ingatlan

Szakállas trükkök az ingatlanügynöktől: ezeknek már ne dőlj be!

Nem vitatható, hogy számos ingatlanközvetítő cég munkatársai szakértő módon,


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - építési telek /lakó/Budapest - 18. kerület
Eladó Lakóingatlan - építési telek /lakó/

Befektetõk figyelem!!! Eladásra kínálok, a 18.kerület kertvárosi részén, egy 945 nm nyeles...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 19. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

Kispesti közkedvelt környékén, erkélyes, 1+2 félszobás, napfényes, klímával felszerelt panel ...

tisztességesen végzik munkájukat,összességében azonban semmiképp nem állíthatjuk, hogy kedvező kép alakult ki erről a rétegről. A következőkben a külföldön jól bevált trükkökről számolunk be, melyek olykor talán itthon is előfordulhatnak. Mindent összevetve hasznos lehet egy közvetítő megbízása, de ezt mindig csak ismeretekkel felvértezve, tudatosan éri meg megtenni. Lássuk, miért is!

A megbízásért mindent!

Külföldi sajtótermékek rendre figyelmeztetik az ügynökökhöz fordulókat, hogy ne ájuljanak el a legelső, szakállas trükktől, mely magáért a leendő megbízó aláírásáért kerül bevetésre. Nincs szó másról, minthogy a közvetítő kimegy megnézni az ingatlant, áradozik róla, hogy az milyen jó adottságokkal rendelkezik, melynek fényében felértékeli egy olyan szintre, amit a tulajdonos nem is remélt.

A megbízó első reakciója ekkor a gyors szerződéskötés, mondván, hogy ennyi pénzt nem is remélt lakásáért, kár lenne hát egy ilyen lehetőséget elszalasztani. Az igazi játszma persze csak ezután kezdődik!

Az aláírás megszerzését követően az ingatlant persze el is kell adni valahogy, az árat tehát olyan szintre kell leszorítani, hogy az reális legyen, mindezt a megbízó gyanakvása nélkül. Erre több eszköz is kínálkozik a fegyvertárban: a közvetítő megteheti elméletileg, hogy hosszú ideig nem visz érdeklődőt az ingatlanhoz, ekkor pedig a tulajdonos aggódni kezd. Ilyen helyzetben könnyű megmagyarázni, hogy jelenleg számos hasonló ingatlan van a kínálati palettán, ezért valamelyest csökkenteni kellene az árat, hogy legyen érdeklődés.

Egy másik trükk, hogy nevetséges ajánlatokat tevő vásárlókat visz az ügynök, mely ráébreszti az eladót arra, hogy kicsit csökkenteni kellene az irányárat. A trükkök persze könnyen kivédhetők, ha tisztában vagyunk vele, mennyit is ér az ingatlan, amitől szeretnénk megszabadulni.

Gyors üzlet, gyors jutalék

A közvetítők természetesen jutalékból élnek, így érdekük, hogy az ingatlan minél hamarabb elkeljen. Az árcsökkentés kiharcolásának gyakori eszközeként szolgálnak a hasonló mondatok: "a jelenlegi piaci helyzetben óvatosan kell beárazni ezt az ingatlant, hogy reális időn belül el lehessen adni".

Ha az ügynök azt mondja, hogy túl sok ilyen ingatlan van a kínálatában, kérjük meg, hogy mutassa meg őket, mondja el, hogy hányan érdeklődtek irántuk és hányan tettek ajánlatot.

Érdemes lehet több közvetítőt kihívni, hogy értékeljék az ingatlant, így egyensúlyba kerülhetnek a vélemények.

A díjazás

Külföldön a közvetítői piac már olyan stádiumba jutott, hogy szinte kötelezővé vált a jutalékról való alkudozás. Korábbi összeállításunkban beszámoltunk arról, mekkora sarcra számíthatunk a hazai piacon, így jelenleg csak a külföldi szakértők azon véleményére hívjuk fel a figyelmet, miszerint nem biztos, hogy megéri számos irodát egyszerre megbízni, ekkor ugyanis a közvetítők úgy gondolhatják, hogy az adott ingatlanba nem éri meg túl sok energiát fektetni, hiszen elég nagy a valószínűsége, hogy végül más adja el.

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/cikk-1006632-1.html 

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - családi házBács-Kiskun - Kecskemét
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Nappali +2 szobás megkímélt családi ház eladó!!! A Nyugati körúttól néhány száz méterre cs...

Eladó - Lakóingatlan - tégla lakásBudapest - 13. kerület
Eladó Lakóingatlan - tégla lakás

2020 nyarán indul a Kassák City Homes társasház értékesítése. A 27 ingatlan hat emeleten hely...

Kiadó - Lakóingatlan - tégla lakásHajdú-Bihar - Debrecen
Kiadó Lakóingatlan - tégla lakás

Debrecen, Mikszáth Kálmán utca elején, a Kossuth Egyetem fõépületétõl 2 perces séta távolságr...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBaranya - Pécs
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Pécsen a Trüffel cukrászda közelében eladó egy 120m2-es 3 szobás családi ház, udvarral ahol 2...


Ingatlan Max