ingatlan

Mitől csökken a lakásod ára? Tehetsz ellene!

A lakáseladás előtt állók számára több száz ezret, de akár milliókat is jelenthet,


 Ingatlan ajánlatok
Kiadó - Lakóingatlan - tégla lakásBaranya - Pécs
Kiadó Lakóingatlan - tégla lakás

KIadó Pécs kertváros központi helyén egy 40 nm-es, 1,5 szobás, magas színvonalon felújított l...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 13. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Eladó a XIII. kerületben, az APÁLY utca közelében, rendezett környezetben álló stílusos, csen...

hogy milyen felújítással kapcsolatos döntéseket hoznak és hoztak meg az elmúlt időszakban. Az ingatlanpiaci szakértők többször is hangsúlyozták már, hogy nem érdemes bármilyen munkálatba belefogni, mert sok esetben még a ráfordított összegek se jönnek vissza a vételárban.


A lényegi kérdés az amerikai szakemberek is foglalkoztatja, akik 20 rövid pontban gyűjtötték össze az értékmódosító tényezőket. Lássuk először azt a 10 legfontosabb lépést, amit meg kell vagy semmiképpen nem szabad megtennünk, hogy elkerüljük az értékcsökkenést.


Többször rögzítésre került már lapunk virtuális hasábjain is, hogy a medence nem szükséges feltétele az eladásnak, sőt a piacon jelen lévő vásárlók egy része egyáltalán nem tekintik azt értékképző tényezőnek, sokan pedig kifejezetten kerülik a medencével rendelkező ingatlanok a plusz költségek miatt.

Míg a medence nem kell, garázsra annál nagyon szükség van, főként a kertvárosi részeken. Buda egyes területein akár az is követelmény lehet, hogy a garázs ne csak egy autónak adjon helyet. A garázs hiánya azonban csak a kisebb probléma, sokkal nagyobb gondot jelent, ha a tető nincs megfelelő állapotban, annak javíttatása ugyanis csillagászati összegekbe kerül.

A lakásokba belépve szinte ledolgozhatatlan hátrányt jelent a rossza alaprajz, főként az, ha a közös helyiségek nem a folyosóról, hanem egy másik szobából nyílnak. És nyilvánvalóan, az elöregedő vezetékek és a csapból folyó rozsdás víz sem növeli a vásárlói kedvet.

A szakemberek szerint mindenképpen érdemes vigyázni a kisebb felújításokkal (festéssel, tapétázással), mert lehetséges, hogy ízlésünk korántsem fedi az érdeklődőkét. A tisztaság azonban elengedhetetlen feltétel, az első benyomás akár 10 százalékot is jelenthet a későbbiekben a vevő számára.


A felújítások egy része azonban több ezer dollárt, tehát akár több száz ezer forintot jelenthet pluszban az eladóknak. Ilyen például a konyha vagy a fürdőszoba felújítása: a mai kor elvárásaink megfelelő elektronikus termékek, extrák mindenképpen pozitívumnak mondhatóak.

Fontos, hogy a felújítás során nagyobb hangsúlyt kapjanak a természetes anyagok, ma már nem divat a linóleum. Bár egy panellakás esetében a márvány sem indokolt, a közvetlen környezet miatt ugyanis nem kaphatjuk vissza a beruházott összeget sem.

A tér és a hely kiemelt szerepet játszik a vásárlói döntésekben, vallották egyhangúlag a tengerentúli szakértők, akik szerint egy benapozott nappali és egy szépen karbantartott kert azonnal eldöntheti a nagy kérdést.
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásVeszprém - Alsóörs
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

11 ÉPÜLETBEN, ÉPÜLETENKÉNT FÖLDSZINT, EMELET ÉS TETÕKERT KIALAKÍTÁSSAL ÖSSZESEN 32 DB ASSO LA...

Eladó - Kereskedelmi - áruházBudapest - 09. kerület
Eladó Kereskedelmi - áruház

Eladásra kínálok egy könnyen átalakítható, de újszerû világos üzlethelyiséget a kilencedik ke...

Kiadó - Befektetési - logisztikai központ-raktárakVeszprém - Veszprém
Kiadó Befektetési - logisztikai központ-raktárak

Veszprémben, a Dózsavárosban, 130 m2-es raktár bérbeadó. Az ingatlan egylégterû, villany van ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBaranya - Pécs
Eladó Lakóingatlan - családi ház

NYUGALOMRA VÁGYIK? MEGTALÁLTA!!! Mecsekoldal donátusi részén, 973m2-es telken nagy teraszos,...


Ingatlan Max