ingatlan

Profitszerzők és jövőt megalapozók

A lakások 13 százalékát befektetési céllal veszik meg


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házNógrád - Balassagyarmat
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó Balassagyarmat külterületén, a Nyírjesben egy 120 m2-es ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Perbál
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Önálló családi ház telekkel Perbálon akár azon...

Állandó szintre állt be a fővárosi új lakások iránt mutatott befektetői érdeklődés - áll az öt legnagyobb ingatlanfejlesztő közé sorolt Elephant Holding Zrt. elemzésében.

A jelenleg több mint ötszáz lakást építő cég éves forgalmának mintegy 13 százalékát köszönheti azoknak a magyar és külföldi vásárlóknak, akik a négyzetméterárak emelkedésében bízva tesznek pénzt újépítésű ingatlanokba.
 
Kockázatkerülő családok
 
Ma már észrevehető mértékben vannak jelen azok a családosok, akik nem az eggyel több szoba reményében böngészik az alaprajzokat” -mondja Zelei Zoltán, a Zaragoza Kertet is építő holding értékesítési vezetője. Ők inkább a távoli jövőt tartják szem előtt, és bár befektetőknek tekinthetők, céljuk nem a közvetlen profit termelése. Ezek a családok inkább arra törekszenek, hogy gyermekük életindulását saját lakással biztosítsák, és ehhez használják ki a régiós összehasonlításban még alacsonynak mondható lakásárakat.
 
Számukra az újépítésű lakások előnyét az alacsony önerőt lehetővé tévő banki finanszírozás, és az illetékmentesség adja, de fontos, hogy még 15-20 év múlva is jó állapotban lévő, korszerű épületben vásároljanak. 

Ingatlanosok és pénzügyi befektetők 

Jól körülírható befektetői csoportot alkotnak a hazai piacot ismerő ingatlanpiaci szakemberek és tanácsaikat igénybe vevő pénzügyi befektetők. Jellemző, hogy a lakásokat előértékesítési szakaszban kötik le, és megelégednek az építkezés alatti 15-35%-kos árnövekedésből eredő haszonnal. Bár ezen vásárlók aránya projektenként igen alacsony, jelenlétük érzékelhető, hiszen a jó befektetésként elkönyvelt projektekben gyakran több lakást is vásárolnak egyszerre.
 
A külföldiek továbbra is a középtáv bajnokai 

Biztos hozam és alacsony kockázat, ezt keresik a külföldi befektetők. „Elsődleges vadászterületük a belváros, de kedvelik a reptérhez közeli, vagy az M0-ás menti zöldövezeti projekteket is” – mondja Zelei Zoltán, aki közölte- A nagy érdeklődés ellenére az Elephant Holding határozott célkitűzése, hogy ne szellem lakóparkokat hozzon létre, így jelenleg futó projektjeinél (XVIII. kerületi Zaragoza Kert, Ibiza Lakópart) 30% körül korlátozzák a külföldieknek értékesíthető lakások arányát.

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házTolna - Paks
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Paks-Dunakömlõdön eladásra kínálok egy szintes családi ...

Eladó - Lakóingatlan - panel lakásBudapest - 11. kerület
Eladó Lakóingatlan - panel lakás

Budapesten a 11.kerületben az Allende parkban 52 m2-es 2 szobás külön n...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 04. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Budapest IV. kerületében új építésû, prémium minõségû lakások épülnek megfizethetõ áron, a la...

Eladó - Lakóingatlan - családi házHajdú-Bihar - Ebes
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó, Debrecentõl 15 km-re fekvõ Ebesen egy igényes és fiatalosan kialakított családi ház, a...


Ingatlan Max