ingatlan

Ingatlanügynökök díjai - te beadod a lakásod?

Egész Európában és hazánkban is egyre nagyobb szerephez jutnak az ingatlanközvetítők.


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Befektetési   / logisztikai     - szálloda-vendéglátásBudapest - 11. kerület
Eladó Befektetési / logisztikai - szálloda-vendéglátás

Budapest XI. kerületben étterem átadó! Az étterem irodah&aac...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 16. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

ÚJ ÉPÍTÉSÛ, ENERGIATAKARÉKOS CSALÁDI HÁZ! HÕ...

Míg néhány évvel ezelőtt Magyarországon csupán az ingatlanértékesítések 15 százalékánál igényelték a közvetítő jelenlétét, addig manapság már minden harmadik ingatlan ügynökségen keresztül kel el.


A globális szinten tevékenykedő Re/Max múlt héten közzétett felmérésében számolt be az Európában jellemző ingatlanközvetítői díjakról. A felmérésben Magyarország mellett a 1,5-5 százlakos díjak szerepeltek, amely megegyezik a Magyar Ingatlanszövetség által ajánlott mértékkel.

A gyakorlat azonban némiképp mást mutat: a nagy hálózatok mellett, melyek általában 3-4-5 százalékos díjakkal dolgoznak, találkozhatunk önállóan tevékenykedő ingatlanügynökökkel, akik már 1-2 százalékért cserébe is elvállalják ügyünket, de vannak olyan ügynökségek is a piacon, akik 6-8 százalékot kérnek el ugyanezért.

Az ügynökségek számára biztonságot nyújtó kizárólagos szerződések esetében azonban körülbelül 3 százaléka a jutalék. A díjak mértékén kívül azonban mindenképpen érdemes odafigyelni a szerződés tartalmára is. Előfordulhat ugyanis, hogy olyan apró részletek felett siklunk el, amelyek később több száz ezer forintunkba kerülhetnek.

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/cikk-1006862-1.html

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Rád
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Rádon, szép panorámás részen, eladóvá v&aacu...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásBudapest - 13. kerület
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Budapest 13. ker (XIII.) frekventált helyen! KIADHATÓ AIRBNB-s lakás, j...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásGyor-Moson-Sopron - Kapuvár
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Kapuváron a Váti-tóhoz közel, békés és nyugodt...

Eladó - Kereskedelmi - üzlethelyiségBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Kereskedelmi - üzlethelyiség

Eladásra kínálunk Kecskemét belvárosában egy 206 n&...


Ingatlan Max