ingatlan

Az európai árakhoz képest olcsók a pesti lakások

Érdekes virtuális bolyongásra indulni Európában egy millió euróval a zsebünkben.


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Borsod-Abaúj-Zemplén - Miskolc
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Miskolcon a Vargahegyen a Kikerics utcában, egy belterületi 800 m2 területû ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladásra kínálok Nyírszõlõs kedvelt részén 2022-ben...

Európa fővárosaiban és üdülőhelyein. Az európai ingatlanos gyűjtőportálok és közvetítői honlapok segítségével az ingatlan.net elemzése megkereste milyen ingatlanokhoz juthatunk 100 ezer illetve 1 millió eurót költve.

Lakásvásárlás 100 ezer euróból

Elsőként a százezer eurós ingatlanokat vesszük sorra. Ez az összeg kb. 25 millió forintot jelent, ezért Budapesten egy belvárosi 75 m2-es, 2 és fél szobás lakást, vagy vidéken egy 3 szobás, 132 m2-es házat tudunk venni.

A szomszédos Bécsben 100 ezer euróért egy külvárosi 45 m2-es, 2 szobás lakást kapunk. Ugyanezen az árért Athénben kétszer ekkora: 90 m2-es, két hálószobás lakást kapunk a város központjában. Moszkvában a két szobás, a 45 m2-es lakásért már 118 ezer eurót kell fizetni, ami hozzávetőleg 29 millió forintot tesz ki.

105 ezer euróért Brüsszel környékén már csak 40 m2-es lakást kapunk, ami ráadásul felújítandó. A 40 m2-t Dublinban már nagyon drágán mérik, a két szobás, jó beosztású lakásért 270 ezer eurót kell fizetni. Visszakanyarodva a százezer eurós nagyságrendhez, Isztanbulban 3 szobás, 70 m2-es lakást találunk 79 ezer euróért. Szintén 3 szobás 68 m2-es lakást Prágában 101 ezer euróért találunk. Ugyanekkora lakásért Svájcban csaknem a dupláját, 197 ezer eurót kell kifizetnünk.

Szintén drágább városnak számít Párizs, ahol 135 ezer euróért csak egy 25 m2-es manzárdszobát kapunk. Ilyen méretű lakást találunk Helsinkiben is 102 ezer euróért. Az 1 szobás lakáshoz egy terasz is tartozik. A legnagyobb ingatlant 100 ezer, egészen pontosan 98500 euróért a török Riviérán kapjuk. A 24,7 M Ft-nak megfelelő összegért egy 3 hálószobás, 122 m2-es nyaraló apartmant kapunk, kilátással a tengerre. Magasabb ártartományban fekszik Madrid, illetve Oslo. A spanyol fővárosban 176 ezer euróért kapunk egy 36 m2-es, 1 szobás lakást, míg az északi fővárosban 164 ezer eurót kell fizetnünk egy 50 m2-es, 2 szobás lakásért. Rómában egy 50 m2-es lakás ára 135 ezer euró, azaz hozzávetőlegesen 34 millió forint.

És egymillióból

Az egy nagyságrenddel nagyobb tartományba lépve még szembetűnőbb különbségek fedezhetők fel a városok között. Az 1 millió euró, azaz 250 millió forint Budapesten egy XII. kerületi 500 m2-es luxusvilla árát fedezi, vidéken pedig már félkész, 1200 m2-es kastélyt kapunk ezért a pénzért cserébe. Athénban kerek egymillió euróért egy 270 m2-es háromszintes házat kapunk, luxus kivitelben, 5 szobával. Bécsben egy komplett bérházat vásárolhatunk 20 ezer euró felárért, bérlőkkel, összesen 1368 m2-en. A bérház szépséghibája, hogy 4 lakást már tulajdonosa lakja, így az ingatlan bérház jellege nehezen változtatható.

Moszkvában ezért az összegért egy 49 emeletes luxus társasház 29. emeletén 182 m2-es lakást kapunk 5 szobával és lenyűgöző panorámával. Hasonló méretű, azonban koránt sem luxus kivitelű ingatlanhoz jutunk Koppenhágában 1,04 millió euróért. A 212 m2-es 3 emeletes sorház 5 szobájával a főváros kevésbé elegáns részén helyezkedik el. 214 m2-es reprezentatív, 7 szobás lakást vásárolhatunk Barcelonában 1,325 millió euróért. Szintén luxus, de jóval nagyobb méretekkel rendelkező penthouse lakást kapunk Prágában 1,4 millió euróért. A 340 m2-es duplex elrendezésű, 5 szobás ingatlanhoz egy 70 m2-es tetőterasz is tartozik a megfelelő panorámával.

Rómában, a lélektani határon, azaz 990 ezer euróért egy 160 m2-es, 6 szobás lakást tudunk vásárolni. Ennél 90 ezer euróval olcsóbb az a 104 m2-es, 5 szobás párizsi lakás, melynek ablakai a Saint Martin csatornára néznek. Szintén 900 ezer euróért Helsinki külvárosi részén 2 szintes, 298 m2-es házat kapunk 8 szobával és tágas kerttel. Brüsszel kertvárosi részén, egy exkluzív lakóparkban 1,1 millió eurót kérnek egy mindössze 70 m2-es 4 szobás lakásért.

