ingatlan

Élhetőbb életterek, dráguló lakások - mi várható a hazai lakásoknál?

Egészségesebb környezetet, élhetőbb élettereket és várhatóan növekvő árakat hoz majd


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásZala - Lenti
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Kedvezõ rezsijû lakás keresi új gazdáját a zala megyei Lentiben! A határhoz közeli lakás tel...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Pest - Sülysáp
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Sülysápon a Sápi-patak völgyénél eladó 2882 m2-es szántó....

az a kormányrendelet, amely a jelenleg érvényben lévő építési szabályok megváltoztatására hivatott.

Az új szabályozás a szaktárca jelenlegi tervei szerint a következő év január elsejét követően elindított építkezésekre vonatkozik majd, s bár a szakembereket megosztja, várhatóan felszámolja majd a jelenleg jellemző kis alapterületű, apró szobákra tagolt, rossz beosztású lakásokat.

Az ingatlanpiaci szakemberek főként a rendelet érvénybe lépésének hatására meginduló áremelkedéstől tartanak, mely tovább szűkítheti az egyébként is alacsony fizetőképes keresletet. Ennek némiképp ellentmond az ingatlanfejlesztők és az értékesítéssel foglalkozó társaságok részéről is gyakran hangoztatott tendencia, hogy bár a vásárlók kedvelik a praktikus megoldásokat, egyre fontosabb számukra, hogy élhető, jól berendezhető élettereket teremtsenek maguk köré.

A változtatások egy része pontosan ezt célozza. Kötelező lesz például minden lakásba legalább egy benapozott szobát építeni, amely azt jelenti, hogy február tizenötödikén legalább 60 percen keresztül be kell sütnie a napnak az ablakon. Emellett előtérbe kerül az árnyékolás és a növényzettel való védekezés a nap ellen.

Minden két szobásnál nagyobb lakásba kötelező majd lesz külön WC-t építeni, abban az esetben is, ha a fürdőszobában már van egy, ez körülbelül másfél négyzetméteres többletet jelent majd az alapterületet tekintve.

Minden lakásban legalább az egyik lakószobának el kell érnie a 17 négyzetméteres alapterületet, de ebben az amerikai konyhás lakások esetében nem számolható be az egybenyitott konyha, illetve étkezőhelyiség. Lakószobának egyébként minden olyan 12 négyzetmétert meghaladó alapterületű helyiség tekinthető, amely természetes megvilágítású és fűthető.

A klímaberendezésekre és az égésgázok elvezetésére vonatkozó szabályozás is szigorodik: a klímaberendezéseket csakis takartan, az épület külső megjelenésével összhangban lehet majd elhelyezni. Az égésgázok elvezetését pedig a tető fölé nyíló kéményen keresztül kell megoldani, a jelenleg főleg a konvektoros fűtés esetében alkalmazott technológia pedig csakis akkor válik engedélyezették, ha az égésterméket nem légaknába, zárt belső udvarra, verandára, vagy beépített lodzsára engedik.

Fontos újítás, hogy olyan beruházások esetében, ahol a telken legalább hat lakás épül, mindenképpen az épületen belül kell megoldani a garázsok kialakítását.

A paneltüzek során előtérbe került szemétledobókhoz hasonló megoldást csakis abban az esetben lehet alkalmazni, ha másképp nem lehet megoldani a szemét eltávolítását, de csakis szigorú tűz- és környezetvédelmi szabályok betartása mellett.

A szabályozás esetében lényeges továbbá, hogy két új kategóriát vezet be a települések számára azon területekre vonatkozóan, melyekre építési tilalom vonatkozik. A természet közeli területeken teljes lesz a tiltás, míg a különleges övezetekben kiemelt célú beruházások létrejöhetnek.
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házPest - Tura
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Tura csendes zöldövezeti részében eladó ez a 75 nm tetõtérbeépítéses ház, 1204 nm telkével, A...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Kiskunfélegyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Kiskunfélegyházán, a Bankfalu csendes részén kínálok eladásra egy 704 nm-es telken elhelyezke...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSomogy - Somogyudvarhely
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Somogyudvarhely központjában eladó egy belülrõl teljesen felújított 3 szobás, 87 m2-es család...

Eladó - Lakóingatlan - garázsZala - Hévíz
Eladó Lakóingatlan - garázs

Hévízen eladásra kínálok egy zárt udvarban található közel 20 m2-s garázst. A garázsban vill...


Ingatlan Max