ingatlan

Robbanás előtt az irodapiac

Hétszeres kínálat


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házHajdú-Bihar - Debrecen
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Debrecenben, a Liget lakóparkban fiatalos, 2006-ban épült, modern stílusú 103 nm-es, amerika...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Somogy - Siófok
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Siófok kertvárosias lakóterületén 805 nm-es összközmûvesített, építési telek eladó. 30% beépí...

Míg ez év első felében összesen 69 ezer négyzetméternyi kereskedelmi ingatlant adtak át Budapesten és agglomerációban, addig az év második felében, ennek hétszerese, mintegy 438 ezer négyzetméternyi kereskedelmi ingatlan kerül a piacra. Ennek ellenére nincs hiány bérlőkben.

A budapesti modern bérirodák piaca robbanás előtt áll, 2007 második félévében több nagyobb, 10 ezer négyzetméteres alapterületet meghaladó projektet adnak át. A 28 ezer négyzetméteres Arena Corner, a 17 ezer négyzetméteres Váci 33 irodaház, valamint a 13 ezer négyzetméteres Studium Office Building már a piacon van, és további öt, 15 és 25 ezer négyzetméter közötti irodaház vár átadásra. A modern irodaházak 60 százalékát előbérleti szerződés alapján adták bérbe − hangzott el az Eston ma reggeli sajtótájékoztatóján.

Az irodapiacon új helyszínek is formálódnak: a T-tengelynek is nevezett külső körúton több jelentősebb projekt is épült vagy készülőben van, így például a Népliget Center, a Könyves Kálmán Irodaház, vagy a Bernheim és a Skanska épülteti. Ehhez a tengelyhez tartozik a Millennium Városközpont és a Duna City is. Új helyszínként jelent meg Törökbálint is, ahova a Pannon költözött, és a Tópark nevű fejlesztés is új dimenziókat nyit az irodapiacon.
Az irodaházak üresedési rátája átmenetileg csökkent, jelenleg 11,6 százalékon áll, de ennek ellenére nagy ugrás várható. A bérleti díjak stabilak, 12−14 euró/négyzetméter körül alakulnak.

Dinamikus városi logisztika

Az ipari ingatlanok piaca csendes félévet zárt, az ez évre várt átadások 80 százaléka az év második felére tolódott át. A bérleti piac továbbra is dinamikus, növekedése évi 17 százalékos. A bérleti díjak havi 3,7−4,2 euró/négyzetméter körül alakulnak, míg városon belül elérik az 5−5,5 eurót is. Az ipari ingatlanok piacán tarol a Prologis, a Budapest környékén megépült bérlogosztikai csarnokoknak mintegy 29 százaléka a cég tulajdonában van, és a még építhető csarnokok 35 százaléka is a Proligis kezében van.

Az üzlethelyiségek piacán igazi nagy dobás az Aréna Pláza, amely Magyarország legnagyobb bevásárlóközpontja lesz. Ugyanakkor kérdéses, hogy az új központ metrómegálló híján mennyire lehet tartósan sikeres. Abból kiindulva, hogy a budai oldalon, a Moszkva téren álló Mammut átadásakor a pesti Nyugati pályaudvar mellett fekvő Westend forgalma rövid időre 30 százalékkal csökkent, majd visszaállt az eredeti látogatottsági szintre, arra lehet következtetni, hogy kezdetben óriási lesz az új pláza elszívó hatása. Hosszú távon viszont nem lehet megjósolni, hogy elég lesz-e a sikerhez a hatalmas méter, és az itt megjelenő új márkák vonzereje. A Fashion Street kiépülésével a belvárosban is új típusú kínálat jelent meg, a Deák Ferenc utcából a Bécsi utcába kanyarodó fejlesztés pedig ez utóbbi utcát is revitalizálta.

Mérséklődő hozam

A befektetési ingatlanok hozama tovább mérséklődött, a jelenlegi 6 százalékos hozamokkal a nyugat-európai másodlagos piac szintjén vagyunk. A kínálat hatalmas, emiatt pedig nehéz a választás. A fejlesztéseket sorra adják át, hely akár 4 millió négyzetméternyi projektre is van, ugyanakkor egyáltalán nem automatikus, hogy ekkora területre tartósan is lesz kereslet. Az érték alapú ingatlanadó bevezetése problémát okozhat, mivel a 6 százalékos hozamokat a 1,5 százalékosra tervezett adó 25 százalékkal csökkenti. Ez a teher a bérleti szerződések alapján persze a bérlőkre is hárítható, aki továbbadják a fogyasztóknak, végső soron ezzel az inflációt növelve.
Forrás: http://hvg.hu/im/20070910_irodapiac_kinalat.aspx

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Bács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Társasházat építene a Széchenyivárosban ? Megtalálta a legmegfelelõbb telket. 60 %-ban beépít...

Eladó - Lakóingatlan - családi házVeszprém - Balatonfüred
Eladó Lakóingatlan - családi ház

x...

Eladó - Lakóingatlan - családi házVeszprém - Bazsi
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Számtalan lehetõséget magában hordózó ház alapterülete 78 nm, a hozzá tartozó telek mérete 31...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Baranya - Mecsekpölöske
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Eladó Mecsekpölöske újtelepi részén egy gyönyörû panorámás,10270 m2-es,összközmûves épitési t...


Ingatlan Max