ingatlan

Mitől csökken a lakásod ára? Tehetsz ellene!

A lakáseladás előtt állók számára több száz ezret, de akár milliókat is jelenthet,


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telekSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Nyíregyháza Nyírszõlõs kedvelt részén 2167 nm építési telek eladó. A telek 147 m hosszú, 14m-...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Üllo
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Üllõn kínálunk megvételre egy 800 nm-es telken lévõ 2008-ban, amerikai stílusban épített csal...

hogy milyen felújítással kapcsolatos döntéseket hoznak és hoztak meg az elmúlt időszakban. Az ingatlanpiaci szakértők többször is hangsúlyozták már, hogy nem érdemes bármilyen munkálatba belefogni, mert sok esetben még a ráfordított összegek se jönnek vissza a vételárban.


A lényegi kérdés az amerikai szakemberek is foglalkoztatja, akik 20 rövid pontban gyűjtötték össze az értékmódosító tényezőket. Lássuk először azt a 10 legfontosabb lépést, amit meg kell vagy semmiképpen nem szabad megtennünk, hogy elkerüljük az értékcsökkenést.


Többször rögzítésre került már lapunk virtuális hasábjain is, hogy a medence nem szükséges feltétele az eladásnak, sőt a piacon jelen lévő vásárlók egy része egyáltalán nem tekintik azt értékképző tényezőnek, sokan pedig kifejezetten kerülik a medencével rendelkező ingatlanok a plusz költségek miatt.

Míg a medence nem kell, garázsra annál nagyon szükség van, főként a kertvárosi részeken. Buda egyes területein akár az is követelmény lehet, hogy a garázs ne csak egy autónak adjon helyet. A garázs hiánya azonban csak a kisebb probléma, sokkal nagyobb gondot jelent, ha a tető nincs megfelelő állapotban, annak javíttatása ugyanis csillagászati összegekbe kerül.

A lakásokba belépve szinte ledolgozhatatlan hátrányt jelent a rossza alaprajz, főként az, ha a közös helyiségek nem a folyosóról, hanem egy másik szobából nyílnak. És nyilvánvalóan, az elöregedő vezetékek és a csapból folyó rozsdás víz sem növeli a vásárlói kedvet.

A szakemberek szerint mindenképpen érdemes vigyázni a kisebb felújításokkal (festéssel, tapétázással), mert lehetséges, hogy ízlésünk korántsem fedi az érdeklődőkét. A tisztaság azonban elengedhetetlen feltétel, az első benyomás akár 10 százalékot is jelenthet a későbbiekben a vevő számára.


A felújítások egy része azonban több ezer dollárt, tehát akár több száz ezer forintot jelenthet pluszban az eladóknak. Ilyen például a konyha vagy a fürdőszoba felújítása: a mai kor elvárásaink megfelelő elektronikus termékek, extrák mindenképpen pozitívumnak mondhatóak.

Fontos, hogy a felújítás során nagyobb hangsúlyt kapjanak a természetes anyagok, ma már nem divat a linóleum. Bár egy panellakás esetében a márvány sem indokolt, a közvetlen környezet miatt ugyanis nem kaphatjuk vissza a beruházott összeget sem.

A tér és a hely kiemelt szerepet játszik a vásárlói döntésekben, vallották egyhangúlag a tengerentúli szakértők, akik szerint egy benapozott nappali és egy szépen karbantartott kert azonnal eldöntheti a nagy kérdést.
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házBékés - Békéscsaba
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Békéscsaba és Gerla között, hangulatos környezetben ELADÓ egy 26 nm-es faház pincével, 800 nm...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBaranya - Pécs
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Eladó Pécs Kertváros legfrekventáltabb részén, a Varsány utcában egy 52 nm-es, két szobás, er...

Eladó - Lakóingatlan - építési telekHajdú-Bihar - Hajdúszoboszló
Eladó Lakóingatlan - építési telek

Hajdúszoboszló csendes utcájában eladó egy 812 nm építési telek....

Eladó - Lakóingatlan - családi házBaranya - Pécs
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Pécs ? Újpatacson frekventált helyen 2006-os építésû , 2 szintes , 7 szobás , 240 nm-es napf...


Ingatlan Max