ingatlan

Újratöltve: itt a legdrágább és legolcsóbb családi házak listája!

Rangsorban a megyék: meglepetésre számíthatunk?


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Szentendre
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Szentendre, Petyina városrészen, belterületi, üdülõövezeti,...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Érd
Eladó Lakóingatlan - családi ház

  Álomotthon karnyújtásnyira! Tervezéstõl akár bek&o...

3 hónappal ezelőtt már felállítottuk a legdrágább és legolcsóbb családi házak listáját, hogy láthassuk, milyen módon változott az extrém ingatlanok piaca az elmúlt időszakban. A megyék és a főváros kerületeinek családi házai után kutatva a legalacsonyabb kínálati árral rendelkező ingatlanok között csupán egyetlen olyat találtunk, amely három hónappal ezelőtt is eladásra várt. A legdrágább házak esetében azonban egyáltalán nem ez a helyzet.

A legdrágább és legolcsóbb hazai családi házak összegyűjtésére vállalkoztunk, melyhez az Otthon Centrum, a Duna House, a City Cartel, az Ingatlan.com az OriGoIngatlan és az Ingatlan.net adatbázisát böngésztük végig 2007. november 23-án. A legnagyobb és a legkisebb kínálati árral rendelkező családi házat kerestük megyénként és a főváros különböző kerületeiben, hogy végül felállíthassuk az országos rangsort.

Itt kell kitérnünk arra, hogy a ranglistáinkban jelenleg piacon lévő ingatlanok kínálati árai szerepelnek. Azt szerettük volna megmutatni, hogy ha ma valaki, az ingatlanügynökségeket és az online ingatlanportálokat választva keres ingatlant magának, milyen végletek közé szorítja be őt a kínálat.

A rangsort a kínálati árak alapján állítottuk fel, a folyamatban a négyzetméterárak mellőzését a telekárak befolyásoló hatása indokolja. Emellett abban az esetben, ha valóban vásárolni szeretnénk, az ingatlan relatív olcsósága (alacsonyabb négyzetméterárakkal rendelkezik), önmagában nem növeli pénztárcánk méretét. Abban az esetben sem tudunk 1-2 millió forinttal többet kiadni, ha az ingatlan négyzetméterára egyébként alacsonyabb.

A teljes ingatlankínálat ismeretének hiányában nem állíthatunk fel általános igazságokat, cikkünknek azonban nem is ez, hanem az ingatlanpiac szélsőségeinek bemutatása a célja.

Nehezen kelnek el a drágább ingatlanok!

A megfelelő ingatlanok kiválasztása a családi házak esetében nehéz feladatnak bizonyult, mert az adatbázisokban, jobb híján az eladó hoteleket, apartmanokat, társasházakat is ebbe a kategóriába sorolják. A legdrágább ingatlanok nagyságának nem szabtunk határt, de azon ingatlanokat választottuk ki, melyekről bizonyosan tudható volt, hogy nem történtek még meg a több lakás kialakítását célzó belső átalakítások, illetve, hogy azok kifejezetten tehetős családok és nem cégek számára épültek.

Jelenleg százezer forinttal vásárolhatunk kedvezőbben, mint három hónappal korábban, de ez esetben nem egy, hanem két megye legolcsóbb családi háza is ötszázezer forintos áron került meghirdetésre. Az ár mellett a helyszín is változott, a két félmillió forintos családi ház ugyanis a heves megyei Erdőtelken és a somogy megyei Bakházán található. Mindkettő erősen felújításra szorul.

A legolcsóbb és legdrágább családi házak: elképesztő lista!


Változást jelent emellett, hogy míg 3 hónappal ezelőtt csak egy családi házat hirdettek egymillió forint alatt, addig most a lista első fele, összesen kilenc ingatlan kapható meg hat számjegyű összegért. Többségük kis településen található vályog- vagy vegyes falazatú ház.


Az ár-érték arányról többet eláruló négyzetméterárak esetében is elmondható, hogy jelentős csökkenés tapasztalható a három hónappal ezelőtti állapotokhoz képest. A 19 családi ház közül csupán négy esetében éri el a 30 ezer forintot.


