ingatlan

Emelkedett az Ecostat Ingatlanbarométere

Az index növekedése a lakásépítés vártnál jobb adataiból adódik


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 19. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

XIX. kerület KISPEST KÖZPONTI RÉSZÉN eladó egy kétszintes, két lakásos, jó állapotú családi h...

Kiadó - Kereskedelmi - üzlethelyiségVeszprém - Veszprém
Kiadó Kereskedelmi - üzlethelyiség

Veszprém belvárosában található üzletházban, irodaházban, ~ 60 m2-es, II. emeleti (tetõtér) e...

Emelkedett az Ecostat Ingatlanbarométere


Az Ecostat Ingatlanbarométer 2007 második negyedévi értéke 47,1 százalék, az első negyedéves 42,5 százalékhoz képest a növekedés 4,6 százalékpont - mondta Belyó Pál, az Ecostat főigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten. 

Az index növekedése a lakásépítés vártnál jobb adataiból adódik, de kérdéses, hogy a trend megfordulása egyszeri, vagy pedig tartós tendencia kezdete - tette hozzá a főigazgató.

Ennél magasabb 2005 negyedik negyedévében volt az index, akkor kereken 48 százalékon állt.

Liskáné Pólya Lenke az Ingatlanbarométer egyik készítője úgy vélte, az indexnek el kellene érnie az 50 százalékot ahhoz, hogy a piacot megfelelőnek lehessen nevezni. Ezen a szinten 2004. negyedik negyedévében állt, míg a csúcson - 56,8 százalékkal - 2002 első negyedévében volt a mutató.

Az Ingatlanbarométer idézi a KSH 2007. első fél évi legfrissebb jelentéséből a lakásépítési adatokat: a használatba vett lakások száma 2 százalékkal nőtt a 2006 első félévihez kéepst, és több mint 21 ezer új lakásra adtak ki építési engedélyt, amely 7 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket. Az átlagosnál jobban - 6 százalékkal - nőtt a vállalkozások által épített és értékesítésre szánt lakások száma.

Mindebből azt a következtetést vonta le az Ecostat, hogy az idén 32-33 ezer új lakás építésével lehet számolni.

Az új lakások építésénél újra a kisebb alapterületűek kerültek előtérbe. Ezt mutatja az is, hogy a projektek átlagos lakásszáma emelkedett az első félévben.

A kivitelezők várakozása szerint a lakások átlagos fajlagos ára az idén 5-7 százalékkal emelkedik, de a jól felszerelt nagyméretű lakások ára akár 10 százalékkal is nőhet.

A használt lakások piacán nem jött be az a várakozás, hogy a paneles kínálatok elárasztják a piacot. A használt lakások piacának ötödét sem tették ki ezek. A használt piacon az idén 5,4-5,7 százalékos áremelkedés várható.

A várható piaci tendenciák az év hátralévő részében az új lakások piacán a következők: hosszabbodik az értékesítés ideje, az ár egyre inkább alku tárgya, jelentős kedvezmények az eladatlan lakásokra, növekvő kereslet az igényes lakások iránt.

A használt lakás piacon a nagyméretű, jó beosztású lakások iránti kereslet élénkül a nagyvárosok központjaiban, stagnál a bel-budai zöldövezeti lakások kereslete, egyre nehezebb lesz eladni a magas rezsijű, hagyományos technológiával épített, vagy a panel lakásokat.

Az irodapiacon a kereslet tovább emelkedik, a telekpiacon is az irodaházak építésére alkalmasak a kurrensek, bár a sorban ott szerepelnek a bevásárlóközpontok, illetve szállodák építésére alkalmas telkek is. Az Ecostat több új bérlakás építésével számol idén.

Forrás: http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=185500&fr=hk

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Vác
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Vác új és fejlõdõ kertvárosi részén a Kõhíd ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házHeves - Tarnaszentmária
Eladó Lakóingatlan - családi ház

A Mátra délkeleti oldalán, a Tarna völgyében fekvõ Tarnaszen...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 17. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

#REZSI BARÁT OTTHON! Tervezett átadás: 2023 # ALACSONY FOGYASZTÁS...

Kiadó - Lakóingatlan - családi házTolna - Paks
Kiadó Lakóingatlan - családi ház

Paks-Cseresznyéspusztán, 130 m2-es három hálószoba plusz n...


Ingatlan Max