ingatlan

Profitszerzők és jövőt megalapozók

A lakások 13 százalékát befektetési céllal veszik meg


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 08. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

LUDOVIKA MELLETT,BEFEKTETÕKNEK SZUPER LAKÁS!8.Kerületben,2 éve felújított,2 szobás 38 m2-es,m...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásHajdú-Bihar - Hajdúböszörmény
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Hajdúböszörményben a városközponthoz közel, 6 lakásos társasházban, 44nm-es, fiatalos, modern...

Állandó szintre állt be a fővárosi új lakások iránt mutatott befektetői érdeklődés - áll az öt legnagyobb ingatlanfejlesztő közé sorolt Elephant Holding Zrt. elemzésében.

A jelenleg több mint ötszáz lakást építő cég éves forgalmának mintegy 13 százalékát köszönheti azoknak a magyar és külföldi vásárlóknak, akik a négyzetméterárak emelkedésében bízva tesznek pénzt újépítésű ingatlanokba.
 
Kockázatkerülő családok
 
Ma már észrevehető mértékben vannak jelen azok a családosok, akik nem az eggyel több szoba reményében böngészik az alaprajzokat” -mondja Zelei Zoltán, a Zaragoza Kertet is építő holding értékesítési vezetője. Ők inkább a távoli jövőt tartják szem előtt, és bár befektetőknek tekinthetők, céljuk nem a közvetlen profit termelése. Ezek a családok inkább arra törekszenek, hogy gyermekük életindulását saját lakással biztosítsák, és ehhez használják ki a régiós összehasonlításban még alacsonynak mondható lakásárakat.
 
Számukra az újépítésű lakások előnyét az alacsony önerőt lehetővé tévő banki finanszírozás, és az illetékmentesség adja, de fontos, hogy még 15-20 év múlva is jó állapotban lévő, korszerű épületben vásároljanak. 

Ingatlanosok és pénzügyi befektetők 

Jól körülírható befektetői csoportot alkotnak a hazai piacot ismerő ingatlanpiaci szakemberek és tanácsaikat igénybe vevő pénzügyi befektetők. Jellemző, hogy a lakásokat előértékesítési szakaszban kötik le, és megelégednek az építkezés alatti 15-35%-kos árnövekedésből eredő haszonnal. Bár ezen vásárlók aránya projektenként igen alacsony, jelenlétük érzékelhető, hiszen a jó befektetésként elkönyvelt projektekben gyakran több lakást is vásárolnak egyszerre.
 
A külföldiek továbbra is a középtáv bajnokai 

Biztos hozam és alacsony kockázat, ezt keresik a külföldi befektetők. „Elsődleges vadászterületük a belváros, de kedvelik a reptérhez közeli, vagy az M0-ás menti zöldövezeti projekteket is” – mondja Zelei Zoltán, aki közölte- A nagy érdeklődés ellenére az Elephant Holding határozott célkitűzése, hogy ne szellem lakóparkokat hozzon létre, így jelenleg futó projektjeinél (XVIII. kerületi Zaragoza Kert, Ibiza Lakópart) 30% körül korlátozzák a külföldieknek értékesíthető lakások arányát.

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házBékés - Békéscsaba
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Békéscsabán, a Kapor utca környékén, új építésû, családi házas övezetben ELADÓ egy 159 nm-es,...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásPest - Páty
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Minimál kertkapcsolatos luxuslakás Patakparton! A társasházi épület Pátyon helyezkedik majd ...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Kerepes
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Kerepesen csendes,természetközeli helyen a Panoráma lakópark területén 904 nm-es telek eladó....

Eladó - Lakóingatlan - családi házFejér - Kisláng
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Kislángon központi részen eladó 72 m2-es 2 szobás családi ház nagy telekkel.Az udvar bekeríte...


Ingatlan Max