ingatlan

Lakáseladás ügynökkel vagy anélkül - hogy csinálja a többség?

Amennyiben hosszú időn keresztül sikertelenül próbáljuk eladni a lakásunkat,


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házNógrád - Bátonyterenye
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Bátonyterenye kertvárosi részén, a Dózsa-telepen kí...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásTolna - Paks
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Pakson a Kossuth Lajos utcában eladásra kínálok egy földszin...

az okot legtöbbször a túl magasan meghatározott árban, illetve az ingatlanügynök nem megfelelő munkájában véljük felfedezni. Kevésbé tudatosul bennünk az, hogy tulajdonosként milyen meghatározó szerepünk van abban, hogy lakásunkat felkészítsük a potenciális vevők fogadására.Az Otthon Centrum 2007 elején, kétezer fő megkérdezésével elvégzett budapesti felmérése szerint az ingatlanjukat kezdetben magánemberként hirdetők 40 százaléka végül is ingatlanügynökök segítségével adta el lakását. Ebben nyilván szerepet játszik a szakértők nagyobb szakmai és piacismerete, ugyanakkor az általuk alkalmazott módszerek közül sokat bármelyik lakástulajdonos is képes hatékonyan alkalmazni. Az egyik ilyen eszköz a 'home staging', vagyis a lakás "színpadra állítása".

E módszer mintegy harminc éve alakult ki az Egyesült Államokban, de az igazi áttörés az ezredforduló környékén történt a szakmában. Azóta ott már több tízezer önálló 'home stager' tevékenykedik ebben a viszonylag új iparágban, s nagyon sok ingatlanközvetítő is megszerzi ezt a képesítést, hogy ügyfeleinek pluszszolgáltatást tudjon nyújtani. Nálunk is megjelent már a szolgáltatás iránti igény, de egyelőre tíz lakástulajdonosból kilenc még értetlenül áll a fogalom előtt. Az ügynökökön kívül az ingatlanfejlesztők is alkalmazzák ezt a módszert az új lakások értékesítése során, amikor a lakóparkban bemutató lakást rendeznek be.

Az ingatlanközvetítői iparágban egyöntetű vélemény, hogy az első benyomás kulcsszerepet játszik az értékesítésben. A látogató a bejárati ajtón való belépés után körülbelül 15 másodpercen belül eldönti, hogy kell-e neki az adott lakás. Ezután pedig nem sok lehetőséget hagynak maguknak a lakásvásárlók szándékuk megváltoztatására, még akkor sem, ha közben kellemes meglepetések is érik őket. Hogy elérjük a legmagasabb hatásfokot a lakás bemutatásában, már az első napon is tökéletes teljesítményt kell nyújtania az ingatlannak. Mit tehetünk ennek érdekében, hogyan készíthetjük fel a lakásunkat? Álljon itt néhány, az Otthon Centrum tapasztalatai alapján összeállított szempont és jó tanács:


A lépcsőház, előkert, járda rendbetétele a jó első benyomás elérésének alapja.
Feltétlenül tűntessük el a lakásban szanaszét heverő, vagy polcokat díszítő limlomokat.
Ne zavarják az összképet az egyértelműen személyes jellegű tárgyak (családi fotóktól a fogkeféig) sem.
Szellőztessünk, frissítsük a levegőt, a dohányfüst és a háziállatok szaga riasztóan hat.
Nagyon alaposan takarítsunk és portalanítsunk olyan helyeken is, amelyeket nagytakarításkor sem feltétlenül tisztítunk. Ez a tisztaság mellett az újszerűség érzését adja például a bojlereknek, fűtőtesteknek.
Végezzük el a kis költségvetésű, de látványos eredménnyel járó javításokat (pl. csöpögő csap, piszkos lefolyók).
A kopott, vagy extrém színű falakat, ajtókat fessük le semleges, világos színekkel (javasolt a fehér).
A zsúfoltság csökkentése érdekében távolítsuk el az útban lévő, vagy nagyon megviselt bútorokat.
A megvilágítás növelése érdekében az ablakokat tisztítsuk meg, a villanykörtéket cseréljük erősebbre!
Sokat javít az összhatáson dísznövények, vágott virágok elhelyezése is.

A fenti lista természetesen csak javaslat, ám a tanácsok megfogadásával a lakás várhatóan gyorsabban talál majd új gazdára. Vannak ugyanakkor olyan munkálatok, javítások, amiket kifejezetten nem célszerű elvégezni eladás előtt, mert vagy nem térülnek meg, vagy pedig túlságosan személyessé teszik a lakást. Nem javasolt például új csempéket, padlólapokat felrakni, vagy légkondicionálót beszereltetni, fűtőtesteket kicseréltetni.

Minél nagyobb a lakás, a felkészítés nyilván annál költségesebb, és több munkát is igényel. Ugyanakkor többet is nyerhetünk ezen a ráfordítások révén, hiszen egyrészt az ilyen ingatlanok vevői eleve igényesebbek, másrészt minél jobban el tudják képzelni az életüket a lakásban, annál kevesebb helye marad az áralkunak. Értékesebb lakás esetén pedig már egy-két százalékos árkülönbség is komoly összeget jelent.

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/cikk-1006848-1.html

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - panel lakásFejér - Dunaújváros
Eladó Lakóingatlan - panel lakás

Eladó Dunaújváros Technikum városrészének kedvelt u...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásKomárom-Esztergom - Tata
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Mûszaki színvonal - Helyszín - Ár A SPIRIT LAKÓPARK Önre v&a...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 16. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

CSAK IRODÁNK KÍNÁLATÁBAN! A++ ENERGETIKÁVAL, HÕSZIVATTY&Ua...

Eladó - Lakóingatlan - panel lakásBudapest - 14. kerület
Eladó Lakóingatlan - panel lakás

Felújított, költözhetõ lakás a XIV. kerületben! N&eacute...


Ingatlan Max