ingatlan

Főleg a családi házas övezeteket keresik a vevőjelöltek az agglomerációban

Dömping az elővárosokban


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Fejér - Velence
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Velencén, néhány éve parcellázott, zárt magánterületen, 1 075 nm összközmûves telek eladó. A ...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Tök
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Gazdálkodni szeretne? Tökön közvetlen belterület mellett eladó 13780 nm szántó. Közmûvek a s...

Miközben tart a visszaköltözés a fővárosba a vonzáskörzetből, egyes ottani térségek továbbra is célpontnak számítanak a vásárlók szemében. Az agglomerációban inkább a családi házas területeket részesítik előnyben, ezek között is a többség a néhány éve épült, de szolidabb árfekvésű ingatlanok közül próbál válogatni, de adott esetben mutatkozhat igény kis lakásszámú projektekben megvalósuló társasházi lakásokra is – jellemzi a helyzetet Murányi Ákos, a Duna House elemzési vezetője. Ugyanakkor néhány évvel ezelőtt meglehetősen sokan vásároltak az agglomerációban épült „suburb” típusú sorházas lakóparkokban.

A Budapesttel szinte egybeépült, autópályán jól megközelíthető Érden a legkeresettebb ingatlanok közé tartoznak az új építésű, négylakásos házakban találhatók, 60–70 négyzetméter alapterülettel, 1+2 félszobával, ezek jellemző ára 16–18 millió forint között alakul. Szintén keresettek a viszonylag újabb építésű, egy-két éves családi házak a 20–30 millió forint közötti árkategóriában – az ennél jelentősen drágább, illetve a jóval régebben épültek iránt már mérsékeltebb az érdeklődés, főként a parkvárosi és a tusculanumi városrészben.

A közeli Diósdon szintén élénknek nevezhető a piac, az árak azonban némileg magasabbak, 20 millió forint alatt nincs igazán kínálat, egy 200 m2-es családi házért pedig teljesen szokványos a 45–60 milliós ár.
Törökbálinton páratlan panorámájú és felszereltségű, 520 négyzetméteres mediterrán villát kínálnak eladásra 150 millió forintért. Diósdhoz hasonlóan Törökbálinton is inkább a 30–50 millió forint közötti családi házak szerepelnek a kínálatban, de lehet 20 millió környékén is vásárolni, ezért a pénzért kis kertes, 15 éve épült sorházi lakást kínálnak.
Szentendrén viszonylag széles a kínálat, a jellemző négyzetméterárak 250–350 ezer forint között mozognak. Amennyiben a belváros, illetve a Duna-part felé haladunk, az árak nőnek: egy 200 négyzetméteres, itt-ott felújítandó családi házért több mint 30 milliót kell fizetni, míg a Fő tér közelében lévő, jó állapotú, 120 négyzetméteres családi házért már 46 milliót kérnek. Az M0-s híd megépítése várhatóan tovább növeli a település vonzerejét.

Dunakeszin a kínált lakások ára jellemzően 10–60 millió forint közé tehető, előbbi összegért a 60-as évek végén épült téglaházban lehet 50 négyzetméteres társasházi lakáshoz jutni, vagy panelban kb. 70 négyzetmétereshez. Új építésű fél ikerházért közel 40 millió forintot kérnek (180 négyzetméter alapterülettel). Panorámás telken található, 2002-ben épített családi házért 70 milliót kell fizetni.
Budakeszin a négyzetméterárak közelítik vagy meg is haladják a 300 ezer forintot – a kínálatban 21 milliótól egészen 100 millióig szerepelnek különféle minőségű és adottságú ingatlanok. Valamivel több mint 21 millióért egy század elején épült házban lévő, 77 négyzetméteres, háromszobás lakást kínálnak – a négyzetméterár 275 ezer forint. A néhány éve épült lakóparkban található, tetőtéri, panorámás, közel 100 négyzetméteres ingatlan kínálati ára 25 millió forint, egy tíz éve épült, jó állapotú, 240 négyzetméteres családi ház üzlethelyiséggel – új építésű övezetben – 48 millióba kerül.
Budaörsön az olcsóbb kategóriában leginkább panellakásokat lehet vásárolni, ezek négyzetméterára 200–250 ezer forint között alakul (drágább, mint a főváros számos lakótelepén), egy 50 négyzetméteres kétszobás lakás ára 12,5 millió forint. A település belvárosában a téglaépítésű lakás négyzetméterára 240 ezer forint – magát a lakást 28 millióért kapjuk meg, közel 120 négyzetméter alapterülettel. A családi házak 30-40 milliótól indulnak.
Gödöllőn nagy a kínálat családi házakból. A kereslet inkább a felújítandó, 70-es években épült, 30 millió forint alatti kockaházak iránt erős, ennél drágábban már jóval kisebb az érdeklődés. Főleg a fővárosi vásárlók jellemzők, de a régión belülről is érkeznek potenciális vevők. Gödöllőt tekintve a leginkább a kertvárosi rész divatos.
Gödön 100 négyzetméter körüli családi házért 22–25 millió forintot kérnek, de igényesek választhatnak Dunára néző, panorámás, luxuskivitelű, 400 négyzetméteres családi házat is 150 millióért – a négyzetméterár 375 ezer forint; összehasonlításképpen: a budai zöldövezetben egy ilyen kivitelű ingatlan négyzetméterára jellemzően 500-700 ezer forint között alakul.
Szigetszentmiklóson igen élénk a piac, a vásárlók különösen a 20-30 millió forint körüli áron kínált családi házakat keresik, de a közlekedési kapcsolatok miatt nagy az igény a HÉV-hez közeli, belvárosi kis lakásokra is – jellemzően 15 millió forint alatt. A közeli Dunaharasztiban inkább a családi házak után érdeklődnek, 20 millió forint környékén.
Forrás:  http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=207102
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

2020. augusztus végén elkészült, korszerû, liftes társasház I. ütemében, lakások eladók! ÚJ...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 11. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Kelenföldön, zöld környezetben eladó egy 2,5 szobás, étkezõkonyhás, franciaerkélyes lakás egy...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - családi ház

x...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásKomárom-Esztergom - Tata
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Eladó egy 150 négyzetméter alapterületû társasházi lakás Tata központjában! A lakás a város ...


Ingatlan Max