ingatlan

Fővárosi borúlátás: mi lesz a lakáspiaccal?

A fővárosi ingatlanindex októberben több mint 5 ponttal volt rosszabb...


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Baranya - Pécs
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Eladó Magyarürögben, a Darázs dülöben, egy 1200m2-es, sík .jól megközelíthetõ helyen lévõ, ép...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Komárom-Esztergom - Neszmély
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Neszmélyen eladó egy 2615 m2-es külterületi legelõ. A terület a Tározó Szikkasztótó közelében...

a félév végéhez képest - tette közzé szerdán sajtótájékoztatón a GKI-AL Holding továbbá az Ingatlan és Befektetés című szaklap, a közösen végzett ingatlanpiaci elemzés eredményét.

A negyedévente készülő elemzés végeredményeként jelentkező index októberben -16,6 volt, egy évvel korábban -14 ponton állt. Az év elejei -20,8 ponthoz képest még így is javult az év során az index, bár a júliusi -11,1 ponthoz mérve a harmadik negyedév mindenképpen pesszimistább.

Az index a vállalati vezetők, az ingatlanpiaci szereplők, és a lakosság várakozásait, jövőbeli terveit és a kereslet-kínálat viszonyát tükrözi. Az idei októberi felmérés szerint még mindig a lakáspiac megítélése a legpesszimistább, a borúlátás kissé erősödött a negyedévvel ezelőttihez viszonyítva. A lakosság lakásépítésre, vagy vásárlásra vonatkozó szándékai is a korábbiaknál visszafogottabb.

A fővárosi lakáspiacon az elmúlt negyedévhez képest csaknem 10 százalékkal nőtt a kínálat, ma Budapesten 9.900 darab, az építés különböző fázisában lévő lakás vár eladásra. Év eleje óta változatlan, mintegy 1.500 a készleten lévő, vagyis már átadott, de még nem értékesített lakások mennyisége, azonban ezek a lakások folyamatosan cserélődnek. Jelentős növekedés nem várható ebben a körben, az átadások ütemezésétől függően azonban átmenetileg sor kerülhet bővülésre.

Kis mértékben csökkent az eladások száma, míg 2006 első háromnegyed évében 7.460, idén ugyanebben az időszakban 6.834 új lakás talált gazdára Budapesten. Kiemelkedő kínálatbővülést regisztráltak Budán a III. és a XXII. kerületben, Pesten pedig a IX. és a  XX. kerületben, valamint a XIII. kerület Vizafogó részén. Az eladásra váró új lakások száma jelentősen csökkent a pesti belvárosban, a VII. kerületben, valamint Újpesten, Rákoskeresztúron és a XXI. kerületben. Az új lakáspiacon az árak tavasz óta átlagosan 4 százalékot meghaladó mértékben drágultak, az egy évvel ezelőtti időszakhoz viszonyítva pedig több, mint 9 százalékos az áremelkedés.

Az üzleti ingatlanok piacán a legfontosabb változás - az előző negyedévihez képest - az, hogy az indexben szereplő összes ingatlantípus esetén a vállalati (azaz a keresleti) kilátások romlottak. Az ingatlanforgalmazó cégek összesített kilátásai - az irodapiacon kívül - minden szegmensben javultak az előző felméréshez képest, beleértve az indexben nem szereplő ipari ingatlanokat és építési telkeket is.

A budapesti irodapiacon továbbra is erős a túlkínálat, de ennek mértéke - dacára a számottevő fejlesztéseknek - az előző két negyedévhez képest nem növekedett. Az ingatlanfejlesztő és -forgalmazó vállalkozások a következő tizenkét hónapban a fővárosi és a pest megyei irodapiacon a mai helyzet fennmaradását valószínűsítik.

Élénk a kereskedelmi ingatlanok piaca, a verseny továbbra is éles, a piaci szereplők valószínűleg átmenetinek vélik az idei megtorpanást. Az előző időszakhoz képest - országos átlagban - érdemben nem változott a piaci túlkínálat. Az ingatlanos cégek képviselői a következő egy évben a fővárosi túlkínálat enyhe csökkenését várják, s a maihoz hasonló helyzetet vetítenek előre Pest megyében. A logisztikai piacon egyszerre érezhető a nemzetközi verseny erősödése és a növekedési lehetőségek bővülése. A hazai raktárpiacon 2006 közepétől érezhető a fejlesztések élénkülése, s ez a lendület jelenleg is tart. A következő egy évben várhatóan a raktárpiacon csökken a túlkínálat.


Forrás: http://www.privatbankar.hu/html/ingatlan/keresk.php?kommentar=21126

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Fejér - Székesfehérvár
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Székesfehérváron, Feketehegyen családi házas övezetben eladó egy befektetésnek is kiváló, 316...

Kiadó - Kereskedelmi - iroda helyiségFejér - Székesfehérvár
Kiadó Kereskedelmi - iroda helyiség

Székesfehérváron a Videoton Ipari Park mellett kiadó egy 1946 m2-es telephelyen lévõ 327 m2-e...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Vác
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Vác Deákváron az Akó utcában, hegyekre panorámás részen kínáljuk eladásra ezt az 1000 nm-es ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Nagykorös
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó Nagykõrösön a belvároshoz közel, egy impozáns, polgári stílusú , 126nm Ház, amelyhez 75...


Ingatlan Max