ingatlan

Újat, használtat, panelt...

Milyen lakást vegyünk?


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 03. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

III. Csillaghegy - Békásmegyer-Ófalu határán, CSENDES aszfaltos zsákutcában ELADÓ 2009-ben ép...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásBudapest - 06. kerület
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Eladó a VI. kerületben, Belsõ Terézvárosban található...

Hatalmas lakótelepszerű újépítésű projektek, patinás belvárosi utcák, drága Duna-parti panellakások, épülő kormányzati negyed, irodafolyosó. Ez mind-mind a XIII. kerületben található, mely egyrészről a főváros egyik legnagyobb és legnépesebb kerülerte, másrészről pedig itt épül az egyik legtöbb újépítésű lakás. Budapesti lakáspiaci körképünk a XIII. kerülettel folytatódik.

Közel a Szent István parkhoz

Újlipótváros a XIII. kerület legpatinásabb és az egyik legkeresettebb környéke, s ez egyértelműen megmutatkozik az ingatlanárakban is. A környék árazása elég világos, az árak a Szent István parkra (és a Dunára) néző házakban a legmagasabbak és a Váci úthoz közel eső utcaszakaszokban a legalacsonyabbak. A Szent István parkban lévő lakások négyzetméterára jellemzően 500 ezer forint fölött kezdődik, s ez szignifikánsan magasabb is lehet, ha nagy méretű terasz vagy akár tetőterasz is tartozik a lakáshoz. A Dunától távolabb eső utcákban jelentősen alacsonyabb négyzetméterárakkal találkozhatunk, a legtöbb lakás a 290-360 ezer forint/négyzetméter sávba esik bele. A Dunától legtávolabb eső utcákban, közel a forgalmas Váci úthoz, de remek tömegközlekedéssel (3-as metró) már 250 ezer forint/nm-ért is vásárolhatunk lakást.


Újlipótvárostól északra haladva is viszonylag magas árakba ütközünk a XIII. kerületben. A Váci úttól északra fekvő részen a legtöbb lakást 320-380 ezer ft/nm közé pozicionálják az eladók. Ezen a környéken, különösen a Fragnegpán utca, Petneházy utca által fémjelzett részen sok olyan társasházat találunk, melyek az elmúlt néhány évben épültek, s ezekben a projektekben az újszerű lakásokat sok esetben a 400 ezer ft/nm-es árszinthez közeli négyzetméteráron próbálják értékesíteni a lakástulajdonosok. A Váci út mentén északabbra, Újpest felé haladva érezhetően csökkenek az árak, itt - bár nem ez a jellemző - 230-240 ezer forintnál kezdődnek a négyzetméterárak, panellakást pedig ennél is alacsonyabb áron kaphatunk meg.

Népszerű a panel Angyalföldön

Panelek közül a XIII. kerületben a másfél szobás lakástípus a favorit. Az Otthon Centrum tapasztalatai szerint a nyár folyamán ezeket 1-2 hét alatt gond nélkül el lehetett adni. A lakás állapota nem döntő tényező, de a kevés számú felújított épület lakásai hamarabb elkeltek. A Dunához közeli lakótelepek lakásárai csak 10-20%-kal maradnak el a kerületben jellemző újépítésű lakásáraktól. Keresettek a kerület belső részein lévő panellakások is, ezek négyzetméterára 230-270 ezer forint között alakul.

A Marina Part árnyékában

Az Ecorys adatai szerint 2006-ban - a 100 lakásnál többet értékesítő - ingatlanfejlesztők a XIII. kerületben összesen 842 lakást adtak el, ezzel a tavalyi évben Budapesten a XI. kerületet megelőzve Angyalföld végzett az első helyen az értékesített lakások számának tekintetében. Újépítésű lakásból a kerületben egyáltalán nincs hiány, s az áraik határozottan versenyképesnek tekinthetők, jellemzően 250-300 ezer forint között vannak az induló négyzetméterárak.


A XIII. kerület legdrágább újépítésű projektje egyértelműen az Autóker ikonszerű Duna-parti fejlesztése, a Marina Part. A prémium kategóriába pozicionált lakóparkban 450-700 ezer forint/nm között szóródnak a lakásárak, panorámától, erkélytől és elhelyezkedéstől függően. A Marina Part mellett, az Autókertől vásárolt területen valósít meg a Marina Parthoz hasonló volumenű projektet a spanyol Fadesa. A Duna-parton több mint 2 ezer lakás épül majd meg, ebből az első ütem végén 362 lakást adnak át a tervek szerint. A lakások alapterülete 34-94 négyzetméter között változik, a négyzetméterenkénti ár pedig 434-591 ezer forint között alakul majd. Az épületek hétemeletesek lesznek, s 58 lakást foglalnak magukba az első öt emeleten, míg az 6. és 7. emelten 36 lakás kap helyet. A fejlesztés részeként üzleteket, éttermeket, kávézókat és egy szállodát is terveznek. A beruházás a Fadesa tervei szerint 2011-ben fejeződik be teljesen.

Mit hoz a kormányzati negyed?

A XIII. kerület egyik nagy fejlődési potenciálja a kormányzati negyed Nyugati pályaudvar mellé költözése. A hatalmas fejlesztéstől sokan a környékbeli lakásárak szignifikáns emelkedését várják, mely közép vagy hosszú távon nyilvánvalóan be is fog következni, egyelőre azonban ez leginkább csak a kínálati árak növekedése következett be. Információink szerint a lakások többségét továbbra is csak - a korábbi - piaci árnak megfelelően tudják értékesíteni az eladók. A tényleges felértékelődési folyamat vélhetően csak akkor indul majd el, amikor már konkrét lépések is megvalósultak a Nyugati pályaudvar mellé tervezett fejlesztésből.
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házHeves - Eger
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eger, Kapás utca elején 100 m2-es felújítandó-bontand&oac...

Eladó - Lakóingatlan - ikerház-félBudapest - 16. kerület
Eladó Lakóingatlan - ikerház-fél

ÚJ ÉPÍTÉSÛ IKERHÁZ, CSAK A GARÁZSOKNÁL &Eacu...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Törökbálint
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó Törökbálint Újtelep városrészén a k...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 02. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

A ház 2023. augusztusáig határozott idõre bérbe van adva, &iacute...


Ingatlan Max