ingatlan

Minden adás-vétel műszaki szakemberrel kell hogy történjen!

Biztonság és nyugalom
www.ingatlanmagazin.com/read/2023#


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házNógrád - Bánk
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó lakóház és üzleti lehetõség egyben, Bánk...

Eladó - Lakóingatlan - családi házHeves - Bükkszentmárton
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó a Bükki Nemzeti Park közelében, Észak-Magyarorszá...

[2007.10.15. 14:08]

Egyre népszerűbb a Lakáskontroll szolgáltatás, amikor a vevőknek lehetősége nyílik arra, hogy nyugati mintára műszaki szakember segítségét kérjék az ingatlan adásvételkor. Ez a szolgáltatás rendkívül elterjedt nyugat Európában és Amerikában, ahol az ingatlanok 95%-a átesik hasonló vizsgálaton az értékesítés során.

Ha nem vagyunk szakértők...

Ingatlan vásárlásakor mindenkinek elsődleges szempont, hogy olyan ingatlant találjon, amely megfelel igényeinek és hosszú távon még jó befektetésnek is számít. Egy új lakás megtalálása és megvétele nagyon izgalmas lehet, de nincs annál rosszabb, mint megtalálni a külsőre tökéletes házat, beköltözni és akkor rájönni eddig nem ismert hibáira.

Egy átlagos vevő műszaki ismeretek és tapasztalat nélkül, általában kb. fél órát tölt el a kiválasztott ingatlan megismerésével, mielőtt döntést hozna. Miért hiszi mégis mindenki úgy, hogy egy olyan összetett rendszer megítélése, mint az ingatlan, nem jelenthet gondot a számára? Valljuk be, nem vagyunk szakértői az ingatlanoknak, minthogy sok más dolognak sem. Ezért nem próbáljuk iskola helyett magunk tanítani gyerekeinket, vagy megjavítani autónkat, amikor elromlik.

Habár az ingatlan vásárlás jelentős összegeket mozgat meg, megmaradt többnyire bizalmi ügyletnek, ahol a vevő kénytelen megbízni az eladó állításaiban. Az ingatlan ügynök is kényes pozícióban van, hiszen nincs meg a képesítése ahhoz, hogy véleményt alkosson az ingatlan műszaki állapotáról valamint érdekelt is az adásvétel létrejöttében, és így gyakran a viták kereszttüzébe kerül.

Háznál is, ....
Háznál is, ....
Sok fejfájástól menthetjük meg magunkat

Az ingatlan nem megfelelő műszaki állapota – amely általában csak később derül ki – sok fejfájást és utánajárást okozhat. Az elszenvedett anyagi károk behajtása az eladótól később szinte lehetetlen.
Nincs tökéletes ingatlan, de a lakás, vagy ház állapotának megfelelő és részletes ismeretével a vevő jobb döntést hozhat, figyelembe vehet későbbi kiadásokat, és reális árban állapodhat meg az eladóval.

Mindez nemcsak a használt-, hanem az új ingatlanok esetében is igaz. Az utóbbi évek építési láza jelentősen növelte az új ingatlanok kínálatát. Új ingatlan vásárlása jelentős népszerűségre tett szert, mivel a vásárlók igényesebb lakókörnyezetre, modernebb felszereltségre és jobb minőségre vágynak, amelyet az új ingatlanokban vélnek felfedezni. Ezáltal a vevők gyakran gondolják, hogy az új lakások eredendően hibamentesek.

Akik vásároltak már új otthont tudják, hogy ez közel sem igaz. Emberi hiba, a beruházok költségcsökkentési törekvései, vagy egyszerűen a gondatlanság gyakran eredményez olyan problémákat, amely csak az új otthonok átvétele után derül ki.

....lakásnál is ajánlott.
....lakásnál is ajánlott.
Biztonság és nyugalom

Az eladók is nyerhetnek a műszaki vizsgálat értékesítés előtti elvégzésében. A statisztikák szerint az ingatlanok 60%-ának értékesítése tovább tart, mint egy év. Azáltal, hogy a tulajdonos nem jut pénzéhez egy év alatt, az elmaradt tőkejövedelme (az ingatlan árának) akár 5-10%-a is lehet.

A Lakáskontroll Kft. tapasztalt szakemberei az Ön által egyeztetett időpontban egy részletesen kidolgozott tematika alapján elvégzik az ingatlan műszaki felmérését az alapoktól a tetőig, a villamos rendszertől a gépészetig, és 1-2 napon belül kézhez kap egy 15-30 oldalas részletes, fényképekkel ellátott jelentést, amely tartalmazza az ingatlan közel 100 egységének leírását.

Érthető persze a tény, hogy az adásvételhez kapcsolódó kiadások sokasága mellett az ingatlanközvetítők 3–5 %-os jutalékának, valamint a kötelező ügyvédi ellenjegyzés 1–2 %-os díjának megfizetése után lehetőség szerint nem vállalnánk további kiadásokat. De egy állapotfelmérés költsége mindössze az ingatlan értékének hozzávetőleg 0,1–0,2 %-a, melyért biztonságot és nyugalmat is vásárolhat magának.

Bővebb információért látogasson a
lakaskontroll.hu oldalra, vagy hívja a 355-1111 telefonszámot.
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Dunavecse
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Dunavecsei családi ház! Dunavecse, csendes utcájában, 1 szintes,...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 16. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

ÚJ ÉPÍTÉSÛ, ENERGIATAKARÉKOS CSALÁDI HÁZ! HÕ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

INGATLAN HELYSZÍNE **************************** *** NYÍREGYHÁZA , KOR&Aa...

Eladó - Lakóingatlan - családi házTolna - Dunaföldvár
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Álomotthon ingatlan és hiteliroda kínálja megvételre ezt a...


Ingatlan Max