ingatlan

Mit, hol, mennyiért?

Székesfehérvári ingatlanmustra: mindent el lehet adni


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásFejér - Polgárdi
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Polgárdiban, 15 km-re Fehérvártól, 12 km-re a Balatontól, lakóparki környezetben vásárolhatóa...

Eladó - Lakóingatlan - panel lakásBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - panel lakás

Kecskemét belvárosában, 55 nm, 2 szobás, 4 emeleti, liftes, ny&ia...

Székesfehérváron mondhatni dübörög az ingatlanpiac. A megyeszékhelyen túlkereslet van, így a tulajdonosok a kevésbé jó adottságú lakásokon is könnyedén túladhatnak. Mennyiért költözhetünk a királyok városába?

Székesfehérváron az idén igencsak megélénkült a lakáspiac, gyakorlatilag nagyobb a kereslet, mint a kínálat. Egyeseket a munkalehetőségek széles skálája, másokat a főváros és a Velencei-tó közelsége vonz a városba. A piacon ezért folyamatos, lassú áremelkedés tapasztalható. Az építőipari áremelések miatt a lakóházak árai is inkább emelkednek, bár az árak lassan eljutnak arra a szintre, amely felett már megszűnik a kereslet.

Jelenleg erről még szó sincs, új lakásokra, panelekre és használt téglalakásokra egyaránt van igény. Még az alacsonyabb szinten lévő, kétszobás paneleket is néhány nap alatt el lehet adni 8–9 millió forintért. A nagyobb méretű, 3–4 szobás, 60–70 négyzetméteres panelek ráadásul jóval drágábbak, ezek 12–15 millió forintos áron cserélnek gazdát – tudtuk meg Fenyvesi Tímeától, az Élvit Ingatlan ügyvezetőjétől. A családi házak közül inkább a néhány évesek kelendőek, 30–50 millió forintért gond nélkül el lehet adni őket. A régi épületek árai stagnálnak, átlagosan 15–25 millió forintért kínálják őket.

A megyeszékhelyen albérletre is óriási a kereslet, a munkavállalók és a főiskolások már a nyár elején jelentkeztek az ingatlanirodáknál. A legtöbben kétszobás, bútorozott lakásokat keresnek – ezeket havi 50 ezer forint körüli bérleti díj fejében lehet birtokba venni. A felsővezetők is fölbukkantak az albérletet keresők körében, de ők inkább a 250–300 ezer forintos havi bérleti díjú luxusházakra vadásznak.

Rohamléptekben építkeznek

Az elmúlt években több nagyobb méretű társasház is épült Székesfehérváron, bár jelenleg inkább a kisebb, 6–8 lakásos házak szaporodnak a városban. Az újépítésű ingatlanok négyzetméterárai 300 ezer forint körül mozognak, de az egyedi fűtéses, 2–3 szobás, erkélyes lakások még így is szinte azonnal elkelnek. Egyre nagyobb az igény az iker- és sorházakra is, a lényeg, hogy az épülethez kisebb telekrész is tartozzon. Az érdeklődök főleg a belvároshoz közeli, vezér utcák környéki, öreghegyi ingatlanokat keresik.

A rengeteg új beruházás miatt már szinte teljesen elfogytak a belváros környéki építési telkek, pillanatnyilag leginkább a frekventált helyen lévő, például öreghegyi, társasház építésére is alkalmas, nagyméretű, 20–25 millió forintos telkeket keresik. A külvárosi telkek jóval olcsóbbak, a 600–800 négyzetméteres parcellákat 10 millió forint alatti áron kínálják.


Velence felé kelendőbb

A Székesfehérvár tíz kilométeres vonzáskörzetében lévő települések szintén népszerűek, a költözni vágyók elsősorban Szabadbattyánon, Úrhidán, Sárkeresztesen, Iszkaszentgyörgyön, Agárdon és Gárdonyban szeretnének lakni. Velence és Gárdony nagyon felkapottnak számítanak, mivel a megyeszékhely mindössze 15 percre van tőlük, a Velencei-tó pedig vonzó a családosok számára – magyarázza Fenyvesi Tímea. A szintén környékbeli Kisláng és Sárkeresztúr már nem igazán keresett, de aki olcsón szeretne jó állapotú családi házat venni, itt találhat ilyet 4–5 millió forintért is.

Iroda és ipari ingatlanok

Székesfehérváron nem csak a lakások keresettek: az elmúlt két évben 7 ezer négyzetméterrel bővült az irodapiac, és több raktárfejlesztés is volt a közelmúltban. Nemrég épült föl az a 7 ezer négyzetméteres Alba Regia Centrum Üzlet és Irodaház, amelyben még mindig 4500 négyzetméternyi bérbeadó terület van. A régi bel- és külvárosi épületek korszerűsítésével 9–10 ezer négyzetméternyi „B” kategóriás iroda is létrejött. A régebb óta piacon lévő irodaépületeket is beleértve jelenleg 5 ezer négyzetméternyi „A” kategóriás, valamint 16–18 ezer négyzetméternyi „B” kategóriás iroda vár bérlőre – tudtuk meg Bender Gábortól, a Triarco Kft. ügyvezetőjétől. Az „A” kategóriás irodaházak havi bérleti díja egyébként nettó 12–18 euró/négyzetméter, míg a „B” kategóriás irodák havi bérletéért 7–10 eurót kell fizetni négyzetmétereként. Az irodaházakba főként pénzügyi és mobilszolgáltatók, munkaerő-közvetítő cégek, közszolgálati és közigazgatási szervezetek költöznek. A mikrovállalkozások többsége, valamint az ügyvédek és a könyvelők továbbra is szívesen dolgoznak lakásirodákban: egy 60 négyzetméteres, közepes állapotú, irodának is alkalmas panellakás bérleti díja 60–65 ezer forint körül alakul.

Székesfehérváron az elmúlt néhány évben az átlagosnál jóval több ipari park is épült, így például a Városkapu Ipari Park, az Alba Ipari Zóna, a Déli Ipari Park, az Ikarus Iparterület, a Videoton Iparterület és az Arév raktárbázis – csak hogy a legnagyobbakat említsük. Az ipari csarnokokat minőségtől és közművesítettségtől függően 2,5–4,5 euró/négyzetméteres áron lehet bérelni, míg a raktárcsarnokok négyzetméteréért havi 2–4 eurót kérnek.
Forrás: http://hvg.hu/im/20070724_szekesfehervar_ingatlan.aspx

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásPest - Budaörs
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

XI. kerület & Budaörs határán, alsó kertvárosi r&ea...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Nógrád - Romhány
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Eladásra kínálok kereskedelmi övezetben lévõ, dupla é...

Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Monor
Eladó Lakóingatlan - családi ház

MONORON ÚJ ÉPÍTÉSÛ IKERHÁZAK(CSAK TÁROLÓVAL ...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Otthonok és megoldások! Kecskemét belvárosához néh&...


Ingatlan Max