkezdődött hitelpiaci válság Magyarországra is.

 

A válságnak köszönhetően a bankok óvatosabban adnak majd hitelt a fejlesztőknek és elképzelhető az is, hogy a lakást vásárlók is nehezebben kapnak majd hitelt. A már nagy projekteket megvalósító fejlesztők azonban azt állítják, mindez nem jelenti azt, hogy olcsóbbak lesznek a lakások, mert kevesebb lesz az olyan vásárló, aki hitelből szeretné megvenni új lakását. Hosszabb távon inkább az lehet a jellemező, hogy kevesebb lakás épül, ami szűkíti majd a kínálatot. A kevesebb lakást pedig majd drágábban lehet eladni - állítják az elemzők. (A lakáscélú hitelek közel 10 százalékos csökkenéssel, 546 milliárd forintra estek vissza a múlt évben, a támogatott hitelek drasztikus csökkenését a deviza hitelek enyhe növekedése sem tudta ellensúlyozni.)

A recesszió kimondottan "jót tesz" a tízmilliárd forint beruházással a XI. kerületben épülő Sasad Resortnak, hiszen az értékelés újragondolása elsősorban nem a prémium kategóriás ingatlanokat érinti, hanem az átlagos adottságú (elhelyezkedésű, bérleti összetételű, stb.) termékeket - közölte Dömötör Mónika, marketingért és értékesítésért felelős igazgatója.

Szerinte idén átlagosan 6-7 százalékos emelésre lehet számítani a lakáspiacon, azaz az inflációt nem meghaladó mértékű lesz az árnövekedés. Azonban ez alól lehetnek kivételek, néhány ingatlannál az átlagnál is nagyobb lehet az áremelés. (kb. 15 százalék) Ilyen lépésre termesztésen csak azok a projektek vállalkozhatnak, amelyek az átlagnál jobb minőségben és magasabb szintű szolgáltatásokat kínálnak vevőiknek - nyilatkozta a szakember.

Hasonlóan vélekedik a 3.5 milliárd Ft beruházással, a II. kerületben épülő Pasarét Residence marketingért felelős vezetője, Lantos Adrienn. Szerinte a kerületre rég kitették a "megtelt" táblát, nagyobb lakásszámú projekt itt már nem építhető. Éppen ezért ide a legkevésbé gyűrűzik be Amerika hatása, a szűkös kínálat miatt, itt nagy a kereslet minden lakásra, így ez a továbbiakban is jó befektetésnek számíthat.

Győr luxus ingatlanjainak árait sem érinti a recesszió. Jó példa erre a Leier Csoport által most felújított Frigyes Laktanya, amelynek első szárnyát egymilliárd forintból újították fel. A beruházásnak köszönhetően itt luxus lakásokat és irodákat alakítottak ki, amelyekre akkora már most az érdeklődés, hogy el sem adják őket, csak bérbe vehetőek - nyilatkozta Komlós Andor, a cég marketingért is felelős igazgatója. (Mintegy hétszázezer panel vár a felújításra, erre a célra az idén tízmilliárd forintnyi állami támogatás jut.)

Forrás: http://www.piacesprofit.hu/?r=18350

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Veszprém - Tapolca
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Tapolca külterületén, magaslaton, 37000 nm-es, rekreációs besorolású, panorámás terület elad...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásHajdú-Bihar - Debrecen
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Debrecen abszolút belvárosában, infrastrukturálisan kiemelt övezetben, magas mûszaki tartalmú...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásVas - Szombathely
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Vasútállomás közelében földszinti kis lakás saját használatú kerttel eladó....

Eladó - Lakóingatlan - családi házTolna - Dombóvár
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Dombóváron csendes környezetben, NAPPALI+ két szobás, tégla ház eladó. Irányár: 9,5 M. Ft....


Ingatlan Max