ingatlan

Virgácsot kaptak a minisztériumok az Ingatlanmikulástól

Békési Béla (Ingatlanmikulás), a MIÉSZ képviseletében


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 11. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Nagycsaládosoknak kiváló lehetõség. Gellért-hegy lábánál, a Badacsonyi utcában eladó egy 1...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 08. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Bp.VIII.ker. JÓ HELYEN , JÓ ÁRON Blaha Lujza tér mellet a Népszínház utcában 60 nm IGÉNYESE...

Azok a rossz gyerekek, akik az elhibázott lakástörvénnyel és a most készülő ingatlan-értékbecslői névjegyzék rendelettel rosszalkodnak, virgácsot kapnak – áll az Ingatlanmikulást megbízó Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezetének (MIÉSZ) közleményében. A rossz gyerekeket a Pénzügyminisztériumban, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumba, valamint a Miniszterelnöki Hivatalban kereste fel az Ingatlanmikulás.
A magyar ingatlanos társadalom szerveződéseinek átláthatatlan szövevényében érdekes színfolt volt a MIÉSZ december hatodikai akciója, amivel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy egy új rendeletnek, illetve a Lakástörvény módosításának eredményeképp több ezer szakember szorulhat ki az értékbecslési piacról.

Klikk a képre!

Békési Béla (Ingatlanmikulás), a MIÉSZ képviseletében elmondta, elsősorban az a problémájuk, hogy az ingatlanos szakmát érintő szabályozási módosításokban még véletlenül sem lehet felfedezni a tervszerűséget, avagy sok ezer szakmagyakorlónak fogalma sincs, hogy mire számíthat.

52-es és 54-esek

A kifogásolt rendelet a már korábban meglévő OKJ 52-es képesítés mellé behozta az OKJ 54-es számmal illetett képzést is. Ennek megszerzése az OKJ 52-eseknek több százezer forintos kiadást jelent, viszont, ha ez nincs meg, akkor a MIÉSZ szerint az 52-esek eleshetnek eddigi megbízásaiktól.

Békési Béla szerint, akiknek van erre keretük és idejük, megszerzik az 54-es képesítést, ugyanakkor a munkát továbbra is az 52-esekkel végeztetik majd el, tehát bizonyos érdekcsoportok kisajátítják az ingatlanszakmai értékbecslést.

Forrás: http://ingatlanok.hu/hirek/20071206/az_ingatlanmikulas_virgacsot_adott_a_miniszteriumoknak_

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 05. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Nádor utcában eladóvá vált egy két szobás, felújított lakás akár bérlõvel együtt! Az ingat...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Tahitótfalu
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Tahitótfalu Budapesttõl mindösszesen 25 km-re található a 11-es fõúton Visegrád, Esztergom ir...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Lóverseny utcában 55 nm, liftes, 8. emeleti lakás olcsón eladó! Ing.jellemzõi: -2 szoba, ko...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Nyíregyháza történelmi, abszolút belvárosában,2001-ben téglából épült 56 m2-es nappali + 2 sz...


Ingatlan Max