ingatlan

Milliós összegeket is fizethetnek, akik tavaly eladták lakásukat

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint a magánszemély az ingatlan értékesítéséből...


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házCsongrád - Dóc
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Gyönyörû, tágas, mindennel felszerelt, és szigetelt, jól bõvíthetõ dóci Családi Ház eladó a k...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 13. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

ÚJLIPÓTVÁROSI ÉLETÉRZÉS! Eladó Budapest XIII. kerületében a WestEnd-tõl 3-4 perc sétatávol...

származó jövedelme után 25 százalék forrásadót köteles fizetni.
2007.08.06 09:35 
Magyar Hírlap

Sok százezer forintot vagy akár milliós összegeket is fizethettek azok a magánszemélyek, akik tavaly eladták a lakásukat, s ebből jövedelmük származott, ám a személyijövedelemadó-bevallásuk beadásáig (május 21-ig) nem sikerült másik lakást vásárolniuk, de nem is kértek pótlékmentes fizetési halasztást.

Amint megvan azonban az új lakás, a szükséges iratok beadását követően - elvileg két hónapon belül - az adóhatóság visszautalja a magánszemélynek az általa korábban befizetett lakásszerzési kedvezményt. A határidő nem rövid, ráadásul még jelentősen nőhet is, ha a magánszemély nem nyújt be minden szükséges iratot az APEH-hez, illetve a törvényben ilyen esetben előírt eljárási rendet nem tartja be.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint a magánszemély az ingatlan értékesítéséből származó jövedelme után 25 százalék forrásadót köteles fizetni. Nem kell azonban a terhet megfizetni, illetve a befizetett összeg visszajár a jövedelem azon része után, amelyet a magánszemély a maga vagy közeli hozzátartozója, volt házastársa részére a jövedelem megszerzésének időpontját megelőző 12 hónapon vagy az azt követő 60 hónapon belül lakáscélú felhasználásra fordított.

A határidő jogvesztő, tehát határidő-hoszszabbítást az adóhatóság semmilyen esetben nem engedélyezhet. Ha a lakáscélú felhasználás közeli hozzátartozó, illetve volt házastárs részére történt, akkor a rokonsági fokot vagy a korábbi házasságot közokirattal kell igazolni
.

Forrás: http://ma.hu/page/cikk/aac/0/174870/1

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 08. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Eladásra kínálunk egy 53 négyzetméteres, 2 szobás, csendes belvárosi lakást. Az ingatlan elh...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 14. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Gvadányi utcában eladó egy patakra nézõ, megkímélt de eredeti állapotú garzonlakás. A lakás ...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Kiskunhalas
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladó a Kopolyai út mellet , egy 3200nm-es telken fekvõ 70nm-es ingatlan. Az kövesúttól 100m-...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 06. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Operánál új építésû teraszos lakások leköthetõek. A két legfelsõ szinten épüló egy és kétszo...


Ingatlan Max