ingatlan

Mennyiből lesz lakásod Budapesten? A féltve őrzött számok...

Elképesztő különbség - meglepő, de logikus


 Ingatlan ajánlatok
Eladó - Lakóingatlan - panel lakásSzabolcs-Szatmár-Bereg - Nyíregyháza
Eladó Lakóingatlan - panel lakás

Nyíregyháza Szalag utcában, (4emeletes,társasházban) elad&...

Eladó - Lakóingatlan - családi házGyor-Moson-Sopron - Beled
Eladó Lakóingatlan - családi ház

Eladásra kínálok Beled csendes utcájában egy 110 nm-es, 3 ...

A budapesti ingatlanpiacon jellemző átlagos négyzetméterárakkal már többször foglalkoztunk behatóan, hogy segítséget nyújthassunk azoknak, akik az ingatlanvásárlás labirintusában szeretnének eligazodni. Most arra teszünk kísérletet, hogy egy cikksorozat keretében folyamatosan figyelemmel kísérjük öt gyorsan fejlődő kerület ingatlanpiacát.

Két belső kerület, a jelenleg is gyorsan fejlődő VIII. kerület, és a rehabilitáció végéhez közeledő IX. kerület mellé a budai XI., és két külső, a XVI. és a XIV. kerület került fel a listánkra. Az általunk kiválasztott területeken pedig átlagos nagysággal rendelkező panel, használt tégla és új lakásokat kerestünk.

A körkép elkészítésében a Duna House, az Otthon Centrum, az A1, a City Cartel, az OrigoIngatlan, az Ingatlan.com és az Ingatlan.net volt segítségünkre, akik megadták a különböző kerületekre és lakástípusokra vonatkozó átlagárakat.

Mivel az általunk közölt négyzetméterárak átlagárak, így feladatuk sokkal inkább az iránymutatás, egy általános kép kialakítása mint egy minden ingatlanra jellemző általános igazság felállítása.

Látványos kiugrás: mit tud a XI. kerület?

A tizenegyedik kerületre vonatkozó négyzetméterárak, a panellakásokat kivéve, egyértelműen kiugranak az általunk vizsgált kerületekben jellemző árak közül, mely főként a sasadi részen épülő beruházások kiemelkedő árnövekedésének köszönhető, ami a környező utcákban is felhúzza az ingatlanárakat. Természetesen némileg szerepet játszik a kerületre jellemző árak alakulásában Buda presztízse is.

Az általunk megkérdezett szakemberek a nyolcadik kerületi Corvin-sétánnyal kapcsolatban is hasonló jelenségről számoltak be, hozzátették azonban, hogy a nyolcadik kerület esetében gyakran a beruházás közeli utcákban "érdemtelen" a drágulás, mert sem a környék, sem pedig az ingatlan állapotában bekövetkezett javulás nem indokolja azt.


A diagramon végigtekintve jól kivehetővé válik az egyértelmű képlet, amely meghatározza az ingatlanpiac aranyszabályait, amelyeket a különböző típusok iránt felmerülő kereslet ad meg, vagyis, hogy legdrágábban mindenképpen új lakást, legolcsóbban pedig panelt szerezhetünk, persze egy-egy kerület határán belül maradva.

A kerületek között böngészve azonban már egészen más kép fogad minket, hiszen, ha jobban megnézzük a XI. kerületben egy használt téglalakásért kell annyit adnunk, amennyit a már kertvárosnak számító XVI. kerültben egy új lakásért kérnek el. Ebben persze egyrészt szerepet játszik, hogy a XVI. kerület a belvárostól való távolság miatt már némileg kiesik a vérkeringésből, illetve, hogy a területet csak mostanság fedezik fel újra a fejlesztők, így itt a közeljövőben akár jelentős árnövekedésre is számíthatunk.

Miből lesz a csodabogár?:a magas hozamot ígérő ingatlanok

Használt tégla: ne ugorj be a kútba!
{{BANNER}}
Mint ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a használt lakásokra vonatkozó átlagos négyzetméterár, függetlenül annak típusától, a fővárosban jelenleg 287 ezer forint körül alakul. Az általunk választott kerületek közül kettő is, így Zugló és a IX. kerület is a nagyátlag körüli eredményt hoz, míg a VIII. kerületben kiugróan alacsony árakért vásárolhatunk.


A kerület rehabilitációja mindenképpen lendületet fog adni a használt lakások árainak is, illetve egyes környékeken máris érezhető a hatás, az általunk megkérdezett szakemberek szerint azonban az árnövekedésre spekulálóknak érdemes résen lenni, mert ahogy azt fent is említettük, sok esetben félrevezetők a jelenleg megtalálható kínálati árak és azok növekedése, mely mögött nem áll a hosszan tartó szárnyaláshoz szükséges fejlődés.

