ingatlan

Illeték az ingatlanok után - információhoz jutnak a hivatalos szervek

minden érdeklődőnek, akár a magánszemélyeknek is szolgáltathatnak majd adatokat az illetékhivatalok.


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 15. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Egy ugrásnyira a Vásárcsarnoktól.15. kerület, Páskomliget utcában, 2+1 szobás, jó állapotú, g...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásSomogy - Balatonlelle
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Most még BEVEZETÕ ÁRON veheti meg balatonlellei otthonát a Szent István tér szomszédságában, ...

A vonatkozó szabályozás tervezett módosítása szerint minden érdeklődőnek, akár a magánszemélyeknek is szolgáltathatnak majd adatokat az illetékhivatalok.

A NAPI Gazdaság cikke.

Az adózás rendjéről szóló törvény tervezett módosítása szerint az illetékhivatalok a bíróságoknak, az önkormányzatok és egyéb hivatalos szerveknek ingyenesen szolgáltatnak majd információt, a hitelintézetek, ingatlanforgalmazással foglalkozó cégek pedig - amennyiben az adatokat ingatlanforgalmazási tevékenységükhöz vagy a hitelbiztosítási érték megállapításához igénylik - díj ellenében juthatnak hozzá.

Európa legtöbb országában nyilvánosak a forgalmi adatok, Németországban és Franciaországban az interneten is meg lehet nézni, hogy egy utcában mennyiért keltek el az elmúlt időszakban a házak, illetve a lakások - mondta lapunknak Kováts Tibor. A RE/MAX magyarországi hálózatának vezető ingatlanpiaci szakértője szerint nálunk a világháló 20-30 százalékkal túlértékelt ingatlanokkal van tele, mert az eladóknak nincs megbízható viszonyítási alapjuk az ár megállapításához. Bár a szerződéseken nem mindig a tényleges árat tüntetik fel az illeték, illetve adó egy részének megspórolása céljából, még mindig az illetékhivatali nyilvántartás a legátfogóbb és a legmegbízhatóbb, vagyis a lépés minden piaci szereplő számára rendkívül hasznos - mondja Murányi Ákos, a Duna House elemzési vezetője. Kováts szerint a jelenlegi adó- és illetékszabályozások miatt egyre inkább a tényleges összeget írják a felek a szerződésre, és sokan a vagyonosodási vizsgálatoktól való félelem miatt döntenek így.

Az adóhatóság az illetéktörvény rendelkezései alapján minden ügyben ellenőrzi az adásvételi, illetve ajándékozási szerződésben megjelölt értéket. Felülvizsgálatra akkor kerül sor, ha nem határoztak meg ilyet - ez jellemzően ajándékozásnál fordul elő -, illetve ha a bejelentett érték a hivatal megítélése szerint eltér a forgalmi értéktől. Ha az adatbázisban a szűkített területre jellemző átlaghoz képest 10-20 százaléknál nagyobb mértékű az eltérés, akkor az adóhatóság az illetéktörvény rendelkezései alapján határozza meg az illeték alapját, vagyis a forgalmi értéket - tájékoztatta lapunkat az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának illetékese. A régióban az idén eddig 650 esetben állapítottak meg a szerződésben meghatározottól eltérő értéket helyszíni szemle és összehasonlító értékadatok alapján. Utóbbiak közé tartoznak a település vagy nagyobb település esetén az egésztől elhatárolható kisebb területi egység ingatlanforgalmának legalább két évet átfogó értékmeghatározói, például a növekvő vagy csökkenő ingatlanforgalom vagy annak teljes hiánya, valamint az illetékkiszabás tárgyát képező ingatlanhoz térben és időben legközelebbi ingatlanszerzés adatai. Egy társasházban ugyanabban az évben gazdát cserélt, hasonló elhelyezkedésű lakás adata használhatóbb, mint a két utcával arrébb fekvő ingatlanéi. A forgalmi érték megállapításánál a térséghez tartozó hasonló adottságú települések ingatlanszerzési adatai is felhasználhatók.

A helyszíni szemle során vizsgálják
- területi elhelyezkedés sajátosságai
- telek mérete
- művelési ága
- épület kora, készültségi foka, állaga, építési anyaga, komfortfokozata,
- felújítás esetleges időpontja, részletei
értéknövelő és -csökkentő körülmények (például panoráma és zaj)

Egerszalóki Tímea

Forrás: http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=345361&placein=hirkereso_vezeto 

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házFejér - Enying
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Balatontól 8 km-re, Enying frekventált területén eladó 200 nm-es, közmûvesített, kétszintes h...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBaranya - Feked
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Fekeden kínálok megvételre egy átalakított,felújított 220 nm-es berendezett családi házat, re...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásKomárom-Esztergom - Tatabánya
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Tatabánya Mártírok úton eladó 62 m2-es zárószinti részben felújított 10. emeleti klímás laká...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Zala - Zalaegerszeg
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Befektetõk, beruházók figyelmébe ajánlom!! Kispáliban, a Jármûipari tesztpálya közelében 5...


Ingatlan Max