ingatlan

Virgácsot kaptak a minisztériumok az Ingatlanmikulástól

Békési Béla (Ingatlanmikulás), a MIÉSZ képviseletében


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Nyíregyháza belvárosában, 3+N, 75m2-es, 2. emeleti, új építésû lakás eladó. A lakás A energi...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBékés - Orosháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Orosháza Rákóczitelep városrészben 80-as években &e...

Azok a rossz gyerekek, akik az elhibázott lakástörvénnyel és a most készülő ingatlan-értékbecslői névjegyzék rendelettel rosszalkodnak, virgácsot kapnak – áll az Ingatlanmikulást megbízó Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezetének (MIÉSZ) közleményében. A rossz gyerekeket a Pénzügyminisztériumban, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumba, valamint a Miniszterelnöki Hivatalban kereste fel az Ingatlanmikulás.
A magyar ingatlanos társadalom szerveződéseinek átláthatatlan szövevényében érdekes színfolt volt a MIÉSZ december hatodikai akciója, amivel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy egy új rendeletnek, illetve a Lakástörvény módosításának eredményeképp több ezer szakember szorulhat ki az értékbecslési piacról.

Klikk a képre!

Békési Béla (Ingatlanmikulás), a MIÉSZ képviseletében elmondta, elsősorban az a problémájuk, hogy az ingatlanos szakmát érintő szabályozási módosításokban még véletlenül sem lehet felfedezni a tervszerűséget, avagy sok ezer szakmagyakorlónak fogalma sincs, hogy mire számíthat.

52-es és 54-esek

A kifogásolt rendelet a már korábban meglévő OKJ 52-es képesítés mellé behozta az OKJ 54-es számmal illetett képzést is. Ennek megszerzése az OKJ 52-eseknek több százezer forintos kiadást jelent, viszont, ha ez nincs meg, akkor a MIÉSZ szerint az 52-esek eleshetnek eddigi megbízásaiktól.

Békési Béla szerint, akiknek van erre keretük és idejük, megszerzik az 54-es képesítést, ugyanakkor a munkát továbbra is az 52-esekkel végeztetik majd el, tehát bizonyos érdekcsoportok kisajátítják az ingatlanszakmai értékbecslést.

Forrás: http://ingatlanok.hu/hirek/20071206/az_ingatlanmikulas_virgacsot_adott_a_miniszteriumoknak_

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásPest - Halásztelek
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Halásztelek központjában eladó egy jó állapotú...

Kiadó - Lakóingatlan - családi házHeves - Eger
Kiadó Lakóingatlan - családi ház

Egerben belvárosában, Hatvani kapu téren 2 szobás, átlag...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 08. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Szeretne a központban lenni? Eladó a 8. kerületben, Józsefváros szívében egy 23 nm-es galér...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Nyíregyháza-Malomkert övezetében, 1.emeleti, 2 szobás, 54 nm...


Ingatlan Max