ingatlan

Sok a lakás, kevés a vásárló

A legpesszimistább hangulat most is a lakáspiacot jellemzi,


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Érd
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

LKE-3-as övezetbe sorolt, 600 négyzetméteres, összközmûves, aszfaltos úton megközelíthetõ tel...

Eladó - Kereskedelmi - áruházBudapest - 09. kerület
Eladó Kereskedelmi - áruház

Raktár, üzlethelység vagy lakás? Döntse el, Ön melyiket szeretné.Gyáli úton, jelenleg üzlet h...

a legoptimistább pedig az irodapiacot - derül ki a GKI Zrt. és az AL Holding ingatlanpiaci felméréséből. Az idei első félévben két százalékkal volt magasabb az átadott lakások száma.

A GKI Zrt. és az AL Holding fővárosi ingatlanpiaci indexének értéke 2007 júliusában -11,1, ami az ingatlanpiaci kilátások további szerény javulását mutatja az előző, lényeges javulását az egy évvel ezelőtti felméréshez képest. A pesszimizmus oldódott a lakáspiacon, és a raktárpiacon is javultak a kilátások. A kereskedelmi üzlethelyiségek piacán ugyanakkor romlottak a válaszadói várakozások.

Továbbra is a lakáspiacon a legpesszimistább a megítélés, de a borúlátás kissé csökkent az egy negyedévvel ezelőttihez képest. Most elsősorban az ingatlanforgalmazóknak és -tanácsadóknak a korábbiaknál kedvezőbb véleménye miatt. A lakás építésére vagy vásárlására vonatkozó lakossági várakozások az egy negyedévvel és az egy évvel ezelőttinél is kissé borúsabbak.

A legstabilabb megítélés (azaz a legkisebb ingadozás) az irodapiacot jellemzi. Ez a szegmens az elmúlt másfél évben viszonylag stabilan fejlődött, és a közeljövője sem borús. Az üzlethelyiség-piacon határozottan romlottak a várakozások, de a rendkívül erős kiskereskedelmi verseny ezt a részpiacot sem hagyja leülni.

A lakáspiacról szóló értékelések alig változtak az előző, áprilisi felméréshez képest. Továbbra is kisebb-nagyobb túlkínálat tapasztalható minden területen. Budapesten az ingatlanokkal foglalkozó cégek vezetőinek 4 százaléka erős túlkínálatról, 81 százalékuk túlkínálatról tudósított, és 15 százalékuk érzékelt egyensúlyi lakáspiacot.

A válaszadók Budapesten és Kelet-Magyarországon enyhe derűlátással várják a közeljövőt, hiszen az összes vizsgált szerint a régióban mérséklődik a túlkínálat. Pest megyében és Nyugat-Magyarországon a következő 12 hónapban a mai helyzet fennmaradását várják.

2007 első félévében az átadott lakások száma 2 százalékkal, a kiadott építési engedélyeké 7 százalékkal volt magasabb, mint 2006 hasonló időszakában. 2007-ben a GKI Zrt. előrejelzése szerint 31 ezer új otthon átadása várható.

Forrás: http://index.hu/gazdasag/magyar/lakpia070807/#more

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásHajdú-Bihar - Debrecen
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Debrecenben a Tócóvölgy frekventált részén eladó egy 66 nm-es, 3 szobás, étkezõs lakás! Az...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Nyíregyháza Kemecsei út 8-as km közelében eladó egy 820nm-es zárt keri telek egy kis faházzal...

Eladó - Lakóingatlan - házrészPest - Érd
Eladó Lakóingatlan - házrész

4504-TÖBBGENERÁCIÓS CSALÁDI HÁZBAN ELADÓ FÖLDSZINTI ÉS 1. EMELETI LAKÁS ÉRD PARKVÁROSBAN! A c...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Vas - Bük
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Bükfürdõn 1036 m2-es épéítési telek eladó! Bükön, már házakkal beépített, rendezett új utcáb...


Ingatlan Max