ingatlan

A legolcsóbb és legdrágább családi házak: elképesztő lista!

Megyék rangsorban: mégiscsak van új a Nap alatt?


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Nyíregyháza-Ságvári kertvárosban, családias lakóparkban, 119 nm-es, nappali+4 szobás, 2 fürdõ...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 13. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Budapest XIII. kerület dinamikusan fejlõdõ Angyalföldön a Béke tér közelében eladó egy 92 nm...

Az értékesíthetőség rejtélye az árban rejlik, hallhattuk már oly sokszor az ingatlanpiaci szakértőktől. A megfelelően megválasztott árral szinte minden ingatlan eladhatóvá válik, függetlenül attól, hogy egy romos tanyáról vagy egy barokk kastélyról van szó. Persze az árbeli különbség óriási, s hogy mekkora is valójában annak nézünk utána a következő néhány bekezdésben!


A legdrágább és legolcsóbb hazai családi házak összegyűjtésére vállalkoztunk, melyhez az Otthon Centrum, a Duna House, a City Cartel, az Ingatlan.com és az OriGoIngatlan adatbázisát böngésztük végig 2007. augusztus 22-én. A legnagyobb és a legkisebb kínálati árral rendelkező családi házat kerestük megyénként és a főváros különböző kerületeiben, hogy végül felállíthassuk az országos rangsort.

Itt kell kitérnünk arra, hogy a ranglistáinkban jelenleg piacon lévő ingatlanok kínálati árai szerepelnek. Azt szerettük volna megmutatni, hogy ha ma valaki, az ingatlanügynökségeket választva keres ingatlant magának, milyen végletek közé "szorítja őt be" a jelenlegi kínálat.

Az ingatlanárak minimumát és maximumát a kínálati árak között kerestük. A négyzetméterárak mellőzését a családi házak esetében, egyrészt a telekárak befolyásoló hatása indokolja, másrészt viszont abban az esetben, ha valóban vásárolni szeretnénk, az ingatlan relatív olcsósága (alacsonyabb négyzetméterárakkal rendelkezik), önmagában nem növeli pénztárcánk méretét. Abban az esetben sem tudunk 3 millió forinttal többet kiadni, ha az ingatlan négyzetméterára egyébként alacsonyabb lenne.

A teljes ingatlankínálat ismeretének hiányában nem állíthatunk fel általános igazságokat, cikkünknek azonban nem is ez, hanem az ingatlanpiac szélsőségeinek a bemutatása a célja.
{{DINT}}
Rangsorban a megyék: meglepetés itt is, ott is!

A megfelelő ingatlanok kiválasztása a családi házak esetében nehéz feladatnak bizonyult, mert az adatbázisokban, jobb híján az eladó hoteleket, apartmanokat, társasházakat is ebbe a kategóriába sorolják. A legdrágább ingatlanok nagyságának nem szabtunk határt, de azon ingatlanokat választottuk ki, melyekről bizonyosan tudható volt, hogy nem történtek még meg a több lakás kialakítását célzó belső átalakítások.


Az ország legkedvezőbben megkapható családi házának kínálati ára összesen hatszáz ezer forint, amely a 40 négyzetméteres mini ingatlan esetében összesen 15 ezer forintos négyzetméterárat jelent. A ház és a viszonylag kisméretű telek a Zala megyei Kerecsenyben található.

A legolcsóbban megkapható családi házak között általában parasztházakkal találkozhatunk, amelyek főként falu határában vagy már településen kívül helyezkednek el. Érdekesség, hogy Pest megye viszonylag elől végzett az legalacsonyabb árakkal rendelkező megyék listáján. Ennek oka, hogy az eladásra kínált biatorbágyi ingatlan kis alapterülettel rendelkezik.


Újabb furcsaság, hogy a megyék között a legdrágább kategóriában sem a főváros agglomerációja és így nem Pest megye viszi a prímet, hanem Hajdú-Bihar. Debrecen Nagyerdő elnevezést viselő városrészében található az a villa, amelyet most 750 millió forintért szeretnének értékesíteni jelenlegi tulajdonosai.

Budapesti családi házak: persze, hogy az első kerület!

Minden bizonnyal senkit sem ér meglepetésként, hogy a budapesti családi házak tekintetében az I. kerület vezeti a listát, melyet szorosan követ a XII. kerület. A közel azonos árú ingatlanok közötti különbséget az adja, hogy míg a budai vár közelében található ingatlan erősen felújításra szorul, addig a Svábhegyen ugyanezért az összegért "kacsalábon forgó kastélyt" vehetünk.


 

A vidék-főváros viszonylatot jól mutatja, hogy a legolcsóbb budapesti családi házak listája ott kezdődik, ahol a vidéki véget ér, legalábbis a négyzetméterárakat tekintve. A fővárosban a legkedvezményesebbnek egy XI. kerületi ingatlan bizonyult, melynek 50 négyzetméteréért összesen 6,8 millió forintot kérnek a jelenlegi tulajdonosok.


Budapesten a XXI. kerületi ingatlant kivéve egyetlen esetben találkoztunk csak a vidéki négyzetméterárakkal, az ugyancsak peremterületnek számító XXIII. kerületben, ahol az érdeklődők akár 40 ezer forintos négyzetméterenkénti áron is találhatnak ingatlant.

A legolcsóbb ingatlanok listájának legnagyobb érdekességét az I. kerület adja, ahol a családi házak árának minimuma az általunk vizsgált adatbázisokban 450 millió forint. Persze ennek okát az adja, hogy elég kevés valóban egy család számára alkalmas ingatlant találhatunk a kerületben, így a kínálat is eléggé szűkös.

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/cikk-1007203-1.html?wa=hk07 

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBaranya - Pécs
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Eladó Pécsen 2007-ban épített 2 szoba + am.konyha-nappalis, 72 m2-es, nagy erkélyes lakás! P...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásPest - Tököl
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Budapesttõl 27 km re Tökölön, EXTRÁN FELÚJÍTOTT 3 SZOBÁS LAKÁS ELADÓ 55 nm -es, nappali amer...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Budakalász
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Az Omszki-tó szomszédságában ELADÓ két generáció számára alkalmas két szintes, tovább fejlesz...

Eladó - Lakóingatlan - családi házKomárom-Esztergom - Esztergom
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Esztergomban a Hõsök terénél, zsák utcában kínálok eladásra egy felújítandó közös udvaros,tel...


Ingatlan Max