ingatlan

Nem lehet bevezetni egyből az értékalapú ingatlanadót

Értékalapú ingatlanadót nem lehet addig bevezetni, amíg nincs ingatlan kataszter,


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Üdülő - hétvégi ház-nyaralóPest - Szigetszentmiklós
Eladó Üdülő - hétvégi ház-nyaraló

Ha szereti a természet közelségét, vagy állatot tartana eset...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Nyíregyházán, a Szántó Kovács János utc&aacu...

ingatlanígy átmenetileg korrigált terület alapú adót kell alkalmazni - mondta Borsi László, az Ingatlan Parlament elnöke az őszi RealEast Expo Budapestet bemutató sajtótájékoztatón csütörtökön. Ennek elkészítése három évet vesz igénybe, és néhány milliárd forintba kerül. Addig a településeket övezetekre kell osztani, és az azokhoz rendelt szorzókkal kell a négyzetméterekhez tartozó adót kiszámítani.

Az idén először, szeptember 27-30. között megrendezésre kerülő RealEast a környező országokban már működő, hasonló nemzetközi bemutatók magyar megfelelője lesz. A 8 ezer négyzetméteres Syma csarnok fele már elkelt, de a szeptember eleji jelentkezési határidőig biztosan megtelik - mondta a tájékoztatón Sztranyák József, a Magyar Ingatlan Tanács Elnöke, aki egyúttal a RealEast vezérigazgatója is. Eddig külföldi ingatlanos cégek jelezték részvételüket Spanyolországtól az USÁ-n át Kínáig. A magyar régiók ingyen kapnak 20 négyzetméteres standot, de van rá példa, hogy a régióközpont ennél nagyobbat bérelt, csak magának.

A kínálatot bemutató vásár mellett konferencia is kíséri a rendezvényt. Ennek két témája közül az egyik a fenntartható városfejlesztés, míg a másik a XXI. század eleji ingatlanfejlesztés problémái.

A rendezvény fő védnöke Göncz Kinga külügyminiszter. Részvételét már jelezte az angol, a spanyol, a román és a San Marinó-i építési szakminiszter is.

A tájékoztatón szóba került az ingatlanadó bevezetése is, amelyről egyenlőre annyit lehet tudni, hogy a két kormánypárt koalíciós szerződésében érték alapú adózás bevezetése szerepel 2009-től.

Borsi László a magyar ingatlanos szervezetek véleményét tolmácsolva kifejtette, hogy az ilyen adózást csak ingatlan kataszter alapján lehet bevezetni. Ennek az elkészítése három évet vesz igénybe, és néhány milliárd forintba kerül. Addig a településeket övezetekre kell osztani, és az azokhoz rendelt szorzókkal kell a négyzetméterekhez tartozó adót kiszámítani. Például Budapest öt övezetre osztható, 1-5-ig terjedő szorzóval. Az egy lakás-négyzetméterre meghatározott adót ezzel a szorzóval kell korrigálni, majd megszorozva az alapterülettel, kijön a fizetendő adó.

A 4,2 milliós lakásállomány után - átlagos 20 ezer forintos adóval számolva - 80 milliárd forintos bevételhez juthatna az állam.
Forrás:
http://www.tozsdeforum.hu/index2.phtml?menu=0&submenu=onearticle&news_id=371758&red=hk 
Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?
 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásHajdú-Bihar - Debrecen
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Debrecenben a Tócóvölgy frekventált részén eladó egy 66 nm-es, 3 szobás, étkezõs lakás! Az...

Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Fejér - Kulcs
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Dunaújvárostól nem messze Kulcson eladó épít&eacute...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Nyíregyházán, a Báthory-lakóparkban, új ép&i...

Eladó - Lakóingatlan - családi házSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Nyíregyháza-Bujtos övezetében, 2007-ben épült, nappali+...


Ingatlan Max