ingatlan

Változó ingatlanpiaci trendek

az Egyesült Államokbeli másodlagos jelzálogpiaci válság eléri Európát is.


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 11. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Eladó 49 nm-es 1. emeleti lakás Õrmezõn...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 19. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Eladó Budapest 19. kerületében, Kispesten az Árpád utcában, egy II. emeleti, 52 nm-es, 1+2 fé...

Sajtóközlemény

Budapest, 2007. november 26.
 

Csökkenhet a banki finanszírozású ingatlanügyletek száma 2008-ban - az Egyesült Államokbeli másodlagos jelzálogpiaci válság eléri Európát is

Változó ingatlanpiaci trendek – kulcsszerepben a pénzügyi tanácsadók

 Az Európai Unió belső piaci biztosa szerint már 2008 januárjában várható a jelzálogpiaci EU harmonizáció, mely egységesíteni fogja a hitelkihelyezések feltételeit, megelőzendő egy újabb globális pénzpiaci válságot. A Mazars Metrum a jelzálogpiaci EU harmonizáció, az Egyesült Államokbeli másodlagos jelzálogpiaci válság és a nemrég jóváhagyott 2008-as adóváltozások együttes hatásának  magyarországi vonatkozásait vizsgálva úgy látja, hogy mindezek három kiemelt ponton érinthetik az ingatlanpiacot: a ténylegesen megkötött ingatlanügyletek száma csökkenhet, a kockázatkedvelő magántőke társaságok és alapok, illetve a tapasztalt pénzügyi és adótanácsadók szerepe erősödni fog. Az Egyesült Államokbeli  másodlagos jelzálogpiaci válság negatív pénzpiaci hulláma - több tekintélyes nemzetközi pénzügyi szakértő szerint is – eléri, vagy már el is érte Európát, ezért az európai pénzpiaci források szűkülése és drágulása várható. Ezt erősíti a most készülő jelzálogpiaci EU harmonizáció is, mellyel az EU belső piaci biztosa szerint már 2008 januárjában számolhatunk, és amely szerint uniós direktíva fogja szabályozni, illetve egységesíteni a hitelkihelyezések feltételeit, - megelőzendő egy újabb hasonló globális pénzpiaci válságot. A harmonizáció eredményeként ugyanakkor további következményekkel szükséges számolni.Ezek az intézkedések az európai banki finanszírozási feltételek szigorodásához vezethetnek. Szakértők szerint pedig mindez azon országok gazdaságát fogja lelassítani, ahol a nagy finanszírozás igényű építőipar és az ingatlanpiaci tranzakciók a gazdaság húzóerejének számítanak. A Mazars Metrum várakozásai szerint lesznek olyan EU-s országok, akik kifogással élnek majd a liberális hitelelbírálást akadályozó, versenyt gátló intézkedéssel szemben, így például a fejlett banki szektorral rendelkező Egyesült Királyság, illetve az EFTA tagállam Svájc, amely kétoldalú megállapodásokon keresztül eddig is beépítette jogrendjébe az uniós irányelveket.  A készülő jelzálogpiaci EU harmonizáció magyarországi hatásaiA Mazars Metrum együtt vizsgálta a várható jelzálogpiaci EU harmonizáció magyarországi vonatkozásait, illetve a magyar parlament által nemrég jóváhagyott 2008-as adóváltozásokat, amelyek különböző – az ingatlanpiac szempontjából negatív hatású - áfa, illeték, és személyi jövedelemadó jogszabályváltozásokat hoztak. Az elemzés alapján három irányadó következtetés vonható le.
  1. Egyrészt a banki finanszírozású tranzakciók feltételeinek szigorodása miatt a magyarországi ingatlanügyletekben a ténylegesen megkötött ingatlanügyletek számának csökkenése várható.
  2. Másrészt a kockázatkedvelő magántőke társaságok és alapok szerepének erősödése feltételezhetően ellentételezni fogja a hitelintézetek konzervatívabb hitelkihelyezését.
  3. Harmadrészt pedig az ingatlanügyletekben a tapasztalt pénzügyi és adótanácsadók szerepe és fontossága még az eddigieknél kiemeltebb lesz, ugyanis az ingatlantranzakciók pontosabb pénzügyi-adózási megtervezése elengedhetetlen lesz a banki hitelkihelyezések feltételeinek szigorítása miatt. Az ingatlanbefektetők számára a kifinomult adózási és pénzügyi tervezés a befektetések induló fázisában, valamint a különböző kiszállási (ún. exit) stratégiák pontos megtervezésében kap kiemelt jelentőséget. Ugyanakkor a banki finanszírozású ingatlanfejlesztési projektek számára a beruházás időszakában megtervezett pénzáram a megváltozott áfa szabályok miatt kap az eddigieknél nagyobb hangsúlyt.
 ’Cross Boarder Real Estate Transactions’ - Határokon átnyúló ingatlantranzakciók a Mazars Metrum szervezésébenA Mazars Metrum Kft. az utóbbi években ingatlanpiaci pénzügyi és adótanácsadásra szakosodott csoportot állított fel, amely tranzakciókhoz kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek. Ez a csoport folyamatosan bővül, és a segítségükkel létrejött tranzakciók száma egyre nő. Legközelebbi szakmai rendezvényük e témában a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamarával közös szervezésben megrendezésre kerülő ’Cross Boarder Real Estate Transactions’ (Határokon átnyúló ingatlantranzakciók) című, angol nyelvű szakmai szemináriumán. (Helyszín és időpont: Corinthia Grand Hotel Royal, 2007. december 4., 9.00 óra, Jelentkezés: membershipofficer@bcch.com)   További információ:
Varga ZitaPrivy Council CommunicationsTel.:1/437-6787
  
 
 

A Mazars Metrum könyvvizsgálattal, számviteli szolgáltatásokkal és üzleti tanácsadással foglalkozó nemzetközi szervezet, amelynek 42 országban van leányvállalata és több mint 8 000 szakértő munkájára támaszkodik. Leányvállalatainak árbevétele meghaladja a 637 millió eurót. A cégcsoport képviseleti irodái további 13 országban való jelenlétet biztosítanak. A Mazars Metrum tagja a Praxity nevű globális szakmai szövetségnek, amely 65 országban 23 000 szakértő munkáját fogja össze. A Mazars Metrum Kelet-Közép-Európában jelen van Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában és Oroszországban is.

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásCsongrád - Szeged
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

MODERN ELEGANCIA ÉS KÉNYELEM A VÁROSKÖZPONTBAN, a kertvárosi élet minden elõnyével. A CÉDRUS ...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 06. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

RITKASÁG!! AKIKNEK A HELY SZÁMÍT!! VI. Andrássy út legjobb részén, az Erzsébet tér és az Oper...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Nagykorös
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Nagykõrös - Kocsér között, eladó 8,78 Ha szántó. A terület aszfaltútról is jól megközelíthetõ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - családi ház

....


Ingatlan Max