A svájci Alpokban szintén magas négyzetméter árakkal találkozhatunk, 1,01 millió eurót kell fizetni egy hegyi panorámával rendelkező 109 m2-es, 4 és fél szobás luxus lakásért. Nyaraló ingatlanok közül a portugál Ezüst parton 750 ezer euróért vehetünk 5 szobás, 400 m2-es apartmant. Szintén partközelben, de jóval magasabb áron, 969 ezer euróért kapunk Estorilban egy 122 m2-es, 4 szobás lakást.

Keresési stratégiák

A külföldi ingatlankeresés legkézenfekvőbb formája az adott országban működő ingatlanos portálok kínálatának böngészése. A sikeres keresés egyik alapja a megfelelő, minőségi szolgáltatást nyújtó portál kiválasztása. Külföldiként indulva két utat járhatunk be.

Egyrészt egy internetes keresőbe beírva a minket érdeklő város nevét és az ingatlan, esetleg a vétel szót, a kapott találatok nagy része valamilyen ingatlanos kereső oldalra vezet minket. Szerencsés esetben értjük a szóban forgó ország nyelvét, s ekkor könnyen kereshetünk a felajánlott oldalakon. Ha nem beszéljük az adott nyelvet, nehezebb dolgunk lesz, mivel kevés oldalnak van angol verziója, illetve ha van is, gyakran nem a teljes tartalmat fedi le. Az ingatlanok fő jellemzői: méret, ár, és szobaszám megjelennek angolul, de előfordult, hogy a szöveges leírás már a portál anyanyelvén szerepel az angol verzióban is.

Sajnos sok olyan portált is találhatunk, ahol egyáltalán nincs angol verzió, de a rámenősebb keresőknek ekkor sem kell feladniuk, az ingatlanos oldalak kereső szolgáltatásai nagyon hasonló szisztéma alapján épülnek fel Európa, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy világszerte is. Pár keresés lefuttatásával a nyelvismeret nélkül is kikövetkeztethetők az egyes adatok jelentései. Így ugyan csak az alapvető információk megismerésére szorítkozhatunk, de a hiányzó nyelvismeret fényében így is sikeresnek mondható a keresés.

A másik út, amelyet külföldi ingatlankeresésünk során követhetünk, olyan nagy ingatlanos portálok keresése melyek több ország kínálatát vonultatják fel. Ezeket a portálokat működtetheti egy multinacionális ingatlanközvetítő hálózat, de találunk olyan kimondott gyűjtőportálokat is, melyek több ország közvetítőinek és magán eladóinak hirdetését gyűjtik össze. Ez utóbbiakra lehet példa az angol Rightmove, mely főleg az Egyesült Királyságbeli közvetítők hirdetéseit teszi közzé angol nyelven, de más európai országok több ezer ingatlan ajánlatát is megtalálhatjuk itt.

Az ilyen portálok nagy előnye, hogy a megszokott környezetben kereshetünk több ország hirdetései között, így sok információhoz hozzáférhetünk, a leírásokat is angol nyelven olvashatjuk. Nem árt tisztában lennünk azzal, hogy eme gyűjtőportálok esetében a külföldi kínálat bemutatása a hazai ingatlankeresők másodlagos igényeit szolgálja ki. Ez azt jelenti, hogy főleg üdülési, befektetési célból vásárlók igényeinek megfelelő ingatlanokat mutatnak be, így kínálatuk nem fedi le az adott külföldi ország teljes piacát. Ilyen szélsőséges külföldi kínálatra lehet példa a findaproperty.com honlap.

A sikeres keresés érdekében érdemes a két úton párhuzamosan haladni, és mindkét forrásból összegyűjteni a szükséges információkat. Ha tényleges vásárláson törjük a fejünket, akkor már elkerülhetetlen egy közvetítő bevonása. Ez egyrészt saját biztonságunkat növeli, segít leküzdeni a nyelvi nehézségeket, illetve a fent említett gyűjtőportálokon gyakran csak a közvetítő elérhetősége szerepel, mely így az egyetlen járható utat jelenti.

Forrás: http://blog.mfor.hu/lakasmustra/328.html

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Fejér - Sárszentmihály
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Sárszentmihály központjában eladó egy összközmûve...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Budapest - 22. kerület
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Kíváló befektetési lehetõség!  Eladó Budat&eac...

Eladó - Kereskedelmi - üzlethelyiségHeves - Eger
Eladó Kereskedelmi - üzlethelyiség

Cifra hóstyán,a belvároshoz közel esõ részen épü...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Hajdú-Bihar - Hajdúszoboszló
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Otthonok és Megoldások! Eladó Hajdúszoboszlón, a für...


Ingatlan Max