ingatlan

Év végén le kell zárni a tavalyi számlatömböket

Januártól csak az adóhatóság által kiadott, sorszámozott számlatömböket lehet használni.


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Piliscsaba
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Piliscsaba kedves családi házas részén eladó egy tetõtér beépítéses, alápincézett, részben f...

Kiadó - Lakóingatlan - garázsBaranya - Pécs
Kiadó Lakóingatlan - garázs

Pécs belvárosában, a Hungária - Petõfi utca sarkán, újépítésû ingatlanban kiadó egy teremgar...

Emiatt a vállalkozásoknak december 31-ével valamennyi, 2006-ban vagy azelőtt gyártott, már megkezdett számlatömbjüket le kell zárniuk.

Forrás: ?


A fel nem használt számlákat és nyugtákat jövő év január 31-éig le kell selejtezni, utólag is ellenőrizhető módon. A lezárás és selejtezés csak a nyomdai úton előállított, szigorú számadású számlákra, nyugtákra vonatkozik.

A szigorú számadási kötelezettség azt jelenti, hogy a bizonylattömbökről fajtánként külön-külön nyilvántartást kell készíteni. Ebben fel kell tüntetni a nyomtatvány jelét és számjelét, a beszerzésről szóló számla számát és annak teljesítési idejét, a tömbök sorszámát, valamint a használatbavétel és a selejtezés idejét.


Elsősorban a kisebb forgalmú, kevesebb számlát kiállító cégeknek okozhat problémát a változás. Az átállásra egy év felkészülési idejük volt a vállalkozásoknak. A számlatömbök gyártóinak, illetve forgalmazóinak már korábban alkalmazkodniuk kellett az új szabályokhoz. A gyártók év elejétől csak az APEH által kiadott sorszámmal rendelkező számlákat állíthattak elő. A forgalmazók tavalyról megmaradt készleteiket idén június végéig értékesíthették, megmaradt készleteiket le kellett selejtezniük.
"Amint kiderült a változás, mindenki az új sorszámozású nyomtatványokat, kézpénzfizetési számlákat, illetve nyugtatömböket kereste, hiába lehet még év végéig használni a 2006-ban gyártott bizonylatokat" - mondta el Kővári István. A Magyar Nyomtatványgyártók- és Forgalmazók Országos Szövetségének ügyvezető alelnöke szerint nem valószínű, hogy a szigorítás miatt kevesebb lesz az adócsalás. Hiába valódi ugyanis egy nyomtatvány, ha fiktív az adattartalma - jegyezte meg.

Forrás: Reggel.hu
Forrás: http://www.vnegyed.hu/cikk.php?&article=3859&pat=1
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Szentendre
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Szentendrén, a Pismány lábánál, eladó egy rendkívül jó elhelyezkedésû,lakóövezetben fekvõ 60n...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSomogy - Pogányszentpéter
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Nagykanizsához közeli Pogányszentpéteren (13 km) kinálom megvételre az alábbi teljesen felújí...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

GYORSAN, NEM SOK IDEJE LESZ! Eladó Kecskeméten, közel a belvároshoz, a Stádium utcában, szig...

Kiadó - Lakóingatlan - tégla lakásHajdú-Bihar - Debrecen
Kiadó Lakóingatlan - tégla lakás

Debrecen, Karácsony György utcai 5.emeleti , 53 nm-es két külön bejáratú szobával rendelkezõ ...


Ingatlan Max