ingatlan

Ismét emelkednek az ingatlanárak

Elkezdődött hitelpiaci válság Magyarországra is.


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 08. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Eladó a Corvin negyedben egy 77 nm-es, 3 szobás ,felújított szuterén apartman....

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Fejér - Polgárdi
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Jó telek , jó helyen Polgárdiban megvehetõ !!! Központban, 30 %-os beépíthetõséggel 1462 nm-e...

A nagy magyar ingatlanpiaci befektetők áremelkedésre számítanak az ingatlanpiacon. Ennek egyik okát abban látják, hogy az amerikai másodlagos jelzáloghitel-piacok bedőlésével elkezdődött hitelpiaci válság Magyarországra is.

 

A válságnak köszönhetően a bankok óvatosabban adnak majd hitelt a fejlesztőknek és elképzelhető az is, hogy a lakást vásárlók is nehezebben kapnak majd hitelt. A már nagy projekteket megvalósító fejlesztők azonban azt állítják, mindez nem jelenti azt, hogy olcsóbbak lesznek a lakások, mert kevesebb lesz az olyan vásárló, aki hitelből szeretné megvenni új lakását. Hosszabb távon inkább az lehet a jellemező, hogy kevesebb lakás épül, ami szűkíti majd a kínálatot. A kevesebb lakást pedig majd drágábban lehet eladni - állítják az elemzők. (A lakáscélú hitelek közel 10 százalékos csökkenéssel, 546 milliárd forintra estek vissza a múlt évben, a támogatott hitelek drasztikus csökkenését a deviza hitelek enyhe növekedése sem tudta ellensúlyozni.)

A recesszió kimondottan "jót tesz" a tízmilliárd forint beruházással a XI. kerületben épülő Sasad Resortnak, hiszen az értékelés újragondolása elsősorban nem a prémium kategóriás ingatlanokat érinti, hanem az átlagos adottságú (elhelyezkedésű, bérleti összetételű, stb.) termékeket - közölte Dömötör Mónika, marketingért és értékesítésért felelős igazgatója.

Szerinte idén átlagosan 6-7 százalékos emelésre lehet számítani a lakáspiacon, azaz az inflációt nem meghaladó mértékű lesz az árnövekedés. Azonban ez alól lehetnek kivételek, néhány ingatlannál az átlagnál is nagyobb lehet az áremelés. (kb. 15 százalék) Ilyen lépésre termesztésen csak azok a projektek vállalkozhatnak, amelyek az átlagnál jobb minőségben és magasabb szintű szolgáltatásokat kínálnak vevőiknek - nyilatkozta a szakember.

Hasonlóan vélekedik a 3.5 milliárd Ft beruházással, a II. kerületben épülő Pasarét Residence marketingért felelős vezetője, Lantos Adrienn. Szerinte a kerületre rég kitették a "megtelt" táblát, nagyobb lakásszámú projekt itt már nem építhető. Éppen ezért ide a legkevésbé gyűrűzik be Amerika hatása, a szűkös kínálat miatt, itt nagy a kereslet minden lakásra, így ez a továbbiakban is jó befektetésnek számíthat.

Győr luxus ingatlanjainak árait sem érinti a recesszió. Jó példa erre a Leier Csoport által most felújított Frigyes Laktanya, amelynek első szárnyát egymilliárd forintból újították fel. A beruházásnak köszönhetően itt luxus lakásokat és irodákat alakítottak ki, amelyekre akkora már most az érdeklődés, hogy el sem adják őket, csak bérbe vehetőek - nyilatkozta Komlós Andor, a cég marketingért is felelős igazgatója. (Mintegy hétszázezer panel vár a felújításra, erre a célra az idén tízmilliárd forintnyi állami támogatás jut.)

Forrás: http://www.piacesprofit.hu/?r=18350

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Kiadó - Lakóingatlan - tégla lakásHajdú-Bihar - Debrecen
Kiadó Lakóingatlan - tégla lakás

Debrecenben, a belváros közelében, az Új KV lakóparkban 60 nm-es, lakás fedett parkolóval eg...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Bács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

ELADÓ Kecskemét - Kadafalva frekventált városrészében, új házak szomszédságában, 750 m2-es é...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Somogy - Siófok
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Élvezze a naplemente színeit, közvetlen a vízparton. Siófokon, sétány és strand mellett fekvõ...

Kiadó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 05. kerület
Kiadó Lakóingatlan - tégla lakás

Váci utcában igényesen felújított napfényes lakás kiadó! A lakás a Sörház utcától 100 méte...


Ingatlan Max