ingatlan

Tippek tulajdonosoknak

Hogyan hirdessük kiadó lakásunkat?


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Ecser
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Ecser új építésû házakkal körülölelt,csodálatos körpanorámával rendelkezõ magaslati részén el...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Diósd
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Diósdon, a Fenyves étterem közelében eladó, egy dupla komfortos, bõvíthetõ, 4 szobás, nagy ko...

Közeleg a szeptember, vele együtt pedig az albérleti szezon. Mivel kiadó lakás bőven akad, nem mindegy, hogyan hirdetjük ilyen célra szánt ingatlanunkat. Összegyűjtöttünk néhány tippet albérlőkeresőknek.

1. Metrók és egyetemek. Az albérletkeresők többsége elhelyezkedés alapján keresgél ingatlant, ezért a hirdetés szövegében mindenképpen szerepeljen, milyen városnegyedben található a lakás. Mivel a vidékről érkezők sokszor csak a nagyobb csomópontokat, metrómegállókat és egyetemeket ismerik, érdemes ezek alapján betájolni az ingatlant. A potenciális bérlők így könnyebben ráakadnak a hirdetésre, és a város másik végén egyetemre járók sem zaklatnak bennünket feleslegesen.

2. Számszerűsítsünk! Az albérleti díj összegét közüzemi díjak nélkül szokás feltüntetni, ha viszont a rezsi valami miatt alacsonyabb a szokásosnál, írjuk le a hozzávetőleges összegét! Ezzel sokak érdeklődést fölkelthetjük, hiszen így összességében kevesebbet kell a lakásra költeni.

3. Felejtsük el a házinénit! Eszünkbe ne jusson házinénivel vagy háziúrral hirdetni az ingatlant, vagy ha mégis, jóval a piaci ár alatt tegyük ezt. Ma ugyanis csak úgy tudunk főbérlős lakást kiadni, ha nagyon alacsony a bérleti díj. Ugyanezen okból hagyjuk ki háziállatok és vendégek tilalmára vonatkozó megjegyzést is a szövegből.

4. Hirdessünk céltudatosan. Elavult módszernek tűnik, de érdemes a környékbeli egyetemek és főiskolák hirdetőtábláira reklámot ragasztani. A diákok úgyis környékbeli ingatlanokat keresnek.

5. Ne hallgassuk el! Ne hallgassuk el, ha az ingatlan rossz környéken van. Ezzel csak azt érjük el, hogy az albérlő az első látogatáskor sarkon fordul, esetleg 1–2 hónap után maradunk bérlő nélkül. A rosszabb környéket próbáljuk meg inkább az árral kompenzálni.

6. Hirdessünk angolul. A jobb elhelyezkedésű és igényesen felújított lakásokat érdemes angolul is meghirdetni, különösen akkor, ha olyan egyetemek környéken vannak, amelyeken van angol nyelvű képzés is.

7. Lomtalanítsunk! Az ócska, kopott bútorokat inkább távolítsuk el a lakásból, és hirdessük az ingatlant bútorozatlannak. Egy ilyen albérlet ugyanis még mindig jobban kiadható, mint egy olyan, amely már ránézésre is taszító a sok limlom miatt. Ne hagyjunk a lakásban személyes tárgyakat, csecsebecséket sem, használaton kívüli bútorainkkal pedig végképp ne zsúfoljuk tele a kiadandó lakást.

9. Tartsunk lépést a korral! Egyre kevesebben használnak vezetékes telefont, a lakásbérlők pedig csak a legritkább esetben tartanak igényt az asztali készülékekre. Éppen ezért ronthatjuk a kiadás esélyeit, ha a telefon-előfizetési díjat a bérlő nyakába próbáljuk varrni. Internetre viszont szükség van, ez ma már alapfeltétel,i ki ne felejtsük a szövegből.

10. Taktikázzunk! Beleírhatjuk ugyan a szövegbe, hogy az ingatlan azonnal költözhető, ám nem biztos, hogy ez szükséges. A komoly érdeklődő úgyis rákérdez erre, ha viszont külön feltüntetjük, azt az érzetet kelthetjük, hogy régóta vadászunk bérlőre. Ez pedig nem jön jól az áralkunál.
Forrás: http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20070822_lakas_kiadas_alberlet.aspx?wa=hk07

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Bács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Eladó Kecskemét BELTERÜLETÉN, Lke besorolású, 3171-es, 30%-os beépíthetõséggel, szilárd útbur...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Baranya - Pécs
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

>>>Pécs-Ürögi városrészben ÖRÖK PANORÁMÁS, TÁRSASHÁZ ÉPÍTÉSÉRE is alkalmas 1300 nm-es építési...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 18. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

18.kerület kedvelt részén, a Lakatos lakótelepen kínálok eladásra, egy kiváló elosztású, 43 n...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Kecskemét kedvelt részén a központhoz közel, a Mária városban eladó 2 szobás házrész! A há...


Ingatlan Max