ingatlan

Virgácsot kaptak a minisztériumok az Ingatlanmikulástól

Békési Béla (Ingatlanmikulás), a MIÉSZ képviseletében


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásCsongrád - Szeged
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Szeged belváros széli jó elosztású, nagy méretû, több lakásból álló polgári ház eladó. Vállal...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Nagykorös
Eladó Lakóingatlan - családi ház

ELADÓ Nagykõrösön csendes helyen, a belvároshoz közel, 402 nm-es telken elhelyezkedõ, 116 nm-...

Azok a rossz gyerekek, akik az elhibázott lakástörvénnyel és a most készülő ingatlan-értékbecslői névjegyzék rendelettel rosszalkodnak, virgácsot kapnak – áll az Ingatlanmikulást megbízó Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezetének (MIÉSZ) közleményében. A rossz gyerekeket a Pénzügyminisztériumban, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumba, valamint a Miniszterelnöki Hivatalban kereste fel az Ingatlanmikulás.
A magyar ingatlanos társadalom szerveződéseinek átláthatatlan szövevényében érdekes színfolt volt a MIÉSZ december hatodikai akciója, amivel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy egy új rendeletnek, illetve a Lakástörvény módosításának eredményeképp több ezer szakember szorulhat ki az értékbecslési piacról.

Klikk a képre!

Békési Béla (Ingatlanmikulás), a MIÉSZ képviseletében elmondta, elsősorban az a problémájuk, hogy az ingatlanos szakmát érintő szabályozási módosításokban még véletlenül sem lehet felfedezni a tervszerűséget, avagy sok ezer szakmagyakorlónak fogalma sincs, hogy mire számíthat.

52-es és 54-esek

A kifogásolt rendelet a már korábban meglévő OKJ 52-es képesítés mellé behozta az OKJ 54-es számmal illetett képzést is. Ennek megszerzése az OKJ 52-eseknek több százezer forintos kiadást jelent, viszont, ha ez nincs meg, akkor a MIÉSZ szerint az 52-esek eleshetnek eddigi megbízásaiktól.

Békési Béla szerint, akiknek van erre keretük és idejük, megszerzik az 54-es képesítést, ugyanakkor a munkát továbbra is az 52-esekkel végeztetik majd el, tehát bizonyos érdekcsoportok kisajátítják az ingatlanszakmai értékbecslést.

Forrás: http://ingatlanok.hu/hirek/20071206/az_ingatlanmikulas_virgacsot_adott_a_miniszteriumoknak_

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Nagytarcsa
Eladó Lakóingatlan - családi ház

SZUPER családi ház eladó Nagytarcsán a Füzesliget lakóparkban!Kellemes méretû, gondozott telk...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 07. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Kis garzon a Belváros szívében! Budapest egyik legforgalmasabb környékén, közel a pezsgésh...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Szigetmonostor
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Szigetmonostoron, eladó egy dunai panorámával rendelkezõ, 2018-ban teljeskörûen felújították,...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Vác
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Vácon a Csipkés dûlõben eladó egy állandó lakhatásra alkalmas, zártkerti kétszintes 64 nm-es ...


Ingatlan Max