Panellakás: nincs új a Nap alatt

A panellakásokkal kapcsolatban mindenképpen el kell mondanunk, hogy az általunk kiválasztott öt kerület közül természetesen nem mindegyikben kifejezetten jellemző ez a lakástípus, amelyet kerestünk.

A panelpiac érdekessége, hogy ezen lakások esetében a budaiság nem tud jelentős többletet adni, így ez az árakban sem jelenik meg. A legolcsóbban továbbra is a nyolcadik kerületben vásárolhatunk, persze itt viszonylag kevés panellel találkozunk, így a téglaházak kínálatának bősége, és az elérhető ár még inkább lejjebb tornázza az árakat.


A tizenegyedik kerület mellett érdekességet jelenthet a IX. kerületre jellemző viszonylag magas átlagár, amely főként a Duna-parti beruházások árfelhúzó hatásának köszönhető, illetve annak, hogy lassan véget ér a kerület rehabilitációja.

Újlakások: még érhetnek bennünket meglepetések!

Az új lakások piacával kapcsolatban mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a szakemberek egyértelműen favoritként emelték ki a XVI. kerületet, ahol bár korlátozott szánban, de jelenleg még elérhető áron juthatunk új ingatlanhoz.

A legmagasabb árakkal a XI. kerületben találkozhatunk, míg a legkedvezőbb vásárlás címéért a VIII. és a XVI. kerület verseng egymással. A VIII. kerület a rehabilitáció első szakaszában tart, a külföldi befektetők azonban már most szívesen vásárolnak ezen a területen, főként új ingatlanokat, az egyre növekvő négyzetméterárakra spekulálva. A megnövekedett kereslet gerjesztette hullámokat pedig a kockázattűrő magyar kisbefektetők is könnyedén kiaknázhatják.


Emellett Zuglóval és a IX. kerülettel kapcsolatban is pozitív véleményeket hallhatunk, legalábbis, ami az új lakásfrontot illeti, a IX. kerületben főként a Duna-parti beruházások táján érdemes körülnézni, de a fejlesztők körében ismét kedvelt terület lett Zugló is.

Forrás: http://www.penzcentrum.hu/cikk-1006506-1.html

Amennyiben Ön ingatlant vásárolna vagy hirdetne a következő fő és al-kategóriákból választhat az IngatlanMax weboldalon:Lakóingatlan; Ipari ingatlan; Kereskedelmi; Fejlesztési terület; Befektetési; Mezőgazdasági; Üdülő; Irodaház-iroda;családiház-villa;építési telek;házrész;ikerházrész;kastély;kúria;lakás-nem panel;lakás panel;sorház-láncház;tanya;ipari terület;raktár épület;raktár terület;üzemépület;árúház;iroda helyiség;irodaház;panzió,motel;szálloda;szolgáltató;vendéglátó;üzlethelyiség;cégközpont kialakítására;kereskedelmi és ipari beruházás;lakópark építésére;szálloda,vendéglátás;zöldmezős beruházás;irodaházak;kereskedelmi létesítmények;logisztikai központok;raktárak;szálloda;vendéglátás;állattenyésztés;erdő;halgazdaság;legelő;rét;szántó; szőlő;vadgazdaság;ültetvény;aparman;ingatlan;telek;iroda és raktár;iroda lakóingatlanban;irodaház épület;irodaházon belüli iroda terület;Ingatlant keres?;Ingatlant kínál?

 Ingatlan ajánlatok
Kiadó - Befektetési   / logisztikai     - szálloda-vendéglátásCsongrád - Csongrád
Kiadó Befektetési / logisztikai - szálloda-vendéglátás

TRENDY FAHÁZUNK CSAK RÁD VÁR! Miért pont a Körös-torok?...

Eladó - Lakóingatlan - társasházi lakásBudapest - 01. kerület
Eladó Lakóingatlan - társasházi lakás

Budapest, I. kerület, a Budai Vár közelben, Logodi utcában emeleti 11...

Eladó - Lakóingatlan - családi házBudapest - 17. kerület
Eladó Lakóingatlan - családi ház

A XVII. kerületben, Alsórákoshegyen kínálunk eladásra...

Eladó - Lakóingatlan - panel lakásTolna - Paks
Eladó Lakóingatlan - panel lakás

Paks, Kurcsatov utcában elsõ emeleti két szobás lakás ELAD&Oacute...


Ingatlan Max