Míg a legolcsóbb családi házak között nem találkoztunk olyannal, amely már három hónappal ezelőtt is új gazdára várt volna, addig a legnagyobb, luxus családi házak között több is akad, melyet a jelek szerint nem sikerült ennyi idő alatt értékesíteni (táblázatban pirossal). Ezek azok az ingatlanok, melyeket továbbra is hirdetnek, ennél valószínűsíthetően magasabb az értékesítési nehézségekkel küzdő luxusingatlan-tulajdonosok száma.


Az ingatlanpiaci szakértők szerint az ár a legdrágább ingatlanok esetében is döntő tényező, ám itt sokkal gyakrabban fordul elő, hogy a tulajdonosoknak van ideje kivárni, míg vevő akad az általa meghatározott áron. Az adatgyűjtés során mi is azt tapasztaltuk, hogy az eladók nem csökkentették a legdrágább családi házak kínálati árát.


A korábban listavezető debreceni villát most "második helyre szorította" egy budaörsi rezidencia, amely minden elképzelhető kényelmet biztosít az ide költöző család számára, a beltéri úszómedencétől a teniszpályáig. Ez a 3 millió forintot közelítő négyzetméterár fényében szinte természetesnek hat.

A legdrágább és a legolcsóbb budapesti házak - mi van az élen?

A négyzetméterárakat tekintve a főváros kerületeiben és a különböző megyékben található luxus családi házak között nem tapasztalhatunk releváns különbséget. Budapesten is találkozhatunk több százmilliós kínálati árakkal és a budaörsi ingatlan esetében jellemző 3 millió forintos négyzetméterárnak is akad párja, egy X. kerületben található Dreher-villa esetében.


A legtöbbet továbbra is azon I. kerületi épületért kellene adnunk, melyért 1152 négyzetméteréért 870 millió forintot szeretnének megkapni a jelenlegi tulajdonosok. A 750 ezer forintos négyzetméterár azonban egyáltalán nem mondható kiugrónak.

A kerületek legdrágább családi házai többségükben luxusingatlanok, belső medencével, legalább 4 fedett autó tárolására alkalmas, fedett garázzsal, masszázskáddal, szaunával. De több egyedi, belső kialakítású és körpanorámás ingatlant is találhatunk a megvételre kínált ingatlanok között.


A novemberben összegyűjtött adatok a négyzetméterárakat tekintve a korábbiakban jellemzőnél nagyobb különbséget mutatnak a megyék és főváros között. Budapesten 100 ezer forint alatt egyáltalán nem kaphatunk családi házat, míg vidéken akár 10 ezer forint alatti négyzetméterárakon is vásárolhatunk.


A legolcsóbb családi házzal most is a XXIII. kerületben találkoztunk, a mostani lista első azonban 1,5 millió forinttal kerül kevesebbe. A családi házak közül a házrészeket sem zártuk ki, de csakis azok kerülhettek fel a listára, melyek saját telekrésszel rendelkeznek. Az osztatlan közös tulajdonban lévő telkek ugyanis, a tisztázatlan körülményekből adódó kényelmetlenségek miatt, eléggé népszerűtlenek.


A legkedvezőbb árú budapesti családi házakat tömörítő listán egy olyan ingatlan található, mely már 3 hónappal ezelőtt is értékesítésre várt. A bontandó ház esetében az eladók az elmúlt időszakban csökkentették az árat.

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/cikk-1008585-1.html

Amennyiben http://www.penzcentrum.hu/cikk-1008585-1.htmlÖn ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Szada
Eladó Lakóingatlan - családi ház

  Álomotthon karnyújtásnyira! Tervezéstõl akár bek&o...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Vác
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Vác belvárosában, gyönyörû polgári családi h&aac...

Kiadó - Irodaház iroda terület     - iroda / irodaház épületBudapest - 13. kerület
Kiadó Irodaház iroda terület - iroda / irodaház épület

XIII. Váci út és a Lõportár utca sarkánál lé...

Eladó - Lakóingatlan - családi házHajdú-Bihar - Debrecen
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Csapókert, Jánosi utcán 459 nm-es telken, kettõ szobás , 58 nm-es családi ház eladó. A ház kö...


Ingatlan Max